Varmblod är Charmblod

2015-07-26
23:08:00

Det gick bra med Sammy ida :)
gonatt
 

2015-07-25
18:34:14

Geocaching på Vulkan
Efter vår lunch på Humlalyckan körde vi(jag) till en Vulkan i närheten. Den är ca. 200 miljoner år gammal. Uppe på vulkanen hittade vi en "geocaching-skatt" inne i stenagäret. Jag lämnade en svart klämma med rosett på och tog en mini-klädnypa emd en nyckelpiga på och skrev i loggboken. 
 
När vi kom hem så bakade jag och mamma en rabarberkaka med jordgubbar i, den var jättego´!
 
Ikväll ska jag rida Sammy och dessutom så kommer Frida hem! :D
 
 

2015-07-25
12:47:18

Åska och gullig animeserie, Humlalyckan nästa
Igår var min allra sista jobbdag för den här sommaren. Här hommer en vlogg jag gjorde igårkväll:
 
Idag skulle jag ha ridit Tallium på en hopplektion för Loise klockan ett...men som det står i rubriken så åskar det. Inte bara det heller! Det är storm och den verkar vara precis ovanför oss just nu, sist det knallade till så kändes det som om hela huset skakade lite. Strömmen har ju såklart gått så därför har vi fyllt några bunkar med det vatten som gick efter att strömmer hade gått. (vattnet funkar inte då eftersom det behöver pumpas upp).
Ridlektionen är framflyttad till på måndag klockan elva då det förhoppningsvis är bättre väder.
 
Jag tycker dock det är ganska mysigt. Jag tittar på en animeserie som heter "Say I love you". Den är väldigt mysig och gullig. Jag är på avsnitt 7 just nu. Mysig är ju också den söta kaninen som Iris passar åt en vän. 
 
Sammy, Sammy, Sammy.... Han har gått från 3,5 i hälta till 0,5. Veterinären har sagt att han ska skrittas en timme varje dag. Mamma och pappa har dock haft lite svårt med det eftersom han varit så rastlös på sistone och välldigt stressad/uppjagad, dessutom har det ju varit fullt med blinningar, bromsar och knott från morgon till kväll som inte gjort saken bättre. Igårkväll när jag red så var det som tur var bara en massa flugor som följde efter oss och inga andra otrevligheter. Sammy var helt underbar! han var lugn men ändå frammåt. Vi skrittade i skogen till Rickarum och hem igen på vägen. Jag testade att rida honom en hel del i form. Det gick superbra! Han tillochmed tog betted och tuggade och jobbade sig neråt :´)! När vi kommit hem så sa pappa att han inte alls varit så lugn tidigare ;3.
Min underbara Sammy, det har verkligen gått på mina nerver att inte ha fått rida honom under hela sommaren... :(
Dock så har jag haft en brevkompis is sommar som har lyft upp min dag då och då. Det är min klasskompis från gymnasiet. Just nu väntar jag på hennes brev. 
 
Nu måste jag låta tangentbordet vila för jag ska iväg med familjen och våra gäster, familjen Trollborg som bor hoss oss nu till en jättefin restauran, "Humlalyckan". Hade det varit soligt hade vi kanske cyklat dit men nu ser vädret ut som det gör så då får det väll bli bilen istället.
 
Kramar från Sara (bild från igår)
 

2015-07-04
23:46:00

Fridas konfa i foton
Det blev en mycket fin men även varm konfirmationsgudstjänst. Jag återsåg två av mina gamla konfa-kompisar (carl och Fideli). Fridas och Allis klänningar var väldigt vackra och det verkade som om de båda var avspända.
Maten på kalasen senare var god och hundarna var sååå gulliga. Men det allra bästa, det var nattdoppet i Bosarpssjön med Allis, Frida, Rasmus och Alma! Det var mycket sjönare att bada nu än det var innan idag. Vattnet var ljummet (25 grader) och vi hade det najs. Vi ska bada igen imoorgon i Bosarp hoppas jag. Åhhh, jag älskar verkligen att bada, speciellt med underbara människor som de här!
 
Godnatt!
 
 
 

2015-07-04
07:43:47

Sommarlov och sommarjobb
Det har redan gått sisådär tre veckor av sommarlovet men massor av saker har redan hänt. Jag har sommarjobbat som typ au pair eller en allt-i-allo-assistent. Det är en hästgård med tolv hästar(+Sammy och en innackordering). De är inget tävlingsstall utan de avlar på sina hästar. Sammy trivs i en hage framför huset med två andra damer. Tyvärr markerar Sammy när vi travar.... han har varit hoss vet och ska träffa samma vet igen imorgon, han har fått medicin, jag har gått små promenader med honom varje dag. Han är fortfarande halt. Jag har ridit tre gånger under dessa tre veckor av SOMMARLOV :(. 
Jag har hälsat på Frida på henner konfaläger två gånger (varje gång jag haft ledigt), idag är det hennes konfirmation i kyrkan och sen kommer hon hem så vi ska passa på och ha det roligt den här helgen! Jag har saknat henne.
En annan filur jag saknar är Ploy, hon åkte hem till Thailand i måndes (och sen dess har jag inte träffat henne). Jetlagen är ett litet problem men annars är hon helskinnad. 
 
 
Igår var hela familjen Frankan (Frankliiins) och badade i mormor och morfars pool (pappa badade dock inte). Den här helen hoppas jag på ytterligare ett dopp till, förhoppningsvis i bosarpssjön. 
 
De här är förresten vad jag gör på mitt sommarjobb:
  • passar barnen från 8 till halv elva på morgonen
  • gör fruckost
  • gör lunch
  • lagar kvällsmat
  • städar i köket och fixar disken
  • ger fölungen mjölk förmiddag och kväll
  • kollar att alla hästar har vatten (alla går på lösdrift)
  • tar bort och rullar taggtråd
  • målat
  • Ridit Spinky två gånger (fullblod!)
  • klipper gräsmatta
  • påbörjat bygget av en kaninbur
  • bakar
 
Nu ska jag dusha så jag säger
 
bye, bye!
/Sara
 
Ps. Sammys ben är inte allvarligt