Varmblod är Charmblod

2015-06-09
15:05:26

Hoppa "Trollet" ikväll-inte rida Sammy

Vi ska inte vara i Djurröd och hoppa den här gången, nej jag tror vi ska vara hos Ann. Tallium är så härlig att hoppa, han tycker ju verkligen att det är roligt och bara jag gör min del så gör han sin del. 

Det är spännande att hoppa häst, en häst är ju så mycket större i hoppet, galoppsprången och höjden. Varje gång jag har hoppat så tror jag att jag lär mig något nytt. Jag har lärt mig hur halvhalter inte är till för att bromsa utan att de kan vara till förr att öka, jag har lärt mig att jag ska hålla händerna högt på hoppbanan och över hindret, jag har lärt mig att jag får med mig hästen bättre om jag flyttar den utåt när jag byter gångart. Jag har också övat på att veta hur många galoppsprång det är på ett visst avstånd, jag kan det inte än men jag kommer nog att lära mig. Många av dessa saker kan jag även använda på Sammy och det funkar någorlunda.

 

Sammy, Sammy, Sammy, idag kom Sofie ut och skulle kolla på Sammy. Hon konstaterade att han inte bör ridas förrensen veterinär har kollat på honom. Hon kunde hjälpa honom att släppa en låsning i frambenet men det var något med ena bakbenet som en vet. skulle behöva titta på. Jag tror inte att det är något allvarligt, det är iallafall inget som vi inte kan ta oss ur. Vi har klarat ut värre saker tillsammans så nog ska vi klara av det här. 

 

Jag har slutat skolan för idag, jag hade en svenska lektion. Vi fick en bok som vi ska läsa i sommar som läxa och sen såg vi filmatiseringen av boken. När Ploy kommit hit till biblioteket kanske vi ska ta en fika och sen ska vi till mammas jobb för hon ska skjutsa hem oss efter jobbet.

 

 

Kram, Sara

 


2015-06-08
09:22:29

HeligaHelg!

Det händer så mycket. Skolan är på väg att gå in i sommarlov, jag åker till mitt sommarjobb på Söndag.

Igår red jag ut med Frida, vi red Papaya-rundan. Jag är så tacksam för att jag har en sån vän. Hon sa det jag ville säga men aldrig vågat ta upp själv, med henne kan jag vara mig själv till hundra procent.

I sommar ska jag åka till frizon igen, jag har faktiskt tänkt på frizon en hel del på sistone, det kommer definitivt inte bli som förra gången, men det vill jag inte heller! Vi kommer att vara fler den här gången som åker till frizon, det kommer att bli bra tror jag. samtidigt undrar jag exakt vilka det är som kommer hänga med.

I Lördes så var det grillfest hos Amanda. Det var verkligen jättekul och stämningen var toppad. Vi grillade, spelade kubb, dansade på gräsmattan, åt grillad banan-med-choklad och sjöng. Vi kom hem ganska sent, men väl hem somnade jag ganska snabbt.


Under söndagsmorgonen så var det dop på schemat. Linnea (en av ungdomarna i frekvent gruppen) var den som skulle döpas i Nävlinges dopgrav. Det var väldigt fint och stämningsfullt. I eftermiddagen så var jag också i kyrkan, men den här gången var det i Äsphults kyrka. Det var nämligen så att vårt band (Himlakulbandet) skulle spela och sjunga på gudstjänsten innan teatergruppens avslutning. Det var därför många barn där, några av barnen från teatergruppen hakade dessutom på bandet och för igår fick vi därför tillökning med tre tjejer.


Jag har kört en hel del bil den här helgen! :D


XOXO //Sara