Varmblod är Charmblod

2014-04-27
11:55:00

En Råsa Sångfågel
Så mycket som jag älskar att rida älskar jag att sjunga! Jag lyfts med i mysiken och den får mig att flyga. Det är dock inte ofta jag får möjligheten att sjunga inför publik. Jag älskar att stå längst fram och ryckas med i melodin. 
Idag så sjöng jag.
Det är andra söndagen efter påsk och det var familjen Franklin (min familj) som höll i bland annat sång och musik.
Temat för dagen (tror jag) vad tro så vad passar inte bättre då än att sjunga en sång med titeln tro och längtan! Jag sjöng också den som jag brukar sjunga, jesus är min superhjälte! Det kändes faktiskt ganska coolt när hela församlingen dansade med och sjöng! :D
En sak som jag verkligen önskar är att kunna få utvecklas i sång!
 
Ps. nu ska jag laga lunch! fallafel & kättbular ;)
 
XOXO
/Gossip Girl
 
Här kommer lite bilder från ridturen igår! :)
 
 
 

2014-04-26
17:42:36

Get Real-Östermalmskyrkan
Hinner inte skriva något lång inlägg för jag ska snart till stan på get real! Ses där kanske...? Iallafall så har jag haft en fantastisk, aja jag ska väl inte överdriva ;) bye, bye nu måste jag göra mig färdig

2014-04-25
22:22:00

My day in four languages! + Bildmissil!
 
 
Ps. bra att veta för nästa vlogg, först kommer engelska sen kommer spanska sen kommer tyska sen kommer swedish ;)
 
 
 
 
Godnatt!
Goodnight!
Buenas Noches!
Guten Nacht!
Godnatt!
/Sara
 
 
 
 
 
 

2014-04-24
22:15:10

Pissed off!

Btw. nån som har bra tips på hur man gör en bra vlogg så att man inte tappar tråden som jag gjorde...?

2014-04-23
07:20:00

Svårt att sova...
Jag har haft lite svårt att sova på sistånne på grund av mardrömmar... men inte altid mardrömmar. En gång drömde jag en fantastisk dröm om en vild hingst som var lika vit som snö. Så när jag vaknade så kände jag att jag verkligen inte ville glömma bort drömmen så jag skrev ner den... plus lite till som jag la till för att förbättra storyn. 
Jag är inte fördig (inte alls) men jag har kommit en bit in i den...!
Här kommer allra första början av den... säg gärna vad ni tycker om den hitills! 
 
Den vilda hingsten
 

Finca Ecuestre La Arca” kan jag se på en skylt intill vägen när minibussen svänger in på en grusväg. Det skumpar värre än innan och värmen har blivit tryckande nu uppåt dagen. Klockan är omkring ett. Jag har inte fått i mig mer än en smält kexchoklad som mamma hade skickat med. I knäet ligger en Svarta Hingsten bok, den är jättespännande. Alex har precis åkt till arabien för att finna Svarten.

Jag iaktar de andra som sitter i bussen, vi är omkring sju stycken skulle jag gissa. Tre stycken tjejer sitter längst bak och fnissar hysteriskt. Brevid chauffören sitter en liten tjej med lockigt hår som räcker henne ända ner till midjan, hon har på sig en råsa-rutig blus och tjol. Två killar som sitter framför mig har på sig cowboyhattar, slitna jeans och en t-shirt. De snackar i mun på varandra (på spanska såklart) om vilka hästar de kommer att välja. ”Jag tänker iallafall välja Dolores” säger killen närmast fönstret i kaxig ton. ”Men hallå! Hon kommer ju aldrig att låta dig rida Dolores! Hon är aldelles för nervig!”. ”Men då vill jag ha Romeo, han är ju jättesnäll! Det måste du väll hålla med om?”. ”Ja, absolut! Men jag tänker välja Angel, han är ju en äkta P.R.E!”. Så håller de på hela resan. Jag lyckas inte urskilja allt de säger...

 

 

 

 

 

 

 


2014-04-22
21:14:00

SommarSommarSommar?
Jag stack iväg med Sammy till ridbanan (i grimma och grimmskaft). Där hjälpte jag min syster Iris att hoppa och fotograferade dem, hon fotograferade därför Sammy och mig efteråt.
Så här kommer rena rama BILDBOMBEN!
 
 
 
sÅV sÖTT!!
/Sara
 
 
Ps. Jag saknar er (i klassen) sjukt mycket!!! Mer än två veckor sen jag var i skolan... jag saknar inte skolan direkt men faktiskt, innan gjorde jag inte det såå mycket men nu saknar jag faktiskt verkligen alla dessa uderbara personer, killar som tjejer! :D
 
See u imorron!
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-04-22
10:48:01

STUDIEDAG!

2014-04-21
22:28:40

Fett desperat
Jag hade precis gjort en fett grym vlogg! Asså, jag var verkligen nöjd med den! O sen så bara blev skrmen helt svart (camskärmen) och sen stod det nått om anslutning och sen laddades hela sidan om och min vlogg bara POFF försvann! :´(. Så därför är jag ganska förkrossad just nu.. Speciellt efter att ha gjort om hela vloggen igen och den förstördes för andra gången och sen för tredje gången...!
På grund av detta så känner jag inte för att skriva så mycket just nu... så jag kommer att fatta mig kort om ni fattar.
 
Jag vaknade upp.
 
Jag fick reda på att Sammy var helt halt.
 
Efter att jag hade dushat.
 
Jag rusade till stallet.
 
Hittade Sammy i hagen.
 
Tog in honom
 
Han var inte halt men svullen på knäet
 
Jag ringde till mamma, och sen till Frida
 
Jag ledde Sammy till ridbanan.
 
Emmely (min ridlärare sa att jag skulle ha liniment på benet och inte rida förrens på torsdag när hovslagaren kommer.
 
Jag insåg att det kommer att bli en rätt så tråkig studiedag imorron.
 
Jag leder hem Sammy till stallet.
 
Jag fixar allt i stallet. (mockar o sånt).
 
Jag lägger liniment på Sammys ben.
 
Sammy hatar liniment...
 
Han springer runt i hagen för att slippa...
 
Jag lyckas fånga honom och sätta på linnimentet... efter ett tag
 
Jag går hem.
 
Jag äter lunch.
 
Jag cyklar med mamma till ridbanan.
 
Jag tittar på i slutet av Fridas ridlektion.
 
Jag inser att de är superduktiga.
 
Jag inser att det blir hård konkurrans på tävlingsbanorna.
 
Jag cyklar hem men Mille och Frida.
 
Jag läser i min säng.
 
Jag åker iväg med Iris, hennes kompis Allis och Mamma.
 
Till en ponnyägare i Olarp.
 
Vi provrider tre av hans ponnyer.
 
Iris blir avkastad en gång.
 
Russen var väldigt fina och välskötta.
 
Vi åkte till Tollarp
 
Vi köpte stuff.
 
Vi pantade stuff.
 
Vi åkte hem.
 
Jag läste.
 
Jag grillade med Iris och hennes kompisar.
 
Det var fett najs.
 
Jag såg tillsammans med Iris och hennes kompisar A princess diaries ;D
 
Chipsen var goa, men päronet var goast.
 
Jag gjorde en misslyckad vlogg.
 
Jag inser att jag inte fattade mig så kort som jag hade tänkt fatta mig.
 
Jag säger godnatt.
 
Godnatt!
/Sara
 
Ps. igår gjorde jag ochså en vlogg men jag var så vimsig att jag glömde ladda upp den här så here it come!
 
 
Nu ska jag läsa... eller (scary smile)?

2014-04-19
07:40:00

Say no to Tears - Säg nej till tårar
Tårar är enligt mig överskattat!
Missförstå mig inte med detta inlägget, om jag ser någon fälla tårar så tycker jag såklart INTE att den personen är vek eller "mesig" som vissa uttrycker sig.
Men det jag vill säga är att...
 
Ofta när man pratar om till exempel "förväntningar" på killar och tjejer så skriver man att tjejer ska se snygga ut och att killar inte får gråta för då blir dem tjejiga eller kallade för mesar och bla, bla, bla det var inte detta jag tänkte snacka om. Det jag menar är att man ofta pratar om hur det borde vara ok för killar att gråta osv. Jag tycker inte det är fel när en kille gråter, absolut inte men om vi vänder på det och ser det på tjejers håll så att man istället tänker att det borde vara tjejerna som borde gråta mindre. Det finns till och med nån sån där kärlekskrams bild som går runt på fejsboken som ser ut såhär: (eller rättare sagt, det finns massvis av "quotes" och bilder över hela nätet!) Kanske du knner igen en eller flera av bilderna...?
 
 
JAG tycker att dessa bilder är helstörda! Vadå "en killes gråt är mer meningsfullt än en tjejs"??? Hela detta sättet att tänka att tjejer är mycket mer "ömtåligare" än killar tycker jag är rena rama vansinnet! Det låter (enligt mig) helt absurt! Men kanske har vi något att lära av detta! Kanske gråter tejer alldelles för mycket!
Om ni läser mitt förra inlägg när jag föll av så skrev jag "Men inte av smärta! Nej, utan nog mest av chock och besvielse." Ofta (jag vet ju inte hur det är för killar men för mig som tjej så är det såhär) så tror jag att tjejer har svårt att förstå sig på och kontrollera sina känslor. Ofta när jag tex. blir arg så blir jag så arg att jag börjar gråta, och det blir ju inte direkt bättre över att jag försöker sluta gråta eller blir arg på mig själv för att jag gråter när jag egentligen bara är arg. Jag vet inte men jag tror att personer som inte bruka bli jättearga eller "kommer i kontakt" med starka känslor så ofta blir mer villrådiga, vet inte vad det ska göra och börjar gråta. Jag blir arg när jag nu inser detta, därför att jag vill att folk ska ta MIG på EXAKT lika stort allvar när mina tårar kommer som när VILKEN KILLE SOM HELLST börjar gråta!
Jag ska iallafall börja träna mig själv till att bita ihop och inte bryta ihop nästa gång jag känner tårarna komma.
 
Håller ni med mig, vet ni inte var ni står men har något att säga om detta eller tycker ni kanske att jag är helt fel så kommentera gärna ;)
 
/Sara
 
 
 
 
 

2014-04-18
20:50:00

Sicken Vurpa!!!
Pay & Jump på Flyinge Ryttarförening, 70 och 80 cm!
 
Som vanligt så gick det jättebra när vi värmde upp! Han hoppade exakt allt! Inte en enda vägring eller tvekan!!!
Det tog ett tag innan det var vår tur att hoppa 70 men när det väl var vi så var jag helt lugn och kände att "detta ar jag ju under kontroll!" tills han vägrade på första hindret... Andra hindret tvekade han på men han hoppade! Mot det tredje hindret så hade vi bra fart tills han bestämmer sig för att vända i 120 grader tvärt åt vänster så att jag flyger av och landar med höften i en del av hinderstödet som sticker ut...
För nån sekund blir allt svart sen försöker jag resa mig med hjälp av händerna men det käns som nålar i höften. Jag känner hur jag snart kommer att börja böla och blir så förbaskat arg på mig själv så jag slår knytnäven i ridbaneunderlaget. Mamma och pappa kommer rusande och hjälper mig upp. Det gör fortfarande ont men inte alls lika ont längre. Jag får fram ett "Var är Sammy...?", mamma pekar mot min mormbror, Ola som står och håller i honom. 
Min hopptränare säger att jag måste kunna bli arg på honom (speciellt när han vägrar) men jag kunde inte bli sur på honom <3.
Jag hoppade upp på honom igen och kände hur dessa förbaskade tårar började komma fram igen! Men inte av smärta! Nej, utan nog mest av chock och besvielse. Men jag vill inte gråta! Att gråta är överskattat enligt mig! 
 
Iallafall så var de jättesnälla och sa att jag kunde få hoppa banan en gång till om ja ville. Det ville jag! Den här gången var jag mer vaken och fokuserad så vi blev helt felfria (om man bortser från förra gången). 
Jag var jättespänd när vi skulle rida 80. När jag hoppade över det åttonde hindret så insåg jag att jag hade glömt bort att andas... hehe... Vi blev felfria på 80 också och fick en rosett!!! Så stolt jag var där! :´)!
Detta är sjätte gången jag ramlar av Sammy :D. 
 
Jag kommer få ett snygt blått märke på baken hoppas jag ;)!
Frida som också följde med fick ett foto (snarare två eller tre) på när jag ramlade av!!! Och pappa filmade det!!! Man verkligen HÖRDE när jag smällde i hinderstödet ;D.... jag kan ladda upp filmen imorgon och be Frida om fotot. De andra filmerna när jag var felfri också såklart ;) och fotona!
 
Natti, natti
/Sara
 
 
Bommen jag föll på:
 

2014-04-18
10:08:05

Sorry :`(
Ehh... asså, jag har typ tappat bort klippen till The Lost Girl, avsnitt 3... hehe...
Jag ska kolla mammas och pappas data också om jag an hitta klippen där, men ha inga höga förhoppningar!
Snart så måste jag sticka till stallet och pyssla om Sammy för vi ska ju tävla i flyinge idag! :D 
Fett taggad e jag!!! :D
Nu måste ja gå för att hitta dessa förbaskade klipp! ;)
/Sara
 
 

2014-04-17
21:24:00

Underbar hoppträning! :D
Idag så vaknade jag upp i stenhuset efter en superkul kväll (igår jue) med Alma och Frida. När dem hade gått så var jag lite med min syster. Jag käkade förresten fiskbullar till lunch (det är inte allt så äckligt som alla säger/tror).
Efter det stack jag till stallet. Frida var redan där och ryktade Mille när jag klev in. Sammys päls var överallt! I mitt hår, på min tröja, mina ridbyxor, på sammy, i halmen, i ryktväskan! Sen insåg jag att jag var lite sen och skyndade mig som bara den!
Ändå så kom jag tidigt till Ann och Görans gård (där Iris ponny Zalza står uppstallad). Därför så värmde jag upp inför hoppträningen på ridbanan lite. 
När mamma kom så var hon smått irriterrad över att jag hade glömt grimma och grimmskaft i stallet och att jag inte hade tagit av honom sadlen... men, men.
Vi kom dit lagom i tid (tyckte jag iallafall).
Ridträningen började bra. Sammy var jättemjuk, lyssnade och var rund och mjuk i nacken <3. 
Sofia, våran hopptränare sa flera gånger att han gick bra! #stolt   
Vi hade inga problem med första övingen, att galoppera i volt över en cavaletti.
Det fortsatte att gå bra under hela träningen! SAMMY HOPPADE ALLT! Det var bara en ända gång när vi kom fel över kombinationen som han vägrade. Men annars så var han rena rama sjärnhopparen! <3
 
Jag är riktigt taggad inför imorgon! Vi ska hoppa 70 cm och 80 cm på Flyinges Pay & Jump! 
Vi har aldrig tävlat hoppning med 80 cm tdigare så jag kan faktiskt medge att jag är ganska nervös! ........
 
Efter kvällsmaten (våfflor) så åkte jag, mamma och pappa på taizémässa (en sorts gudstjänst) med nattvard. Jag tyckte verkligen om ALLT! Sångerna, predikan, bönerna och bibeltexten. Temat för idag (skärtorsdagen) var (kändes det iallafall som) Jesus sista måltid. 
Prästen predikade om Judas och Petrus. Hon sa att Han nog menade väl men så blev ändå allt så fel, och att vi ibland blir till Judas. Det är väldigt svårt att förklara på efterhand men när hon pratade om det så lät det så "självklart". Hon sa också att det krävs mod att se sina otillräckligheter och jag håller med henne.
 
Hejdå, nu måste jag dyka ner i min bok igen (som heter Requiem och är tredje boken i en serie av Lauren Oliver, boken är på engelska och helt fantastisk!!!).
/Sara
 
 
 

2014-04-15
20:12:00

Baguett+Dagis+Biltur+Tuppen
Efter en härlig ridtur i skogen med Sammy så mockade jag, fixade vatten, mat och müssli. När jag kom hem så fixade en stor baguette med tomat och smält ost! Mums!!!
Sedan cyklade jag med guitarren på ryggen mot Fritiset/dagiset i Rickarum. Där sjöng och spelade jag spanska sånger med barnen. Jag berättade också några istorier från guatemala. :) Sen så fick jag vara med på lek och mellis ;). Sen så var det dags att gå ut, jag stannade ett tag men sen cyklade jag hem för mörka moln började torna upp sig över himlen... Jag kom precis in genom dörren när det började regna! Tur det!
Till kvällsmat så lagade alla sin egen omelett, min blev supergo`!
Efter det körde vi iväg med bilen för att lämna av Iris hoss hennes kompis och passade bland annat på att kolla in ett hus på vägen! Solen höll på att gå ner och kvällen var fantastisk!!! På hemvägen så stötte vi även på en hel fasanfamilj!!! Så söta de var! <3.
 
Pappa släppte av mig och mamma vid brevlådan så att vi skulle kunna fånga in tuppen. Det är såhär att tuppen är en idiot! Han klämmer in en av hönorna i ett hörn av hönsgården och hoppar på henne och river loss hennes fjädrar så att hon är helt kal på nacken!!! Så nu är Grynet som han heter infångad och imorgon kommer morfar och hämtar honom..
 
 
En annan "hönsig" sak är att vårt hus snart kommer att vara fullt med piiiiiip!!! <333 Vi har räknat ut att äggen som ligger under värmelampan borde kläckas nu på lördag (Påskdagen!). Jag kan knappt vänta!!! :D
 
Justdet! Jag har glömt att berätta en sak... för tre dagar sen så förr lilla Gurkan (Iris tamråtta) ner från den stora tavlan i boxen som hon brukar klättra på och dog. Hon fick ändå en mycket fin begravning med ljus och blommor <3 Rest In Paradise
 
Ciao babes
/Sara ;*
 
Ps. Imorgon drar jag till Malmö....!

2014-04-15
11:57:00

Mysig morgonstund med Sara-Sammys dagbok
Hej hopp Dagboken!
Idag så stog jag hela morgonen i mitt fina hörn och vilade mig lite. Jag var väldigt trött efter nattens händelse!!! Jag drömde att jag och Sara var på en båt och att det började läcka in vatten. Sara kom ner rusande till mig (boxarna var under däck). Hon hämtade grimma och grimmskaft och fick upp mig på däck. Där fanns ingen annan än jag och Sara, och den kapsejsande båten förstås! Plötsligt gjorde en stor våg så att jag föll över bord! Sara slungades i, med mig. Jag kunde inte andas och det fanns saltvatten överallt. Jag kämpade för att komma upp mot ytan men sjönk hela tiden bara djupare och djupare. Det var då jag vaknade.Jag har drömt mardrömmar ett tag nu... :( Jag vet inte varför men när mörkret lägger sig över stallet så känner jag mig likssom stressad. Ibland har jag rullat mig så mycket i sömnen att jag har skrapat upp små sår på mina bakben... Men det iochförsig, jag känner mig ju faktiskt mindre stressad sen jag fick halmen och grenarna i min box!
Iallafall, ja stod där i mitt hörn av hagen när jag hörde Sara ropa mitt namn. För att inte göra lille Mille ledsen igen (han vill inte att jag ska tycka om Sara mer, han vill att jag bara ska vara hans bror för alltid! <3) så stannade jag kvar där jag stod i mitt hörn och lät Sara komma till mig med grimman istället! 
Åh vad jag blev glad när hon ställde in mig i min box! Jag tycker bättre om det och ha mer rörelseutrymme än att stå uppbunden i gången. Jag vet inte varför men jag blev på riktigt bra humör när jag kom in i boxen! 
Sara kliade mig i pannan och sen började vi gosa. Jag puffade på henne med mulen, blåste varm luft på henne, frustade och berättade för henne att jag älskar henne <3! 
Hon ser bra rolig ut när hon försöker göra samma sak! (puffa, frusta och det!) Men hon försöker ju iallafall och jag bara älskar när hon borstar mig så att all den gamla vinterpälsen flyger av! Då får jag riktiga vårkänslor!!! 
Btw*. ryktstenen köpte hon igår så den är splitterny!!! 
När hon kom med sadlen började jag dock att sura. Jag menar, asså hallå!!! Jag ville ju faktiskt rida barbacka! Det var ju sjukt längesen jag fick rida barbacka! Men aja, tillslut lät jag henne sätta på sadlen.
Hela vägen mot dressyrbanan så babblade hon på, on babblade om allt möjligt. Saker som hon oroade sig för, saker som hade hänt men mest av allt så pratade hon på om vad vi skulle jobba på på ridbanan! Hon var riktigt på gång, vi skulle ha ett hårdpass!!! Så ni kan tänka er lättnaden när Ante (Nordsvensken) longerades på ridbanan så att vi inte kunde vara där! Istället så klättrade vi lite lätt! ;D
 
Haha, nu ska jag illafall ta det riktigt chill resten av dagen!
 
XOXO
/Sammy
 
 

2014-04-15
09:46:07

En Hemlighet...
Jag tänker berätta om en sak som håller på att skaka om hela mitt liv bara sådär! Både på gott och ont...
En tjej har precis varit här i vårt hus för att kolla hur mycket det skulle kunna kosta...
Vi funderar på att sälja och flytta... Fy vad värkligt det känns när man skriver det såhär!!!
Jag har väldigt blandade känslor när det gäller detta...
 
Positivt med flytten är...
  • att vi kan ha en massa egen mark att ha hästarna på
  • att vi kan ha eget stall
  • att jag skulle kunna hälsa på Sammy direkt på morgonen
  • Vi skulle kunna ha en till häst som jag skulle kunna rida till
  • Närmare stan och skolan (cykelavstånd till gröna bussarna).
 
Negativt med flytten är...
  • Jag vill inte flytta ifrån en så bra kompis som Frida
  • Alla minnen som vi har här
  • förra sommaren fixade jag till mitt rum jättemycket och då måste man flytta ifrån det (bl.a. tapeten...)
  • Vi fluttar ifrån stenhuset...
  • Det kommer aldrig att kunna bli samma sak om vi flyttar...
 
Detta är bara några punkter men som ni ser så finns det både bra och dåliga saker med att flytta...
 
Aja, på torsdag ska vi åka iväg på nån visning av en gård i Ovesholm.
 
Ciao
/Sara!
några saker jag kommer att sakna...
 
 

2014-04-14
22:17:00

Kära läsare & Ännu en film!
Tjabba!
Det är helt otroligt! Igår var jag uppe i 12 läsare, idag (innan jag skrev några inlägg) så hade jag 3 unika läsare. Sen skrev jag två inlägg, länkade dem på facebook och fem jagsekunder senare så var jag uppe i 12 läsare!
haha, bara en kul grej som jag upptäckte ;) jag undrar hur många läsare jag hade haft om jag INTE hade länkat till facebook nästan varje gång...?
 
Ja, ja nog med funderingar! Här kommer en till Film! Jag kallar den för " Dagens Film" eftersom att den beskriver ganska bra min lördag ;)!
 
Jag är på bra humör denna veckan, jag är på bra humör och filmhumör!!! :D Jag kanske jobbar med the lost girl lite så att jag kan bli färdig med nästa avsnitt!!! Enda... problemet är att det är MYCKET jobbigare att göra ett avsnitt än en film såm den här, "dagens film"! MYCKET!!!
 
Aja, här kommer den (efterlängtade?) filmen! :D
 
 
XOXO
/Sara!!! :*

2014-04-14
21:40:00

I stan me´ mig! :*
Hej hopp Lollipopp!
 
Idag har jag varit i stan med Fridis! VI har varit på hööks, shoppat (för det är verkligen två helt olika saker), badat & käkat pizza :D!
Jag har haft megakul hela dagen!
I badhuset så sa badvakten till oss för att vi fotade för mycket (man fick inte fota alls tydligen i badhuset!). Som tur var så han vi redan få några grymma foton! (Jag kanske bör tilllägga att vi glömmde att stänga av blixten under hela tiden...).
En gång så fick Frida mig att gå fram till en dam (helt randome) och säga " åhhhh vad söt liten huuuund!!!" ;)!
En annan ång på stan så såg Frida min mormor men man kan inte altid lita på henne så till slut så sprang jag fram och knackade damen på axlen... det var min mormor!!! (Annars hade det varit fett piiinigt!)
Vad gjorde vi mer...
Jo! Jag köpte ju lite också! :)
Jag köpte en ryktsten (som troligtvis fortfarande är kvar i Fridas, mammas bil...), två läppglans (ett babylips läppglans med grym reeea!!!), en mjukglass, en fanta, en pizza, ett par coola örhängen... och en liten påsköverraskning till min syster!!! ;D
 
Just det! Jag höll på att glömma!!!
I Kristianstad så har dem sånna annonser på soptunnorna där det står "vill du synas här för 25 kr? Ring (nåt nummer)". Frida och jag antog att det kostade 25 kr för EN soptunna... Så vi ringde nummret! Det visar sig att du måste betala för ALLA 90 st. soptunnor i Kristianstad! (25 kr st.). Han på andra sidan telefonen frågade mig om jag ville göra reklam, om jag var ett privatföretag eller om jag bara gjorde det för "skoj". Tja, vad ska man svara? Jag svarade "För.. skoj". Då började han skratta i luren!!! ;D Ae, piiin!
Men när jag kom hem så fick jag mig en tankeställare...!!! Det hade ju varit jättekul om alla i Kristianstad hade fått ringa in för att "synas" på en soptunna och betala 25 kr. Det istället för en jättemassa reklam!!! Jag tycker att det vore en superbra idé´för Kristianstad, SPECIELLT nu inför 400 års jubileet!!! Så det tänker jag säga till dem!!! :D Vad tycker niom min idé? Skulle den funa...? Vi får se hur det går...!
 
Jag hinner tyvärr inte ladda upp filmerna och fotona från idag men... jag kan göra det imorrgon!!! :)
 
 
bye, bye
/Sara!!! :)

2014-04-14
16:58:00

Långtur!
Jag klippte ihop en film från igår när vi var på låååååångtur!
Vi hade jättekul! 
 
Vi red mer än en mil!!! (Frida kollade upp det)
 
Ps. vi träffade på en sur gubbe... och en glad gubbe...
 
Här e filmen!
 
 
Förresten, två klipp till är på gång (de uppladdas NU!). :D
 
Taco´ hej!

2014-04-13
16:01:00

Snabba, lätta kolakakor!!! RECEPT (glutenfritt!)
Igår så (om ni läste förra inlägget så vet ni) så bakade jag kolakakor. Dem blev så goda att jag ska ha med dem på långturen idag! Jag tänkte berätta för er hur man gör dessa fantastiska kakor! :)
Receptdags!
 
SNABBA KOLAKAKOR:
Ca. 40 st.
 
Ingredienser:
100g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingeföra (färsk eller torkad, jag använde torkad)
2 1/2 dl vetemjöl (glutenfritt mjölmix går också bra!)
1 tsk bakpulver
 
Hur du ska göra:
  • sätt ugnen på 175 grader
  • Rör om socker och smör så att det blandar ihop sig. Tillsätt sirap, vaniljsocker,ingefäran och mjölet blandat med bakpulver.
  • Arbeta ihop till en fast deg. 
  • Rulla ut till lagom långa längder (ca. 40 cm). Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och sätt in dem i mitten av ugnen.
  • Grädda i 10-12 minuter. 
  • Skär dem medans sem är varma så fort som möjligt eftersom att dem stelnar ganska fort! Skär dem i snea kakor, storleken betämmer du!
  • Vänta tills dem ha kallnat och sen är dem färdiga att ätas!
  • Bon Appetite! 
 
Tips. Dessa kakor går utmärkta att göra glutenfria! Dem blev dock mer flan "aktiga" än dem med gluten men absolut lika goda (om inte godare!).
 
Taco hej!
 
 
En video om hur jag gjorde dem kommer snart att komma ut på youtube men den tar lite tid... :)
 
 
/Sara
 
Ps. kommentera gärna om ni testade att göra dem och hur det gick! :D
 

2014-04-13
09:47:44

If you can dream it you can do it!
Tja, va ska jag säga jag har inte bloggat på en vecka och det har börjat klia i fingrarna nu...! (mer än en vecka)
Så jag börjar från förra torsdagen och berättar lite om vad somhar hänt och en liten förklaring till varför jag inte har bloggat så mycket... :/
I torsdes (03-04) så åkte jag på hoppträning som vanligt. Vi var hemma hoss ridtränaren på hennes ridbana, ute. Sammy var grym. Sofia (tränaren) sa att vi hoppade 80!!! :D
På fredagen (04-04) så åkte vi på barnkalas i Sösdala. Det var fett grymt och vi käka ju mycket glass an jag ju säga ;). Jag skrev faktiskt ett inlägg från mobilen men det kom aldrig fram. :/. 
Jutdet. höll på att glömma! Vi red u ut i grimma och grimskaft! Det gick grymt bra!
Under lördagen (05-04) så jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde på lördagen....
På söndagen...!!! (06-04) så... tävlade vi i hoppning. Ja, ja det var ju iallafall en Pay & Jump! Vi hoppade 50 cm och 60 cm! När jag kom in i ridhuset för att hoppa 50 så var jag så sjukt förvirrad, (jag hade inte ens gått banan)! Men det gick ju bra ändå. På hinder nummer två skulle jag tagit ut svängen mycket mer för vi fick en vägring. Men 4 fel på vår första hopptävling under ett år... det skulle jag säga är ganska grymt!!! :)  På 60cm gick det megabra! Vi blev felfria så jag fick e rosett!!! :D Det gick också jättebra för Frida, hon blev felfri på både 80 cm och 90 cm!!! Duktig Millsson!!! ;*
På vägen hem så började jag känna mig lite dålig... den kvällen hade jag feber, var snuvig och var jätteyr! Den natten mot måndagen (07-04) så var jag helt borta! jag vaknade tre gånger (en gång av en fruktansvärd mardröm). Det slutade med att jag somnade i mammas och pappas säng... 
På måndagen så fick jag vara hemma från skolan (såklart). Jag kände mig urkass och drogade huvudvärkstabletter. Jag mådde lite illa så jag käkade ingen fruckost, till lunch kokade jag sånna nudlar på paket. Till kvällsmat fick jag knappt ner mackan som mamma hade fixat åt mig. Efter middagen så somnade jag i soffan.
Förresten jag bör tillägga att jag var nästan utan el under hela dagen... blä! När pappa väckte mig kl. nio ur min sömn så var jag helt borta. Jag yrade, viste inte var jag var, svettades och hade 40 graders feber...
Jag fick vara hemma hela veckan... missade 3 nationella prov... :P
Jag fattar verkligen inte hur folk som är sjuka pallar blogga! 
På torsdagen så hade jag fett med dåligt samvete. Jag oroade mig som bara den för vad Sammy skulle tro! Visst, mamma hade skjutsat mig till stallet i onsdes så att jag skulle få hälsa på honom men... Efter tävlingen så bara lämnade jag honom i hagen och sen såg han mig inte mer på vadå... tre dagar, och då bara klappade jag honom... :( jag oroade mig för att han skulle tro att han hade gjort något fel under hopptävlingen och inte skulle vilja hoppa nå mer. Under torsdagen så kände jag mg dessutom mycket, mycket bättre så jag stack till stallet. Jag sadlade och tränsade Sammy och vi red mot ridbanan. Jag får tilllägga att mamma hängde med för att hjälpa mig med mockningen. På ridbanan så hjälpte mamma mig och min syster med att hoppa! Vi hade verkligen jättekul och vi mätte och det visade sig att vi (Sammy och jag) hade hoppat 82 cm!!!! :D
Men jag är tydligen inte av samma virke som min syster (hon blir frisk som en nötkärna efter att ha ridit!). Jag kände mig yr, snurrig och allmänt bläää! :P
Jag ville hemskt gärna åka till skolan på fredagen (11-04) eftersom att vi hade nationella i fysik igen...! Men mamma tyckte att det var bäst att jag stannade hemma så att jag inte skulle råka smitta mina kompisar... :/
Jag hade sååååå tråkigt den dagen!!! :( Innan mamma och pappa kom hem så kände jag mig bättre igen (bättre än dagen innan) så jag stack till stallet. Men jag mockade bara (skippade ridningen) för jag ville ju inte bli sjuk igen!
När mamma och pappa kom hem så var det storstädning! Jag städade alla toaletter och handfat. Vid kvällsmaten (när vi åt sushi) så blev jag friskförklarad av mamma... så jag fick gå på tonår eftersom att det skulle vara chill och det var filmkväll. 
Jag hade det jättemysigt på tonår! Vi såg filmen return of the titans som var en grymt bra american fotboll film med "temat" rasism.
Igår (lör. 12-04) så red jag dressyr på ridbanan och Sammy var helt fantastisk!!! I love You!!! :'
Sen så bakade jag kolakakor som blev supergoa! Efter det, klockan halv sex så var det bibelstudium med nån kvinna från dalarna. sen var det gudstjänst! Grymt bra för mig! Jag fick två gånger ifyllda av Britt i min konfirmationsbok! :)
idag... ;)
 
Taco hej!
/Sara

2014-04-02
22:21:52

Ett Aprilskämt?
Idag så fick vi sluta två och jag kunde ta skånetrafiken hem halv tre! :)
Jag hade ridkläder undanlagda i stallet så jag gick direkt till stallet och bytte om till ridkläder där. Tyvärr hade jag ju inte tänk på att ha ett par ridskor där (kläderna var mest för om jag skulle bli genomvåt och skulle behöva byta till ett par torra kläder) så jag fick rida barbacka i gympadojorna. (Får tvätta av dem lite innan skolan imorgon...).
Vi red ner till Vramsån och klättrade lite i backarna. En gång när Sammy hoppade över en stock (av den mindre storlekarna) så höll jag på att kasa bak och av honom, men jag grabbade mantag och höll mig kvar.
Annars var vår tur ganska lugn... Förutom en kanin, en traktor och en glada så var vi ganska ensamma. 
Jag kände inte för att sjunga eller prata idag, men ibland så behövs det inte, vi förstår varann ändå!
 
Jag kom hem jättetidigt och satte mig vid mitt skrivbord för att göra läxor. Vi har bland annat tyskaförhör imorgon, Fysik-prov på Fredag och nationella i Fysik på Tisdag... :/!
 
När jag slutligen var färdig med halva spanskaläxan (jag har spanska i modersmål också) så kände jag för att sjunga. Jag övade och övade och övade men den ville inte sitta riktigt. Det slutade med att jag fick ett ryck och såg nästan halva Svanprinsessan!
 
Sedan hjälpte jag pappa (och Iris) med att laga kvällsmat. Jag kan säga såhär, det blev supergott!!!
 
Efter kvällsmaten fortsatte jag med att öva... sen så hade pappa "sånglektion" med mig. Det var jättekul och vi fick till den riktigt grymt! 
Vid det här laget kanske ni undrar vilken låt jag dillar om... Sueltalo! (let it go) från Frozen på spanska (min favvoversion). 
Jag har också fått lära mig av pappa att spela den på guitarren med ackord! :D
 
Det är till detta klippet jag har övat. Men när jag sjöng med pappa så sjäng jag i D istället för det var lättare att spela till med guitarren! :)
 
 
Förresten så... jag ville bara säga att det började vrålsnöa när vi lagade mat... helknäppt! jag vet inte om nån missade att det var första april igår och ville ge igen med det idag genom att kasta en massa snö på oss.... skumt!
 
 
Bye, bye!!!
/Sara!!!
 
 
Förresten, vi ska tävla i helgen i hoppning!!!!! :D
 

2014-04-01
21:50:08

72 cm!!!!!!!
Idag s hoppade jag och Sammy en hel bana hoss Ann!!!  Vi testade också lite höjdhoppning och kom upp i 72 cm!!! Mamma sa att han nog skulle klarat en meter!!! Men man ska ju sluta när det går bra så vi slutade då!!!
Ni skulle bara ha sett hur svettig han var!!!
Det var bara en sak han fjantade sig i... han kunde inte gå över en bom mellan två stöd... han kunde inte ens gå igenom utan bom... Fjanthäst!!!
Jag ska kolla med Lina Z. om hon vet vad vi kan göra...!?
 
Jag har en procent i batteri kvar på min dator nu så jag får skynda mig och publicera det!!!
Puss o kram
/Sara!!!!

2014-04-01
12:06:50

Wazzup in tha school!!
Chillar med galningarna (hungriga monster).
 
:*
/Sara!!! :D