Varmblod är Charmblod

2014-02-23
21:14:01

Jag ramlade av!!!!
För fjärde gången med Sammy så rammlade jag av!!! det var på tiden!
Vi skyller, både sammy och jag på vårkänslorna ;).
Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen med jag har haft jättemycket på gång med dels alla lektioner jag ska hålla i. 
På youtube finns förresten lite klipp från guatemalatiden som jag ska ha med på min presentation, om ni har lust att kolla in! :)
Denna vecka, förhoppningsvis imorgon kommer jag att sätta mig ner och skriva en massa inlägg om vad som hänt under sportlovet, jag lovar! 
om nån undrar så fick jag förresten 56% på dressyren!!! jag siktade ju på 48% så jag blev jätteglad!!! :D Vi kom sist men vi var så glada ändå! :)
 
Måste sticka nuuu :)
/sara :)
 
ps. taggad till imorgon och sjukt glad (fråga inte varför för jag vet inte). 
jag ska berätta om guatemala på min lektion :)
 

2014-02-17
21:38:23

dagens rapport!
Jag har gjort lite allt möjligt :)
 
Men om ni bara vill läsa om hur min eftermiddag med Sammy och Mille har varit så kommer jag iallafall att skriva det här!
 
Jag stack till stallet mockade, tog in hästarna, sadlade Mille och då kom pappa. Jag tränsade hästarna och sedan hjälpte mamma pappa när han skulle sita upp och vi red ivåg. Pappa red påMille med sadel och jag red på Sammson barbacka :). Mille var helt kolugn och förljde efter Sammy som en hund och gjorde allt som pappa bad honom om! Sammy däremot, han tyckte att varrenda sten var ett troll, iallafall i början av ridturen.
Det var ju faktiskt så att Sammy också var väldigt duktig och travade väldigt sansat och lugnt så att Mille och pappa kunde hinna med! Det var underbart väder och när vi kom fram till byn så gick solen ner och hela himmlen färgades orange!
 
Pappa var jätteduktig i stallet och hjälpte mig med mycket så att vi blev klara snabbt och kunde ställa in hästarna i sina boxar och gå hem genom skogen.
 
Sen åt vi spenatsoppa till mina stekta bröd som jag hade förberett innan jag stack till stallet! Dom jag sjuuukt goda!
 
 
Ville också passa på att säga att jag är helt enormt glad, och förvånad! Jag har fått 42 rekommendationer på min artikel!!! Jag har också den mest lästa! Hoppas jag nu får en massa gensvar så kommer bollen genast att vara i rullning! :) Hade faktiskt varit kul om man kunde samla några elever från olika ställen med olika åsikter och hålla en diskussion om detta (värnplikt) som vore typ "övervakat" av kristianstadbladet eller kanske radion! Men, men det är hitills bara en liten idé jag har!
Kommentera gärna vad ni tyckte om min artikel och gärna också om ni har några motargument! :D
http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article2093302/Vald-foder-vald.html
    
 
 
/Sara Frankenstein!
 
 
 

2014-02-17
08:52:26

OMG!!! Tidningen!!!
http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article2093302/Vald-foder-vald.html
 
 
Min debattarticket kom med!
 
 
 
Så här lyder mitt ord!!!
 
 

Våld föder våld!

TextSara Franklin, Antonskolan Österäng
Publicerad 17 februari 2014 6.30 Uppdaterad 17 februari 2014 6.30 

 

Debatt.
 Replik till SO Svensson ”Inför allmän värnplikt för svensk ungdom” 10 februari.
 

Jag hoppas att du förstår att vi i demokratin Sverige aldrig har haft någon allmän värnplikt. Vi har bara haft värnplikt för män. Är det bara män som räknas som ”allmänheten”?

Om vi hade satsat på utbildning i mänskliga rättigheter, FN, kulturell förståelse och fred, mer utbyte av elever och studenter och fredsdialoger istället för en massa idiotiska vapen så tror jag att vi skulle ha en bättre chans att bevara vår fred.

Majoriteten av de som vill ha allmän värnplikt är äldre män, så jag föreslår att om ni inte vill ha ett försvar bestående av gamla gubbar så låter så låter ni oss unga som kommer att vara de som kommer att påverkas att er lagstiftning få rösta om detta.

Jag personligen är väldigt emot att införa allmän värnplikt. Allmän värnplikt innebär att alla måste vara med, även de målinriktade som vet vad de vill bli och ser fram emot en framtid, vi som inte behöver ägna ett år till att lära oss att ”bädda en säng, passa en tid”.

Ni försöker alltid att lära vår generation att ta hand om vår jord och hur vi ska skapa en hållbar framtid, att det är vårt ansvar.

Vad gör den allmänna värnplikten? Förbereder unga för krig. Vad ska dom göra i krig? Skjuta människor. Vad händer om man skjuter en människa? Hon dör. Vad händer om många du tycker om dör? Du vill hämnas. Hur hämnas du? Du skjuter dem du inte tycker om.

Skulle en fälthaubits kunna ge mig en bättre framtid eller försvara mig mot ett kärnvapen?

Våld föder bara ännu mera våld och vem vet med den teknologin vi har idag, hur långt vi kan gå för att döda, hur långt vi kan gå utan att förstöra vår jord helt totalt.

Du säger att det är vårt ansvar att skapa en bättre framtid. Detta är jag som tar ansvar för min planet och mina medmänniskor.

 
 
 
 
hihihi
/sara Franklin
 

2014-02-16
22:40:54

Hur gick det då...
faktiskt så gick det helt suveränt! (50%)
Vi var båda ganska spända när vi red fram men ritten gick bra... :) förrutom den delen där jag typ glömde bryta av till skritt hehe... men det gick ju bra ändå!
Vi fick en sexa på galoppen iallafall!!!
Men konkurrensen var.. jag saknar ord, hästarna bokstavligt dansade fram till musiken, bokstavligt, dom travade i takt med musiken o så!!!! En av hästarna så ut som en hästängel! Omg, sammy och jag bara "Jihaaa" medans alla andra bara "sådär toppstam o lite sånt" haha! 
vi kom iallafall SIST av 11 st så kom vi absolut på 11 plats!!! Vi e ju grymma!!!!
Randome: Tänk! för ett år sen hade jag inte ens en blogg!!! Eller... jag hade nog den med min kompis Frida men jag var en urusel bloggare då. 
Jag vet inte varför med jag e riktigt glad!!!
spooooooooooooooooooooortlooooooooooooooooooooooov!!!
 
Första gången vi tävlade i dressyr fick vi 59%,nästa gång fick vi 53%, idag fick vi 50% nästa gång tycker jag att vi fortsätter såhär och satsar på 48%!!! :D
 
Kelade och gosde med mille en massa också <3.
 
Vi höll på att glömma tiden men som tur är så är jag så bra på att komma ihåg saker så hästarna fick komma in i det varma stallet i lagom tid :D!
 
 
godnatt!!!
/Sara
 
 
ps.. efter alla snapchats jag har fått av Iris och Frida (båda har stuckit nu) så längtrar jag faktiskt lite ganska mycket bort från detta eviga gråa regn... :/
 
ds. check this out!!! http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=31536&marknad=6
please!!!

2014-02-16
18:56:33

Söker sommarjobb!!! :D
http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=31536&marknad=6

2014-02-16
12:23:53

resultat!





2014-02-16
06:48:11

Taggad!!!
Jag vaknade tidigt idag! Jag har redan tagit på mig jeans och en slappytröja utanpå tävlingskläderna. Nu ska jag käka fruckost och sen ska jag sticka till stallet! 
Det känns jättebra! 
På vår första dressyrtävling fick vi 59,31 %, på vår andra (som det enligt mig jick mycket bättre på) fick vi 53,621%! Nu måste vi komma över 64%! 
Men jag skulle inte säga att jag inte är nervös för jag är skitnervös!!!! 
Aja, nu måste jag sticka!
 
Ciao
/Sara
 
 
Så här gick det förra gången:
 
 
 
Bye!!!!!

2014-02-15
22:01:39

Vallåsen
Idag har jag varit på vallåsen nästan hela dagen!
Jag vaknade i kyrkan i nävlinge efter att ha såvit över där med frekvent. Mamma och pappa hämtade mig där med släp och allt (Iris skulle till sin kompis Mira nånstans långt bort).
Vi åkte ganska länge tills vi kom fram till vallåsen och där släppte mamma av mig och pappa och skidorna.
Vi hade jättekul, pappa och jag! Det var längesen jag åkte skidor men det kändes inte så! Jag störtade ner för varenda backe! Pappa också! Vi fikade i liftarna och käkade lunch i backen. Varm oboy e gött när det är lite kallt ute! Det var ganska skönt väder, det blåste inte, solen tittade fram lite och det var inte för kallt. Men temperaturen låg nog ändå runt noll :).
Det kändes inte som om vi var där sååååå länge men vi var där hela dan! När mamma hämtade oss så var vi hungruga, mamma också! Vi beställde pizza i hässleholm via telefonen men det strulade sig så det slutade med att vi åkte ut ur hässleholm HUNGRIGA. Om du nån gång stöter på en HUNGRIG familjen franklin, backa sakta bakåt och spring sedan det fortaste du kan om du inte vill riskera ditt liv! 
"Spring för livet om det är dig kärt-Sara Varga" ;)
 
Mamma och pappa släppte av mig vid hagen så att jag fick springa upp till stallet, mocka, fixa spån, ge hö, ge vatten och keeeeela med Sammy <3. Sen så sprang jag hem igen och då var jag VERKLIGEN hungrig!
Det blev pasta till kvällsmat! Mums! Jag åt som en häst ;).
 
Sen så myste jag famför TV-n med mamma och pappa.
 
Tagga imorgon!!!!!!!!!!!!!! Tävling!!!!!!!!!!!!!!!!! På Gärds!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tuff konkurrens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
YOLO
/Sara :)
 
 
Sammys bästisar:
byebye!!!
 

2014-02-12
21:19:00

Jag en lärare?
Det gick jättebra i skolan idag :).
Först så presenterade jag och Matilda vårt abete om August strindberg och Selma Lagerlöf genom en teater (jag totalt älskar att spela teater!). Det jick superbra, vi var helt GRYMMA!!! Vi fick jättebra kritik av vår lärare och av de elever som såg vår lilla föreställning!
Efter det fick jag veta att det var idag och inte nästa onsdag som jag skulle ha min gympalektion! #inteplanerat.
Men det gick också superbra! Jag hade  planerat lektionen lite tidigare och jag fick låna nått av förskolan som ögonbindel.
Jag hade en typ av hinderbanestafett. Det gick jättebra och jag önskade att jag var med och körde istället för att vara den som står brevid och håller i lektionen.
Så man kan väll säga att jag har haft en bra dag i skolan idag! :)
 
När jag kom hem så red jag Sammy lite i paddocken. Det gick väll sisådär, men med tanke på att Iris också var där och red så var det ju inte så konstigt att han var lite spänd.
 
Bye, bye!
/Sara!!!
innan jag klippte mig 
 
 
 
 
 

2014-02-11
21:26:54

Ridning i mörker!
Kom hem sent idag så fick rida efter maten. När jag gick dit var det inte beckmörkt... bara nästan. Jag red ut lite på måfå med Sammy :) (Lite var som hellst). Vi red och hälsade på islandshästarna (islandshästarna och Sammy är homies) sen så red jag på fältet lite. Jag fick till den där helt fantastiska runda galoppen! <3 Han var helt fantastisk.. fast hela tiden när vi red i skogen så gick han likssom på tårna och hoppade för minsta lilla. Jag bara "luuuugn Sammy, jag veeeet att vildsvinen lurar bakom busken där och att dom säääkert vill äta upp dig gubben" så lungt jag kunde ;). 
Jag mockade till båda boxarna igår så jag slapp mocka idag. Jag myste lite i boxen med Sammy och sen var jag på väg hem kvart i åtta. Då var det kolsvart ute!
Jag lever ju för YOLO... så jag släckte lampan och gick in i skogen i hopp om att hitta några vildsvin
Nu har jag gjort idrottsläxan och läst igenom lite inför Kemi-provet på torsdag. 
Min fot är förresten bättre. Det gör inte ont längre men det är likssom svårt att gå... vet inte hur jag ska förklara.
 
 
Det gick förresten bradåligt på lektionen i söndes. Han tittade bara utåt när jag ville fatta galopp så då bara rusade han iväg i travartraven. Förrutom det så gick det ganska bra, vi gick igenom programmet och det gick faktiskt ganska bra när vi red igenom det .). Sammy blev iallafall jättesvettig! 
När jag satt där på Sammy (barbacka) så kändes det som om jag hade vridit tillbaka tiden ett år. Därför att för ett år sen  satt jag på Sammy på samma ridbana, i samma hörn, han var svettig och med öronen bakåtstrukna och han bara "ville inte", han var grinig, bockade, småstregrade, sparkades osv. (det var innan vi tillkallade Lina Zacha). Men det var verkligen som om jag kunde titta tillbaka på det och då kände jag likssom att det inte gjorde något, faktiskt inget alls om han var pigg idag och inte ville fatta galopp eller om det inte går så bra på tävlingarna vi ska ställa upp i nu på sportlovet för jag vet att han alltid kommer att vara min, och ingen kan någonsin ta ifrån mig alla dom minnen som vi har tillsammans och ingen kommer att kunna knyta upp vårt vänskapsband och ingen kommer någonsin att kunna sudda ut den tid vi har haft tillsammans! Jag älskar dig!
 
 
 
Tidigare så har mina "älsklingar" alltid åkt ifrån mig... till trapalanda eller gud vet vart för Papaya vet jag ju fortfarande inte vart hon är :(. Det har känts som om hjärtat brustit i tusen bitar och som om livet aldrig mer kommer att ha någon mening, jag har tvivlat på gud.
Men Sammy lämnar mig inte, mer än ett år tillsammans har vi nu och jag vet inte om livet skulle kunna fortsätta utan dig för då tror jag att mitt hjärta kommer att gå i tusen bitar för fjärde gången och den här gången kommer ingen kunna limma ihop det. 
Papaya
 
 
 
Jag älskar dig <3
 
 
:*
/Sara

2014-02-11
21:25:00

På gång...
  1. Jag har beställt en sladd till min dator så att jag kan börja använda den igen och kunna skriva fler inlägg utan att låna nån annan dator.
  2. Anvält mig till 2 tävlinger på sportlovet!
  3. Bestämt mig för att gå IB... tror jag
  4. Ska vara vikarie 4 gånger å¨spanskalektioner nästa vecka!!!
  5. Alla hjärtans dag... Sammy och jag ska hitta på något... hehe
  6. Kemiprov.
  7. Matteprov
  8. nationella
  9. Sportlov!!!
  10. Låna en till häst att rida så att jag kommer att ha tre hästar att rida på!!! (Mille, Frida är borta, Sammy och en till häst som vi ska låna).
 
 
/en väldigt tankspridd tjej som klippthåret för andra gången nu på fem dagar...
Jag och min lillasyrra, nu när jag är på mammas och pappas dator har jag tillgång till en massa old foton!
 

2014-02-09
14:05:53

Läxor...
Jag har gjort färdig all NO läxa och nu håller jag på att skriva svenskaläxorna... Jag pallar verkligen inte göra läxorna på helgen! #trött #detäriallafallintesoligtute
 
:/
 
 

2014-02-09
08:06:25

min fooot
Det gjorde bara ondare och ondare i foten. När jag kom hem så kollade mamma och mormor på den och den var helt svullen... och blå på vissa ställen. Mormor sa att hon tror att allt kommer att bli blått. Mamma lindade en binda runt foten, som om den inte redan var tillräckligt tjock!
När jag vaknade idag så tänkte jag inte på foten men direkt när jag försökte sätta mig i upp i sängen så gjorde det ONT!
Idag på ridlektionen får jag rida barbacka för det gör för ont att ställa sig upp i stigbyglen. Jag kan bara tänka mig hur ont det skulle göra om jag trillar av och landar på min fot!

aja, önska mig lycka till!
bye, bye
/Sara och foten

2014-02-08
22:35:04

Today... ajajaj!
Idag så red jag ut på förmddagen och Sammy och jag hade det riktigt mysigt... men ja längtar verkligen till den dagen när snön är borta och man kan rida på ridbanan, evertsrundan, backen hos Ann och fler ställen som man inte kan rida på nu... :/
 
När jag kom hem så satte jag mig ner framför datorn och skrev en NO läxa på tre sidor!!! 
Efter maten skickade jag den till min lärare så nu behöver jag inte tänka på den mer :). 
Sen så stack jag till stallet... och då... sprang jag genom skogen istället för den isiga stigen och fastnade i en rot med foten, snubblade, detta gjorde väldigt ont så jag försökte rycka loss foten... INTE en särskillt bra idé O.o. 
Men jag tänkte att "det nog inte var så illa" så jag bet ihop och haltade till stallet. Jag hade inte ens behövt springa för jag hade agit fel på tiden så jag blev jättetidig!
Aja, till slut så kom Frida tillbaka från sin ridtur och vi chillade hemma hoss henne och henner mamma bjöd oss på semlor! Sen så stack vi hem till mig och gosade lite med råttorna och chillade:). 
Men efter ett tag så stack vi ut i snöslasket för att filma det 3e avsnittet av The lost girl! Fett grymma vi e fast avsnittet blev typ jag vet inte... randome!
Snälla skriv i kommentarerna om ni har nån idé, den får vara hur seriös elelr oseriös som helst, det kvittar! kommentera era idéer till vad vi ska spela in på the lost girl eller vad nåt avsnitt ska handla om!!! Snälla!!!!
Crazy please!
 
Sen så kom mormor och morfar och åt kvällsmat hemma hoss oss :D. Etiopisk injara wot! (stavning?) 
 
Sen så såv vi (familjen) på melidifestivalen, min favorit åkte ut!!!
 
Nu måste jag synda mig att skriva färdigt för jag har bara 3% energi kvar på datan!!!
 
XOXO
/Sara!!!!!!
 
 

2014-02-07
22:29:50

Chilla Läget! - Iris Franklin
Jag var typ i "kullapsmode" när jag kom hem... (jättetrött). Jag red en runda på Sammy, han var duktig men vi gjorde inget speciellt och det började ösregna när vi om fram till ridbanan så vi bara vände om. På söndag ska vi ha lektion så jag för köra ett hårdpass imorgon eller en långtur.
 
Iallafall så åt vi spagetti till kvällsmat med nån riktigt god räksås. 
Sen så tog jag det lugnt framför TV:n med mamma och pappa och sen chillade jag med min syster. 
Visste ni föresten att Iris och hennes kompis Allis har gjort en låt som heter chilla läget för nåt år sen. (För er som inte vet så betyder chilla typ att ta det lugnt och ha det gött).
 
XOXO 
/Sara
 
Ps. ska bli otroligt skönt med helg!
 

2014-02-05
21:14:41

Snöyran
Idag så hade jag möjlighet att ta bussen hem så jag kunde befinna mig i stallet tio över fyra. Jag red ut med Frida idag :).
 
Jag fick låna hennes ena träns eftersom att jag glömt tränset hemma eftersom jag tagit hem det för att putsa det.
 
Vi red ner mot vramsån barbacka. 
Ena stunden var hästarna jätte, super pigga och andra stunden ville de inte gå alls! Aja...
 
Det är jättekul att rida vid ån eftersom att det finns jättebranta sluttningar där som man kan klättra på.
Sammy var eld och lågor när det gällde att ta sig uppför den branta backen som DESSUTOM var helt täckt av ett tjockt lager snö!
På ett ställe var den så djup att den gick över bringan på Mille och Sammy!!! Men dom var så midiga våra springare och vi tog oss över! Sammy var faktiskt lugn när jag försökte få honom att trava över majsåkern
Asså JAG ÄLSKAR SAMMY! 
Ridturen gick jättebra förutom.... Mille krånglade lite... aja :) det var ju mest i slutet :). Det var ju faktiskt han som vågade ta sig igenom den djupa snön och jag tror inte att Sammy skulle vågat det om inte Mille hade gått före så lite cred får han väll ha :*.
 
När jag kom hem så gräddade jag vofflor och sen kom Iris och mamma hem från Iris pianolektion och vi käkade waffles! :)
 
 
XOXO
/Sara och Sammy
 
 
 
Ps. Min bästa, underbaraste och finaste och mest älskväda vän som heter Hanna fyller 15 idag!!!! Grattis!!!!! 
 
 
 

2014-02-03
21:24:20

Ljus? Sälla!
Jag vill ha solsken!!!
 
sammy var jättegosig idag!!! :) <333333
Jag älskar honom!!!!
Seriöst!!!
 
 
Just nu håller jag på och skriver på en uppstats om August strindberg och jag kanske lägger ut den när den är klar! :) (lugn, den FÅR inte vara mer än en A4 och inte 9 st :/ ).
Det kommer att bli fett grymt, jag och Matilda kommer att spela upp en teater (om våra författare)!
 
Skolan är faktiskt ganska kul just nu! Och livet me :) 
I musiken så skriver vi (fati, Timothy (Hanna men hon var sjuk) och jag) en blueslåt! Den är suverän!!! :) Vi e bäst!!!
 
Ciao!
/Sara
 
Ds. tagga att jag ska vara vikarie 3 gånger efter låvet!!!!!!!
 
 
mammaråttan Selma är sjuk kanske ungarna också är smittade :´( Selma var också sjuk! ...hoppas inte...! mamma och iris var hoss en veterinär idag. Alla ska få pensilin nu.
 
 
 
snöööööööööööööööö