Varmblod är Charmblod

2014-03-31
15:13:23

Jag vill ha
Svindyr men riktigt snygg! (2995:-)
Av alla västarna tyckte jag om denna västen mest! (497:-)
Men sweatshirts är mer "min stil" & den här e grym (349:-)
                                              Dom blåa föll jag för direkt men dem jeansfärgade var också jättesnygga!!! (jeans: 599:-, blåa: 749:-)
sååå dyra men skulle ändå vilja ha dem!!! (2299:-)
passar ganska bra till ridbyxorna ;) (69:-)
Vill ha den här såååååå mycket, måste köpa den!!! (379:-)
 
mås
 
 
te gå nu, ciao!
 
 
 
 
 

2014-03-31
09:58:56

Mar. 31, 2014
Jag kollade igenom min gamla dagbok på mobilen och hittade detta! :) jag skrev det den 24 mars, liiiite mer än ett år sedan!
(jag har precis fyllt år och vi har haft kalas dagen innan jag skrev detta).


Kalaset igår blev jättebra. Min syster fick en hel massa råttsaker. Råttorna blev jätteglada :) Jerikot som jag och Alis (kompisen som min syster hade kalaset med) syster hade fixat gick jättebra, förutom att samarbetet kanske inte var det bästa mellan lagmedlemmarna i det ena laget. Efter Jerokot så var det dags att tolka och ponnyridning på/bakom Sammy och Ulf (det var sommartema på kalaset så vi kallade det för vattenskidor istället för att tolka) det hela uppskattades av många. Sen grillade vi banan, hamburgare, korv och mashmallows och drack varm choklad, Sammy kom också dit och ville ha ett smakprov av hamburgersalladen ;) Kalaset avslutades med att kela med råttorna och deras nya leksaker uppe på Iris rum.

Frida och jag såv över hoss mig efter kalaset.

Idag i morse så hoppade vi Sammy och Ulf ute på fältet, Iris kom också ut och fotade (hon fick några riktigt snygga foton, som tyvär hamnad på Fridas kamera). Sammy var svår i början, han vägrade galoppera i rätt galopp (han galopperade i korsgalopp hela tiden). När vi sen skulle hoppa så konsentrerade han sig lite bättre. Tyvär så blev han väldigt uppspelt och rusade mot hindret flera gånger. Ulf var jätteduktig och hoppade verkligen jättefint! Det kommer säket att bli något riktigt bra av honnom en vacker dag! (ett OS guld eller så skulle jag gissa).
På eftermiddagen åkte vi till Öllestorp, vi började med att tolka bakom Hambo (en föredettatravare som vi rider på så ofta vi kan). Det gick jättebra förutom att tolkningsskidorna som vi använde i början inte gick att fästa på fötterna... Efter en stund tog vi pulkan iallafall. Det var svårare att styra med pulkan (Frida åkte in i buskarna och jag åkte ner i diket när det var min tur). Tjej (som är ett fyraårigt sto som vi också pysslar med) var jätteduktig förutom att det hela slutade med att jag troligtvis kommer att få en blå höft...





hejdå, nu har jag musik!!! :D


2014-03-30
22:39:57

Tävling & fotografeing woop, woop!
Asså, som jag sa innan så kom jag hem från tävlingen med blandade känslor. LCn gick väll inte jättebra men LBn, vi har nog aldrig ridit så bra på tävlingsbanan! Sammy var helt fantastisk!!! Han svävade fram! Han tillockmed stannade direkt framför dommarna när jag ville! Tyvärr tyckte inte domarna samma sak som jag... De tyckte att han var ORYTMISK! :( Fast det inte kändes som om det hade kunnat gå bättre så fick vi 56%. Visst det är jättebra poäng och så men efter den ritten så trodde jag mer. Så jag var ju liiite besviken... :/ 
Hehe, jag glömde visst att nämna att där vi för andra gången skulle ha ridit med tre bågar över medellinjen så typ fattade jag galopp i hörnet... Men! Det var en superbra fattning!!! Hahaha, jag var verkligen på helspänn! 
Jag höll nästan på att rida ut ur manegen efter den incidenten
Förrutom det som fick fick två poäg i avdrag så gick allt klockrent... tyckte jag iallafall!
En annan sak som jag var ännu mer irriterad över vad att min syster fick 60%. Visst "man ska bara tävla med sig själv" men ändå! Hon var jätteduktig... och dommarna älskade Zalza men om det är en sak som jag har svårt för så är det att förlora mot min syster!
Vi kom sist båda gångerna. 
Det är bara det att... vi hade tränat stenhårt under veckan och lagt upp ett träningschema. Vi hade tränat dressyr till och med när vi red ut! Vi hade ridit igenom programmen massvis med gånger! 
 
Får man vara besviken över en sån här sak?
 
 
 
Efter lunchen så vi åt väldigt sent, men hemma så stack jag till stallet, i shorts och linne. Första gången med shorts ute i år! I stallet stod Frida och fixade Mille. Vi stack till ridbanan för att fota (Frida skulle ju såklart rida lite dressyr också). Jag fick jättebra foton! Mille var riktigt duktig! Frida var inspirerad av tävlingen ;).
 
Jaja, sen (en bra stund senare) så stack vi ut och fotade igen!
Vi fick grymma foton och hade superkul på köpet!!! :)
 
Godnatt!!!
/Sara
 
 
Ps. jag ska försöka ladda upp filmera från dressyren nån gång när datorn vill sammarbeta ;)
 
 
 

2014-03-30
14:32:17

Fotografen Sara ;)
Varit på tävling, om tillbaka med blandade känslor. 
Aja, det skriver jag mer om nån annan gång när jag har mer tid! 
Nu ska jag iväg till stallet för jag ska fotografera frida och Mille.
Jag sitter på en bänk av trä i våran trädgård, solen skiner, det är 13 grader ute, jag är barfota, jag lyssnar på "Libre Soy" från frozen ("let it go").  Jag har påmig mina nya shorts och ett blått linne som jag har fått av mamma. Allt är bra.
Nu ska jag till stallet.
 
Adios!
/Sara
Ps. Vi hörs sen!

2014-03-29
21:02:54

Rida Vilse på Långtur
Idag när vi red långtur så red vi totalt vilse! 
Mamma släpte av oss i Olarp och vi kom till Linderöd, och sen fortsatte vi och kom till Hörby!!! 
Asså jag har ett toppeninlägg som jag vill skriva om detta men det är tävling imorgon, klockan ställs om och jag måste gå upp tidigt. Tidigare än jag gör när det är skoldag! Så därför måste jag krypa ner i min säng nu.
Jag sitter faktiskt i den nu. Den är helt nybäddad med nya lakan och sånt som jag fick av mormor när jag fyllde år! Dem är jättesköna, mysiga och LILA! ;D
Jaja, Önska mig lycka till imorgon!
/Sara :*
 
 
 
 
 
 

2014-03-29
12:32:20

Långtur på G
Jag har precis kommit hem från en övernattning i kyrkan med tånor (Frekvent). Eller ja... jag har ju hunnit städa mitt rum, läsa ut min bok (Delirium av Lauren Oliver) och käkat lunch (bakad potatis).
Solen sltålar och från fönstet där jag står nu kan jag inte skymta ett enda moln!
Jag är pigg och glad.. och förväntansfull! Jag är också smått irriterad på en viss person
Halv sa jag vara i stallet och förbereda Sammy och en kommer mamma klockan ett med transporten. Hon ska skjutsa mig och Frida till Olarp där vi planerar en riktig långrunda. Jag planerar också att rida vilse (vi ska inte a med någon karta). 
I värsta fall får vi väll knacka på i ett hus om vi har tappat bort oss helt! ;)
 
Jag tittar ut genom fönstret i mitt rum och jag ser lila och blåa blommor som växer fram på Lunas grav. När jag förlorade henne så sa jag till mig själv att det inte skulle gå en dag utan att jag skulle tänka på henne. Det "löftet" har jag hållit. Det går verkligen inte ens en dag utan att hon finns i mina tankar.
Det är mer än ett år sedan hon fick somna in i min famn men det händer fortfarande att jag gråter mig till söms på grund av henne. Det händer inte lika ofta längre, men det händer. 
Jag tittar ut igen och bakom vårt utehus kan jag se hönsen gå runt ock picka. Jag kommer att tänka på Marta, den stora fina hönan som har blivit hackad på av tuppen. Vi fick ett tips om att sätta tära på hennes nacke så att tuppen inte skulle vilja hackapå henne något mer men det funkar inte. Nu ligger hon i vindskyddet och gömmer sig från tuppen.
 
Det är många tankar i mitt huvud nu men nu måste jag sluta värma mig i fönstret och sticka till Sammy som väntar på mig i hagen.
 
Auf Wiedersehen!
/Sara

2014-03-28
20:06:48

Fysik å sånt
Idag har jag haft gympa, geografi & bild. Om fyra minuter har vi Fysik. Ajla höll i gympalektionen, vi hade jättekul! På geografin skrev jag ut en blankett som jag ska gå runt på stan och dela ut så att folk kan fylla i dem. På bilden fortsatte jag med dem eftersom att vår bildlärare var sjuk.
Till lunch så käkade jag lax/potatis gratäng igen, men det gör inget för jag tyckte det var jättegott!
Efter vi hade käkat så stack vi till dammen. Solen sken och det blåste bara lite. Vi jagade lite efter ankorna. En anka attackerade Matilda!!!...







Aja, nu börjar min Fysiklektion så jag får lägga ner mobilen nuuu...

bye, bye!!!

(la in detta inlägget vid lunch med mobilen totallaggade så det publiceras inte förren nu!)

2014-03-27
22:26:00

Träning på chemat!
 
Idag så hade jag (för fjärde gången nu tror jag) hopplektion för Sofia  på Gärds, tillsammans med min kompis Frida och min syster Iris.
Det var längesen jag riktigt längtade efter en träning så här mycket! Hela veckan har jag gått/ridit runt och hoppats att det ska bli träning igen så snart som möjligt.
Det är helt otroligt hur förändad Sammy har blivit sedan vi började hoppträna!!! Han är lugnare, mer sansad, gladare & mer konsentrerad. Det är verkligen super för oss (Sammy & jag) att kunna växla mellan ho
 
 
pp och dressyrtäningar! Under förra dressyrträningen för Emmely så gick det toppen! Han riktigt konsentrerade sig och Emmely hjälpte oss massor. Jag fick honom till och med at gå på tygeln!!! Efter lektionen i lördes har vi trännat MASSOR! På fältet, på ridbanan jättemycket och jag har även tänkt på allt hon har sagt när vi har ridit ut. 
 
Saker som hon har sagt att vi ska träna och tänka på är:
  • hålla händerna STILLA!!!
  • lirka lite med innerhanden samtidigt som ytterhanden är stabil
  • Ryck tre snabba tag i tyglarna istället för att sitta och dra
 
Oftast lyckas vi aldrig lika bra efter en träning som under en träning men efter träningen i lördes har det bara gått bättre och bättre! Vi är riktigt taggade inför dressyrtävlingen på Söndag!!!
 
Okej, tillbaka till träningen vi hade idag. Det har aldrig gått så här bra för mig och Sammy (i hoppning). Visst, han värgade typ sex gånger men han hoppade, och som han HOPPADE. Han hoppade med runda hopp med bra maginal och jag hade inga svårigheter med att sakta av efteråt!! 
Sofia kommer alltig på superkluriga banor. Idag så skulle vi hoppa två cavaletti på en volt. Sedan ökade vi till att också hoppa ett räcke. Det var riktigt svårt och både han och jag fick anstränga oss till det yttersta! Men efter några försök efter misslyckanden så gick det faktiskt! Gång efter gång!!!
Vi hoppade även en kombination och e mindre bana! Efter träningen så var både jag och Sammy svettiga (men svettigast var nog ändå Sammy). 
 
 
 
Hejdå säger en riktigt glad tjej som är tillbaka och bloggar igen! :D