Varmblod är Charmblod

2015-11-25
22:53:00

Dressyrfantast? Jag?
Svaret på den frågan hade varit nej om du hade frågat mig för några år sedan, då tyckte jag inte att dressyr var särskillt spännande, hoppning är myyycket roligare! Nudå? Nu kan jag inte hoppa Sammy på ett bra tag och sist vi gjorde det gick det inte fantastiskt... idag på dressyrlektionen så kändes det dock fantstiskt!
 
Det känns som att vi gör framsteg varje lektion! Idag fick jag flera kommentarer om att mina händer var jättebra nu och att jag hade bra kontakt. Sammy frustade mycket och vi kändes verkligen som ett team. Tränaren var förvånad över hur ovanligt duktig han var i galoppen! Han var verkligen jätteduktig och lyssnade verkligen på mig när jag ville öka, eller sakta ner. Så stolt jag var över Sammy när hon kommenterade hans galopp!
 
När jag väntar innan lektionen ska börja så tycker jag faktiskt att det är spännande, för jag vet inte vad vi kommer att lära oss idag och hur tränaren kommer att utmana oss denhär gången. Jag kan känna hur Sammy även han väntar på något speciellt när han vickar på öronen och frustar på uppvärmningen. Sen så måste ju Sammy såklart lära sig att ridtränare inte är lika förtjusta som jag i att få en renslickad jacka! ;)
 
Idag tränade vi på skänkelvikning, på att vara stadg i handen och vi träade på att ha kontroll i galoppen och traven. Iris var med på träningen, Ranghild ser ut som en docka när hon böjer nätt på huvudet och trippar fram med sin blonda prinsessa på ryggen!
 
Jag känner mig på gott humör idag, ÄVEN om vi haft två ekonomiprov idag. Imorgon har jag prov i Historia (japan) och Biologi (celler och sånt). 
 
Kram, Sara 
 

2015-11-24
12:41:41

Jag leva livet
På sistånde har jag:
Jag har firat Elin W tillsammans med Alma, Frida, Tom och Rasmus i hennes lägenhet i Klippan.
 
 
Jag har hängt med Linn (en go´kompis från Höör), hon sov över och var med på modeshowen i Sösdala. På tal om den så gick jag ju catwalk där, det var jättekul och jag hoppas det kommer nån filmrulle på det snart så att man kan få se hur man såg ut.
 
Allis skuggade mig en hel skoldag, det var kul och mina kompisar gillade henne ;). happas ju att hon hade lite kul också. ;)
 
 
Jag har tittat på Hunger Games, sista filmen i 3D tillsammans med Frida i torstes. I Fredes var jag sjuk så jag hängde inte med och bowlade med Frekvent.
 
 
Jag har haft sleepover i mitt rum efter en härlig grillning med min patrull i vindskyddet i årets första riktiga snöfall. Vi (mest Rasmus) byggde en jättestor snögubbe som blinkade för vi pressade in en ficklampa in i dens huvud. I mitt rum så sov sedan jag, Rasmus, Frida, Alma, Simon, Tom och Agnes på tre madrasser XD. När vi låg där och myste så bröts strömmen dock... den kom inte tillbaka förrän måndag eftermiddag och det här var natten till söndagen. Jag hann dock färga håret innan strömmen gick men jag tycker att att det blev en så stor skillnad.
Nästa morgon stack vi iväg i snön, vi gick hem till alla för att hämta pulkor och snowracers. Sedan pulsade vi igenom den tjocka snön genom åkrarna till backen i skogen. Vi hade jättekul och jag är ganska säker på att alla ramlade minst en gång, jag vet iallafall att jag gjorde det några gånger ;). När vi var både svettiga och hungriga gick vi hem till Almas hus. Där lagade vi piroger (med ost och skinksmak) i vedspis/ugnen. De blev faktiskt goda men de tog ju en stund att laga. När jag kom hem red jag evertsrundan på Sammy. 
 
Nästa morgon (måndagen) så gav jag hästarna hö och fick hugga sönder isen på vattnet och hälla dit nytt vatten som var varmt. Jag hade dragit fram en madrass till kaminen och hade övernattat där för att det var det varmaste stället i vårt mycket mörka hus.
 
Jag kom hem tidigt med tio över två bussen för vi har en sån vecka när vi BARA har prov och i måndes hade vi bara svenskaprov på morgonen så jag slutade jättetidigt. Efter att jag hade ridit ut med Iris och Agnes så värmde vi pumpasoppan och åt innan vi stack vidare till Karin (Fridas mamma) som skulle skjutsa oss till scouterna.
Det gick bra på scouterna men nästa gång får vi nog jobba lite extra på att verkligen sjunga ut. De äldre övade på en mer avancerad sång i källaren och jag har på känn att det kommer att bli jättebra. 
 
Allis skuggar mig                                                   Vi åker hem från Elins party
Elins Party
Brunch med Linn                                                       Grillkväll m. scouterna
Mig idag                                                                 Mig i Söndes
 
Puss och kram leverpastej nu ska jag till sjukhuset och ta en spruta :*