Varmblod är Charmblod

2014-11-30
11:35:44

Silent night
Det blev inge julbak med klasskompisarna.
Ingen kunde komma.
 
 Vem vet vad som kan hända idag istället!
Alla ingredienser är ju inköpta!
Jag har god lust att använda min nya godis & choklad receptbok!
 
Aventskonserten var jättefin igår kväll!
 
 

2014-11-28
09:11:31

Grrrrrrr..........osv.
Igårkväll var vi en normal familj och tittade på rapport 19:30 (ist för typ person of interest).
Jag fick se min awesome fadder Nellys pappa i ett inlägg! :) #famous!
Jag fick också reda på att SD försöker övertala socialdemokraterna till att gå med på några av deras budgetförslag. 
Högst på deras lista var att sänka invandringen med 50%.... 50%!!! Hur kan man någonsin tänka tanken att rösta på ett parti som ens skulle kunna tänka sig att fundera på ett såhär vansinnigt parti! 50%!!! 
 
 
 
"År 2013 invandrade cirka 116 000 personer till Sverige, 55 000 kvinnor och 60 000 män, vilket var en ökning med 12% jämfört med 2012. Samtidigt utvandrade cirka 51 000 personer vilket ger en nettoinvandring på ungefär 65 000 personer. De vanligaste ursprungsländerna är Finland, följt av Irak och Polen. Strax över 50 procent av de utrikesfödda i Sverige kommer ursprungligen från ett europeiskt land."
 
"Av de 171 medborgarskap som fanns representerade bland de invandrande år 2013, var den största gruppen svenska medborgare som återinvandrade, de motsvarade en femtedel av alla invandrande."
 
"Främlingsfientlighet betecknar en rädsla, misstro och fientlighet mot främlingar. Den riktas därför ofta mot invandrare och etniska och kulturella minoriteter. Till skillnad från rasism grundas främlingsfientlighet inte på en föreställning om olika mänskliga biologiska raser, utan om olika kulturer som inte borde samexistera...Xenofobi är ett annat ord för främlingsfientlighet."
 

"Länder med stor andel invandrare, som Sverige och Tyskland, var inte mer negativt inställda till invandring."
Källa: migrationsinfo.se
 
 
forsättning kommer.......
 
 
MvH
/Sara
 
 
 

2014-11-27
22:39:06

Den modigaste katten!
Norton (alias Nårra-Ton) slogs inatt med en stor mård. Mamma och pappa hörde skriket från slaggsmålet och vi sprang alla ut med det samma.Pappa han se slutet av slagsmålet och när båda sprang iväg. Vi letade jättelänge ute i skogen och väntade på honom på verandan. Mycket sent fann pappa honom vid verandan vid vatenskålen och ropade på mig och min syster. Norton blödde lite från munnen konstaterade pappa men annars var han okej.
Vi hoppas att han skrämde mården långt in i skogen!...
Jag hade tänkt skriva om något helt annat men efter den här historien så hinner jag inte det, annars kommer jag att vara trött imorgon....
Sov gott!
/Sara
 
ps. oj vad mycket som händer! tankarna går på högvarv! 
 
 
Såhär kan en mård se ut:
 
 

2014-11-26
20:55:35

Vlogginlägget om pay & Jumpen

2014-11-23
22:06:21

felfria
Klabbarpsgården, Kristianstad Ridsällskap
Pay & Jump
Sara F. F. Franklin & Zonnie Toll:
60 cm, 0 fel
70 cm, 4 fel (1 rivning)
 
Det var min gladaste stund idag :)
Har gjort en vlogg, men som man säger på engelska "I´m not in the mood.." för att lägga upp den eller fotona (blev tyvärr inga foton från när vi hoppade).
 
/Sara
 
Ps. Nästa helg kan allt och ingenting alls hända.
 
 

2014-11-21
12:14:00

BRAVE

And since your history of silence
Won't do you any good
Did you think it would?
Let your words be anything but empty
Why don't you tell them the truth?

Say what you wanna say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave


Jag lyssnade på den här låten om och om igen igårkväll och bara tänkte. Låten heter Brave och är skriven av Sara Bareilles. Ibland är det skönare att bara lyssna på en enda sång om och om igen istället för att klicka sig vidare eller lyssna på ett helt album.
 
För mig handlar låten om att våga säga vad man tycker, om att inte hålla saker innom sig, om hur läskigt det kan vara att säga det man vill säga, om att den modigaste saken man kan göra ibland är att säga det! Om hur viktigt det kan vara att säga det! För mig handlar också låten om att lägga vikt i sina ord och fylla varje mening med en....mening duuuh! ;) 
 
Om du vill säga något som du tycker är viktigt så fundera över hur du ska formulera det, du vill ju att de andra också ska tycka att det du säger är viktigt?
 
Sist men inte minst, lyssna på den här låten!!! Den är....ufriskande!
 
/Sarrita! <3 

2014-11-21
08:11:46

Ridlektionen
Ridlektionen gick bra. Sammy skötte sig utomordentligt, när han väl fattade vad han skulle göra så blev det roligare och även om han inte kunde från första början försökte han verkligen. Vi tränade mycket på att galoppera och stanna vid x eller på mitten av en långsida.
Vi dansade inte balett men allt gick bra.
Fåren är så sjukt gosiga!!!
 

2014-11-19
09:02:08

dear congressmen and women...
Idag försov sig hela familjen Franklin. Iris blev färdig på tio minuter och hann med skolbussen, jag tog det lite lugnare eftersom att jag har sovmorgon. :)
Istället för att köra raka vägen till Kristianstad så blev det en låååång omväg för att lämna av en av bilarna på en verkstad. Jag skulle gissa på att det stod MINST 30 saab´s parkerade där. När mamma och pappa gick in i verkstaden så kom jag på lite filosofiska tankar....
Tänk om den där mekanikern egentligen är en kidnappare...hur lång tid skulle det då ta för mig att låsa alla dörrarna... tänk om det skulle bli ett nödfall...tänk om jag skulle vara tvungen att själv köra därifrån för att hämta hjälp... hur tar jag mig snabbast fram i förarsätet.....det står två bilar parkerade bredvid vår och vi står mot en vägg så jag skulle behöva backa...hur backar man egentligen??? Tar man den spaken till ettan eller R eller gör man på något annan vis...eller så hade jag ju bara kunnat ringa efter hjälp med min mobil! Men tänk om det inte finns någon täckning här...
 
Nu sitter jag i alla fall välbehållen på skolans bibliotek (inget hände)
 
I kväll....halv 8 ska jag ha ridlektion med Maria. Sammy har varit jätteduktig den senaste tiden! Vi red på åkern igår (den nya strålkastaren funkade jättebra!) och Sammy uppförde sig excellent! Jag hoppas att vi ska träna lite hoppning för jag ska rida en Pay and Jump i klabbarp med Sammy i helgen. Jag har ännu inte bestämt mig vilken höjd vi ska hoppa... antingen 50 & 60 eller 60 & 70.
 
Nu måste jag avsluta för jag har en resolution att skriva till FN-rollspelet! :D
 
Kram
/Sara