Varmblod är Charmblod

2013-07-03
11:38:14

trött på vitt
Nu har jag målat med den vita färgen hela morgonen. Min arm ä död och min hand har fått kortslutnig... Men snart är jag färdig med den vita färgen och kan sätta upp listerna, ta in hyllorna, skrivbordet och sängen. Varje dag så säger mamma "du måste ju ta i någon dag så att det blir färdigt" (ironi) jag vet inte men om jag har rätt så har jag tagit i så gott jag kan varje dag nu....
 
 

2013-07-02
21:24:00

färg, Matilda, underbar ridtur och fimmys :)
Det blev inte shoppande, istället så släppte mamma och pappa av mig vid "bosses färg". Där valde jag ut en grön färg som passar till tapeten och en matchande lila färg. Jag ka måla skrivbordet, garderoben, byrolodan och kanske  nattduksbordet också i grönt och lila, det kommer att bli fett snyggt!
Här är tapeten som jag valde :)
Sen så gick jag till centralen där jag väntade i en timme på att Matilda skulle komma och möta mig. När det börjad regna så gick jag in i kyrkan men efter tio minuter så fick jag ett sms av Matilda där det stod att hennes buss skulle vara framme om tio minuter så jag gick ut till busshållplatsen. Men när det regnar så är minuterna låånga, som tur var slutade det regna efter typ 6 minuter. 
Hoss Matilda så spelade vi Hawaii och andra galna och stressiga kortlekar och sen åkte vi in till en affär och köpte ägg som vi gjorde pankakor av, mumsigt värre!
Jag tog bussen och var hemma typ vid 5 tiden.
Jag målade lite innan maten och sen så red jag ut på Sammy. Han var helt uuuuunderbaaaar!!! Eftersom att förra ridtruren inte slutade jättebra så red jag en kravfri ridtur och han var helt fantastisk! Då kände jag verkligen att jag inte skulle vilja byta ut honom mot vilken proffsponny i världen!
 
Sen så målade jag listerna vita (vilket tog ett tag). Sen myste jag med mamma och pappa medans vi tittade på "person of interest", en riktigt bra serie bra koppling till dagens skandal i USA (USA spionerar överallt).
 
 
Här kommer lite foton från paddlingen i söndes :)
 
 
 
XOXO Sara och Sammy
 
 
 
 

2013-07-02
07:38:54

the City
Jag är uppe såhär tidigt för att en av våra hönor är sjuk och vi har henne inne i köket. Nu på morgonen så började hon kackla jättemycket så jag fick ta upp henne i min famn och lugna ner henne. Nu ligger hon i mitt knä och nästan sover. 
Idag ska jag åka till stan och shoppa. Sen så ska jag vara med Matilda.
Jag håller på med ett litet experiment... Vi köpte en värmelampa när vi hade kycklingar, nu så har jag lagt ett ägg under värmelampan, det ska bli roligt att se om det funkar och blir en kyckling!
 
XOXO Sara och Sammy    
 
 
 

2013-07-01
22:08:00

långtur
Idag red Frida, jag, Mille och Sammy på en långtur till min mormor och morfars hus. På vägen dit så kom en stor vildsvinsgalt rusande förbi oss. Mille blev så rädd att Frida kunde känna hans hjärtslag. 
Vi stannade på ett underbart ställe för att äta smultron! det fanns massor av röda smultron! Mums!
Jag fick Sammy på en riktigt taktfast trav ibland. Sammy var väldigt irriterad över att flugorna verkade tyvka om honom... jag trivdes heller inte så bra när det var fullt med flugor och bromsar som svärmade omkring oss...
När vi kom dit så badade vi i mormor och morfars poll och rodde ut med båten, medans så betade hästarna i en av fårens hagar som tillfälligt var tom på får.
Det var 17 grader i vattnet i poolen så det var inte jättevarmt precis....
På vägen tillbaka mötte vi en stor lastbil som hästarna blev jätterädda för, chauffören fick stänga av motorn och vi fick gå rakt ut i skogen som vad brevid för att vi inte skulle ramla av.
Jag fick damp på Sammy på vägen hem, när jag försökte fatta galopp så rusade han bara iväg i travar-traven och vägrade äns tänka på mina fattningar sen så skulle han dessutom slänga ner uvudet hela tiden så att man fick ont i fingrarna. Min tränare säger att han gör så för att kolla att han inte är fastbunden eller nåt sånt... men han behöver väl inte göra det HELA TIDEN! Oavsett hur många gånger jag stannade honom för att han skulle stå stilla och slappna av lite så körde han ändå på i hets-skritt om jag gav den minsta signalen att han fick gå frammot typ som en gammal gubbe som vägrar att lyssna på vad man säger och kör på i full fart och bara säger "förr var det allt bättre" hela tiden. 
Jag vill verkligen inte vara dum mot honom eller vara arg på honom för då blir ja bara arg på mig själv för att jag tex. skällde ut honom så jag var så tyst jag kunde och lät honom gå på långa tyglar.
Men jag kan inte vara sur på honom längre så fort jag ser hans stora ögon och nyfikna öron som sticker fram så smälter jag som smör <3
 
XOXO Sara och Sammy