Varmblod är Charmblod

2013-06-30
19:30:00

The lost Girl S01E01 (Premiär!)
Här är början på en spännande serie om en flicka som rymmer hemmifrån ut i skogen.
Premiär idag!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Bi-c5FtrLNI
Varje vecka, varje söndag kommer jag att ladda upp ett till avsnitt kl. 19.30
 
XOXO Sara och Sammy

2013-06-30
08:57:16

Tosselilla
Är på väg till Tosselilla :).
Tyvär så regnar det... ganska mycket.



2013-06-29
22:44:59

Paddla
Jag har varit borta hela dagen och paddlat med min kompis Frida, min och hennes familj. I början var det motvind och jättejobbigt men efter att vi ätit luch och gifflar vid en strandkant så kom vi in på en jättemysig å. på vissa ställen var vattnet helt glasklar och det betade kor, får och hästar vid vattnet. När vi kom fram till hamnen så åt vi pizza, det var nicigt gött ;), tyvärr han jag inte rida min egen häst men jag får gå upp tidigt imorgon och rida honom för att jag ska åka till tosselilla :D.
Kommer att bli fett najs :).
Alla bildrna från idag är tagna med pappas kamera så jag lånar den imorgon och lägger upp bilderna.
Jo.. förresten glömde nästan säga något, igår när Frida och jag var ute och red så stötte vi på en grävling! Den vad vid/på grusvägen och jag tror att den nog blev lika rädd för Frida, mig, Mille oc Sammy som Frida blev för den! haha.
 
Godnatt!
XOXO Sara och Sammy
<<< bild på en grävling som jag tagit från google.

2013-06-28
21:59:00

Goodnight

Filmen är färdig men den hinner inte ladda till idag så jag laddar upp den imon. Förresten imorron så ska jag till Åhus o paddla :D
När vi red idag så var hästarna som galna, flugorna irriterar dom verkligen!
Min syster har två kompisar som härjar på hennes sovrum nu så jag lär väl inte få nån blund inatt... haha


2013-06-27
18:26:51

Tälta med vildsvin
Inatt så tältade jag och min Frida i skogen med vildsvinen. Det var jätteroligt! Vi gjorde en film som jag kommer att lägga ut på fredag eller någon gång i helgen (jag lägger ut den direkt när den är klar).
Först så hade vi tänkt att såva i ett jakttorn, vi hade tänkt ha en pressening över så att vi inte skulle bli våta. Tyvärr så fick vi inte det så efter mycket funderingar hit och dit så bestämde vi oss för att tälta. När vi skulle sätta upp tältet så fick vi inte ihop till två stycken stolp-pinnar så vi tog en gren istället och det funkade bra.
Vi hade lagat pankakor som vi åt till kvällsmat i tältet, senare på kvällen/natten så fikade vi singoallakex, gifflar och cocacola som vi hade tagit med. 
Senare på kvällen/natten så tittade/läste Frida och jag konstiga frågor och svar på ask.fm, (vi passade även på att ställa riktigt konstiga frågor) och kikade med min underbara kompis Matilda.
Här är länk till en film om hur vi lyckades sätta upp tältet: http://www.youtube.com/watch?v=b5aiwE43dzw&feature=youtu.be
Här kommer en failig film...hehe: http://www.youtube.com/watch?v=Y0tAs63KS38&feature=youtu.be
 
 
 

2013-06-26
10:24:26

Stackars lilla Sammy
I söndes när Iris och jag red en JÄTTELÅNG långrunda så tror jag att vi red vilse minst 7 gånger, ibland så kunde vi inte gå den vägen som vi hade bestämt och som var utpekad på kartan eftersom att det var totalt igenvuxet eller så kom vi ut på stigar och kalhyggen som inte fanns med på kartan. 
Vårt mål var att komma fram till bosarpssjön. När vi kom fram väntade vi på att mamma och pappa skulle komma med transporten. Med sig hade dom en mumsig picknick (varma baguetter och vattenmelon). Zalza hade badat tidigare när hon var på ridläger på AW så Zalza kom i snabbare än Sammy. Sammy var mer försiktig men med lite hjälp av mamma så kom vi i.
Men när vi väl hade kommit i vattnet så tyckte Sammy att det var jätteroligt, han började plaska med frambenet och gick sen i den djupare delen. Plötsligt blev det så djupt att Sammy inte hade mark under fötterna, han började simma. Jag var så lycklig att jag hade kunnat ljubla. Men Sammy blev lite för lekfull och i sin glädje halkade han till vid en sten när han försökte återfö balansen så snubblade han till igen. När vi hade kommit upp ur vattnet upptäckte mamma att han hade skrapsår på båda frambenen och vänster bak. Nu har vi behandlat såren och det är bara sårskorpor nu så det läker bra :)
 
XOXO Sara och Sammy
 

2013-06-25
19:48:00

Sammy i mitt <3
Den senaste veckan har verkligen gått fort! Här kommer en sammanfattning :).
Well, well vi kan väl börja måndagen för två veckor sen när vi kom till hagen och Sammy var halt jag ringde mamma och hon skulle komma så fort hon kunde efter jobbet. Så Frida och jag stack iväg me dMille och hoppade en runda i skogen. Det gick faktiskt jättebra. mille är en finfin ponny. Man kan verkligen lita på honom!
När vi kom tillbaka till hagen så hade Sammy försämrats JÄTTEMYCKET, han var totalt blockhalt. Jag ringde mamma direkt och hon sa att jag sulle vänta på henne. Medans vi väntade på mamma filmade vi Sammy för att kunna skicka en film till veterinären. Jag la också upp en film på facebook där jag frågade vad detta kunde bero på och vad jag skulle göra, det blev total kaos, jag har aldrig fått så många kommentarer på ett inlläg (över 287!)
Ibland försökte sammy flytta på sig genom att luta sig jättemycket bakot och sen hoppa fram, ibland svajade han till och jag var jätterödd att han skulle falla omkull!
Jag var förkrossad!
Län till youtubeklipp: http://www.youtube.com/watch?v=vxpMtOects4
Nästa dag kom en veterinär som sa att vi INTE behövde åka in till kliniken (även om många på facebook defenitift skrev att vi borde lasta Sammy och åka iväg på direkten till kliniken). Hon konstraterade att han hade fått en spark på knäet och sa att vi skulle massera honom men en kylande salva, promenara honom och ge honom speciellt kosttillskott.
 
4 dagar senare var han  redan mycket bättre och kunde gå utan att halta.
Alla promenader och ompysslande drog oss närmare och vi var tillsammans varje dag fast ingen av oss krävde något av den andre, det var jättemysigt. Det borde jag göra oftare ääven nu när han är frisk.
 
Det gick bättre och bättre och några dagar senare var han nästan 100% frisk!
 
Den 18 juni (förra tisdagen hade Frida och jag en fotodag så här kommer en mindre fotobomb :D.
 
 
På onsdagen så hade jag en super, mega, otroligt bra ridlektion för Lina Zacha, hon är verkligen suverän och Sammy var en ängel och vi kunde göra alla möjliga sorters övningar som vi inte kuunnat innan!
 
Under denna tid så har jag målat och fixerat i mitt rum under resten av min lediga tid. Nu är tre vägar färdigmålade med försa omgången och jag ska börja på en ny färg imorgon. 
 
Min stackars Sammy råkade ut för en till olykshändelse. I förrgår red Iris och jag en låååångrunda. Vi red vilse typ 7 gånger och när vi kom fram till sjön och skulle bada (Sammy var lite försiktig i början men sen lekte han lika glatt i vattnet som Zalza!) Tyvär slutatde det hela med en lite olyckshändelse som jag skriver om imorgon.
 
XOXO Sara och Sammy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-18
22:23:00

shallow
 jag är ju då frida som skriver och sara ligger bredvid och läser kalleanka... klockan 12 ska vi springa 1.5.kilometer  i shorts.och linne pågrund av en insta bild... för övrigt är det chill här i sommaren och jag fotta bilder på sara ovh ssmmy idag som hon får lägga upp snart... see later amigoos!/frida theking

2013-06-10
21:39:34

Halt
Sammy är bockhalt på höger fram :'(.
Han stödjer inte alls på det och ibland värkar det som om han kommer att falla omkull. Jag har gett honom gurkmeja, msm, morötter, rapsolja, morötter och kraftfoder nu ikväll för hans leder och muskulatur. Skriver mer imorgon om gårdagens lektion och om Sammys hälta för nu måste jag såva därför att jag ska upp jättetidigt och då menar jag verkligen JÄTTETIDIGT ca. 4 eller halv 5.
Så godnatt säger jag och lägger mig under täcket.
/Sara

2013-06-10
07:57:47

I natt jag drömde..
I natt så drömde jag något jättekonstigt...

Matilda och jag var på väg till språkvalet när plötsligt rektor Anna kommer fram och puttar in oss i en gul taxi som kör iväg. Taxichauffören säger att vi har vunnit på lotteri och att han ska skjutsa oss till språkvalet. Men han bara kör och kör... och kör. Under tider som vi sitter i taxin så diskuterar Matidla och taxichauffören varför löven är råsa. Jag tittar ut genom rutan och upptäcker att vi kör runt i någon sorts skog med råsa löv! Vi kör igenom en tunnel och plötsligt tvärnitar taxichauffören och hoppar ut. Matilda och jag hoppar ut och jag upptäcker att vi är under en bro i Linderöd! Vi frågar honom när vi ska köra till skolan och han svarar att vi kör om 20 minuter. Jag tittar på mitt armbandsur och ser att klockan är 5 i tio. "Men vi börjar om 5 minuter" säger jag till honom. Men han värkar inte lyssna. Plötsligt blir han större och större och större eller så är det vi som blir mindre och mindre. Vi börjar springa längs en motorväg. Jag slänger en blick bak och upptäcker att en tuktuk-taxi (en speciell taxi på tre hjul som finns i Guatemala) jagar oss.... sen vaknar jag.



2013-06-09
10:06:48

Gräsklippare
Hästarna funkar faktiskt jättebra som gräsklippare!
Innan såg det ut såhär:


Nu ser det såhär:


Dom äter allt det gröna men lämnar kvar blommorna och syrenen :)
Idag så ska jag ha kalas för Sammy :) Kl. 15.15 men innan det så har jag lektion för Lina Pil, hon är specialiserad på ridtravare och jätteduktig!




/ Sara

2013-06-08
20:44:36

Äppelkaka á la Sara
Eftersom att det var Sammys födelsedag igår men Frida var/är på scoutläger så blir inte födelsedagskalaset förren imorron. Det ska bli fett nice :D.
Jag har bakat en egen påhittad äppelkaka :)
Så här gör du för att göra "Äpplekaka á la Sara".
 
Ingredienser:

4 äpplen

2 aprikoser

150 g smör

1 3/4 dl socker

4 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljsocker

pärlocker

0,75 dl ljus sirap

2 msk mjölk

Kanel

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala, kärna ur och skiva äpplena.

Kärna ur och skiva aprikoserna.

Lägg i en smord form.

Strö över lite kanel och lite socker på äppelskivorna.

Smält smöret i en kastrull.

Dra kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap och mjölk.

Fördela smeten över äpplena.

Strö pärlsocker över. 

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med glass eller vaniljsås :)

 

 

Hästarna måste ju också ha något så här kommer recept på hästgodis :)

 

Sugarcarrots:

Ingredienser:

8 små/mellanstora morötter

havregryn

sirap

 

Gör såhär:

Smeta på sirap på morötterna.

Rulla dom i havregryn

färdigt att ge till din älskling <3

 

 


2013-06-08
16:05:24

Dagens Dopp
Är på väg hem från bosarp :).
Det var grymt skönt i vattnet och det är superväder, solen skiner!





2013-06-08
11:11:41

New Girl
Ligger i sängen och slappar medans jag tittar på New Girl :)
Fattar inte hur man kan göra ett program sååå pinsamt!





2013-06-08
10:11:53

Tjabba!
Idag har jag ridit ut med pappa och Iris. Det gick jättebra! Sammys galopp var jättebra! På en sträcka galopperade han med alla benen och inte bara med frambenen! XD



Jag har också vårstädat! (städat ALLT, dammsugit och svabbat golvet i mitt rum).
Ulf var nyfiken och ville komma in ;)







2013-06-07
23:02:15

GRATTIS!!!!!!!
Grattis älsklingen! Idag fyller du 12 år!!! Du är ju stora killen nu! Åhhhhh varje gång jag ser dig blir jag... GLAD och känns som om jag har fjärilar i magen <3 Varje gång jag ser dig börjar jag le :)
Därför tänkte jag bomba med bilder på DIG sötisen! <3

2013-06-07
13:04:19

Våran trädgård
I våran trädgård finns det råttor, kycklingar, höns, en tupp och 3 ponnysar :)

Vi satt under eken och åt lunch när Zalsa kommer fram och vill smaka...


Sen kom hönorna, tuppen och kycklingarna fram och ville också smaka...



Iris (min syster) och hennes kompis Emma har bakat en smarrig födelsedagstårta eftersom att Emma fyller 13 :)
GRATTIS EMMA!!!




Idag när hovslagaren var här så frågade vi om Milles konstiga kliande på baken och hon sa att det var ett konstigt beteende och att han kanske hade något dumt på svansroten.
Jag red på ridbanan också på Mille.





2013-06-07
09:24:55

Skor
Nu får hästarna skor :)







2013-06-07
08:13:00

Trickträning
Smile! :) Lär din häst att smila.
 
  1. Du behöver en häst/ponny som älskar godis.
  2. Använd en godis som din häst tycker om.
  3. Håll fram tex. ett äpple men låt hen inte få  det. Vanligtvis så börjar hästen att smila då. Funkar det inte så kan man testa med en annan godsak.
  4. Så fort som din häst/ponny börjar smila så klappa honnom, berömm hen och ge godiset.
  5. Allting handlar om positiv inlärning och att ha roligt med hästen så ha ett glatt humör och ha tålamod.
  6. Det är en bra idé att få hästen att tro att det är hens idé, då tycker den att det är ,ycket roligare.
  7. Efter ett tag kan du lägga till ett kommando och en tydlig rörelse.
  8. När han har lärt sig kommandot så kan du göra det och han kommer att smila :), men glömm aldrig att berömma efteråt!
 
 
Lär din häst att räkna!
 
  1. Lägg något som inte är naturligt på marken en bit framför hästen. Tex. en handuk som du inte är jätterädd om.
  2. Led din häst mot handduken.
  3. Dom flesta hästar kommer automatiskt att börja krafsa (räkna) på handduken.
  4. När hästen gör detta så säger du ett kommando och gör en rörelse tex. veva med handen.
  5. Berömm sedan hästen
  6. Det du gör är att ta en automatisk rörelse och gör ett trick av den.
  7. Gör det några gånger tills din häst bet vad h*n ska göra
  8. Ta då bort "handuken" och gör kommandot och rörelsen. Har hästen fattat vad du menar kommer h*n att börja "räkna".
 
 
 
 
 
 

2013-06-06
21:13:15

Avkastning
Idag så hade min syster sin kompis Emma här hemma idag som dessutom fyller år. Min grannkompis är på scoutläger så vi har alla hästarna (3) för oss själve hehe... XD
Galningar som vi e så bestämmde vi oss för att rida mitt på dagen i detta övehettade klimat!
Det var sjuuuuuuukt varmt!
Jag red Mille (min gannkompiss häst), Emma red Sammy och min syster red sin perfekta ponny Zalsa.
På vägen hem när min syster hade galopperat i förväg så fick Sammy fnatt och rusade iväg i rejserfart. Jag blev jätterädd och det enda ag kunde tänka på var "tänk om han skadar sig!" och "tänk om hon skadar sig!" så jag satta iväg efter dom på Mille i galopp  för att stanna dom. Dom lyckades stanna som tur var när vi kom fram men Mille fick fnatt och hoppade runt hit och dit och jag föll av, som tur var landade jag på båda mina fötteroch lyckades stanna honom. 
 
Just nu betar dom i våran trädgår :)
 
Zalsa (Mormors Zalsa)                  Sammy (Zonnie Toll)                    Mille (Mr. Miniver)

2013-06-06
20:41:54

Varför köper en mamma en ponny/häst till sin tonårsdotter?
Jo, på den frågan har jag ett enkelt svar, "killar".
För att få sin dotter att inte upptäcka det så kallade "killar" så köper dom en ponny/häst till sin dotter för att den ska ta hela hennes tid och hjärta!
Föräldrar vill nämnligen ha kvar sitt lilla barn så länge som möjligt så man ser till att barnet stannar hemma och tar ansvar och sånt... 
Jag menar, dom tänker väl såhär "Om hon skaffar en kille så kanske hon kommer i dåligt sällskap?, Hon kanske inte är hemma lika mycket?, Hon kanske börjar interessera sig för S.M.I.N.K!?!".
 
^^ Jag och min shettlandsponny Cilla när jag var 7 år
Jag, Sara har hamnat i denna onda cirkel, år efter år har jag förälskat mig... i hästar /ponnyar och jag har inte haft en tanke på det.man.nog.kallar. "killar". 
 
Ps. Jag är nöjd med det för tillfället...

2013-06-06
20:28:56

Presetation
 
Jag heter Sara och är en pigg och positiv hästtjej på 14 vårar. 
 
Sista september förra året (efter den värsta perioden av mitt liv, även tog båda våra kaniner på tisdagen och på fredagen fick våran hund/syster somna in, två veckor efter det fick jag Zonnie Toll).
Hans travtävlingsnamn är "Zonnie Toll" men vi tyckte att Sammy var ett finare/gulligare namn så alla kallar honom för det nu. 
Vi har mött både fram och motgångar, men oavsett vad han har gjort så kan jag inte vara sur på honom <3
Jag och Sammy skulle åkt på ett tävlings tränings läger men det fick vi lägga ner eftersom att jag känner att vi behöver mer hjälp innom temat ridtravare så istället kommer jag att åka på ett ridtravarläger i sommar någon gång.
Min syster har en kanonponny, B-ponny, gotlandsruss, 4 år och hoppar över allt.
Mamma och pappa bestämde sig för att köpa Sammy pågund av att han var genomsnäll, sööööööt och underbar men också för att jag och min grannkompis har råkat ut för en del....
 
- Detta hände 2011: Vi hade tre stycken ponnysar, en shettis (totalgalen!), ett dräktigt gotlandsruss som hette Dans (gick inte att stanna...) och en olydig Welsh ponny som hette Pyret med sommar exem som jag förälskade mig i <3. När vi lämnade tillbaka dom efter sommaren så fortsatte vi rida dom där dom bodde men en dag sa ägaren att hon hade sålt Pyret (detta hände på hösten). Sen den dagen letade vi överallt efter henne och satte upp annonser på nätet mm. tills vi en vår-onsdag (på fredag var det min födelsedag) som mamma kom hem och sa att honhade pratat med ägaren och att hon hade sagt att hon hade skickat henne till slakt und av att hon hade för många hästar (42) och var sjuk....
- Detta hände 2012: Det orkar jag inte skriva så mycket om... :( men om man tar det kortfattat så fick vi skulden för att ha förstärt en häst som vi älskade över allt annat (ägaren tyckte att vi hade förstört henne men inen annan), och den här historien slutar nästan likadant... hon sålde henne och vi har ingen aning om vart...
 
Förutom att rida så tycker jag om att...
  1.  Rita, måla, skissa
  2.  Dyka, jag har Advanced dykarcert XD
    <<< förra sommaren
  3.  Simma, jag äääälskar vattnet
  4.  pyssla
  5.  göra örhängen
  6.  scrapbooking
  7.  jag är en aktiv djur och freds aktivist
  8. sjunga, spela gitarr och dansa
 
Jag föddes i Guatemala och har Guatemalanskt pass men mina föräldrar är Svenskar.
Jag talar flytande spanska, engelska och svenska. Inte direkt flytande men jag talar tyska också och lite franska, portugisiska.

2013-06-05
10:58:50

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.