Varmblod är Charmblod

2015-08-27
10:45:43

Min coola mormor
Jag glömde att skriva om min dejt med mormor i tisdes på grund av jag skrev på den andra bloggen så jag gör det nu istället. I tisdes var det förresten en vecka sedan skolan började!
 
Min mormor fyllde 70 så jag bestämde en dejt med henne och bjöd henne till yogiboost. Det var jättekul, vi snackade och kökade god glass. Min favorit-topping är äpplen rullade i kanel, det är sååå gott! Mormor var på jättebra humör och vi snackade mycket. Hon uppskattade yoggiboost jättemycket och funderar nu på att kanske ta dit morfar nån gång. jag hade jätteroligt och när vi käkat färdigt gick vi till Cassels och shoppade, de hade halva reapriset! Med hjälp av mormors goda smak och råd köpte jag tre snygga tröjor. En av dem har jag på mig just nu!
 
Jag beundrar min mormor och det känns som om jag kan prata om nästan allt med henne, allt från tro till mat.
 
 
Kram, Sara <3

2015-08-26
22:01:00

Tränar inför Byastafetten
Som vanligt är det bästaste coachen Frida (hon är verkligen grym!) som fick med mig och Alma på en löprunda idag halv nio. Vi cyklade till byn och sedan delade vi på oss och sprang våra egna rundor som vi kommer att springa på byastaffets dagen. Min runda är tre kilometer.
 
Jag började lite segt men när jag väl hade kommit dit man viker av till en grusväg efet byn hade jag fått upp farten! Jag kände att nu var energin på topp och jag hade fått in ett bra tempo.
Dimman låg tjock på båda sidor om mig på åkrarna när jag sprang på en grusväg jämte med en stengärdsgård. Jag ser ett rådjur som betar lugnt längre fram på åkern, när jag kommer lite för nära (5 meter ungefär) så hoppar det lugnt iväg in i gömmorna i dimman. Inte förrens jag kommer ut på vägen igen känner jag mig trött, tyvärr får jag massor av håll samtidigt och efter ett kort tag ger jag in för smörtan och saktar av till att gå. jag bestämmer mig dock att "vid den skylten där borta ska jag börja springa igen". När jag kom inspringandes i byn så var det med ny energi, vid kyrkan ökade jag på rejält, vid affären ännu mer och när jag sprang förbi 123 huset så gav jag allt tills jag slog i lyktstolpen vid skolan. Kollade tiden och märkte besviket att jag inte sprungit mindre än 19:15 sekunder. Förra gången när Frida cyklade med mig sprang jag på 17 minuter och jag har kunnat springa mycket fortare. 
 
Alma var redan färdig med sin runda så vi väntade tillsammans på att Frida skulle komma tillbaka från sin runda. Frida hade varit tvungen att vända och springa tillbaka mitt i skogen då hon upptäckte att det var jakt på full gång! Det kändes bra när jag cyklade hem och pratade med Alma och Frida. 
 
Jag är taggad inför Frekvent (kristan tånårsgruppen på fredagar) som startar igång igen! Man blir oftast glad av att vara med det folket och får ny energi. 
 
När jag kom hem så rann svetten nerför nacken så jag kände mig tvungen att duscha av lökigheten. Jag tittade mig i spegeln i badrummet och såg en svettig, lite trött, glad och snygg tjej. Jag bestämde mig dessutom för att utmana mig själv, och jag som alltid brukar duscha varmt hoppade in i duschen direkt ochsatte den på kall. Jag kan med säkerhet säga att det gick snabbare än vanligt att duscha idag. Jag vande mig dock och tyckte sen att det var riktigt skönt att duscha kallt. :)
 
Imorgon ska jag vara generalsekretarare på ett mindre FN rollspel på skolan. Jag känner mig hedrad över att ha fått en sån roll och ser fram emot det mycket! Ska gå upp tidigare imorgon och stryka min kostym på grund av det... ;D
 
Därför avslutar jag nu och säger....
 
Godnatt /Sara
Mina ögon ser nästan gröna ut på bilden ovan till höger!        
 
 

2015-08-25
13:04:00

Simmat i badhuset som ett skolarbete
På IB har man något som heter CAS. Det betyder dels att jag måste idrotta/hålla på med någon sportig aktivitet i totalt 50 timmar i tvåan och trean på gymnasiet (första året är det bara 10 timmar). Jag har valt lite olika aktiviteter till mitt CAS (bland annat att vara scoutledare, gå på ur och sturelsemöten och att fixa en kristen skolgrupp). Idrottsdelen är bara en tredjedel av hela CAS projectet jag måste även ha 50 timmar var av Socialt arbete och kreativitet.
Jag har då valt simmning som en av mina aktiviteter. I fredes simmade jag också, innan skolan då jag hade sovmorgon då. Idag simmade jag en timme på håltimmen. Jag simmade 68 längder. en längd är 25 meter så totalt simmade jag 1700 meter. Jag gjorde av med totalt 510 kcal så det var ju tur att det var lunch efteråt och att maten var god ;).
 
Efter skolan ska jag på dejt med mormor på joggiboost då det är hennes födelsedag :).
 
Annat som har hänt är att jag har försökt starta en kristen skolgrupp på mitt gymnasium men det verkar vara lite svårare än jag trodde...
 
/Sara
 

2015-08-24
17:56:55

FRIZOOOOOON!
Hej vänner,
Frizon är en kristen ungdomsfestival i Örebro dit jag åkte med mina vänner från Rickarum och Nävlinge. Frizon varade i tre dagar och tre nätter. Det är en härlig feeling på frizon och man är jämt nära Gud. Alkohol och droger er bannade på frizon, vilket är en policy som hålls, något som jag tycker är skönt. Dagarna är fyllda med seminarier, gudstjänst, bibelstudier, konserter, dans och så mycket mer. Jag åkte till frizon förra året också men jag tycker nog att det här året var bättre. Det här året var vi dessutom många fler än förra året (vilket var ett stort plus). Frizon i år var 6-8 (9onde om man räknar Söndagen) Agusti.
 
Jag tänker berrätta om hur mina dagar på frizon såg ut för er dag för dag. 
 
TORSDAG:
Vi samlades vid missionskyrkan halv sju för att packa in alla grejer. Det blev lite kaos ett tag när det ryktades om att vi inte hade tillräckligt med plats i bilarna... det hade vi dock som tur var! Jag åkte i previan tillsammans med Emma, Agust, Jakob, Dennise, Karen (pastorn) och Hannah. Hannah skulle inte till frizon och hoppade av på vägen dit. Där vi släppte av Hannah köpte vi också två paket gräddbullar. Agust hade hand om musiken och var dj (fast han sov mycket) hela resan. Jag snackade mycket med Hannah och Emma i bilen. Vi stannade bara en gång (två om man räknar med när vi släppte av Hannah) under resan som tog ungefär fyra timmar. 
 
När vi kommit fram hade husbilen ännu inte kommit. Det fanns dock ändå saker att göra, som till exempel att sätta upp tältet, checka in oss och köra bil. 
 
Vi fick en rundvisning på området av Karen och såg oss omkring. Saker som var nya i år var klätterväggen, volleybollplanarna, lägerelden och gaming stället (dreamhaket hette det). Vi tittade på talkshowen (That's SO talkshow) men annars gick vi inte på några seminarium idag. På kvällen gick vi på gudstjänst. Jag för min del tyckte att det för många lugna och långsamma lovsånger och nästan ingen mer peppig låt.
Senare var vi och lyssnade på Gungoir, Woolfish och jag tror att det var något mer. 
 
I den andra bilen såg det ut såhär:
 
FREDAG:
Jag vaknade upp i tältet ihopträngd med Alma, Frida, Tom och Rasmus i tremanna tältet. Jag tyckte att det var mysigt. Vi åt fruckost och sen diskade jag med  Dennis. Han som pratade under bibelstudiet var duktig men inte så duktig att jag kommer ihåg vad han pratade om. Ännu en gång var det lugna låtar när det kom till sångerna.
Idag gick vi faktiskt på ett seminarium, "Drömmen om en partner". Det handlade dock inte om flirtingtips som vissa... kanske trodde, det handlade om orealistiska förväntingar kring drömpartnern.
Förresten, temat på frizon i år var Drömmar, förra året var det mod.
 
Sen lekte vi med lego vid lägerelden och jag var med på en bra workshop. Den hette Körgroove, kvinnan som höll i workshoppen var mycket duktig och vi övade på tre låtar, "Vandra med oss för vägen är lång", "Hold on just a little while longer" och nån annan låt jag inte kommer ihåg namnet på. Efter det kom Frida och sa att jag skulle skynda mig för det var lunch! Jag ville dock INTE äta lunch för nu började nästa seminaruim jag jättegärna ville gå på, nämligen "Skriva lovsång". Jag är jätteglad att jag valde att stanna för det var mycket intressant och jag fick med mig många tips. Jag blev essutom inspirerad till att testa på att skriva egna låtar...
 
Lunchen blev som en kvällsmats lunch och efter den var det nästan dax för gudstjänst igen. Den här gången gick vi (Frida och jag) på gudstjänst i det lugna stället istället. Frida dissade predikan/ten men jag tyckte att det var helt ok. Intrassant var en av stationerna under lovsången där de använde sin profetiska gåva. 
 
Vi gick på DJ skola med Ametist (riktig gangsterbrud) och sen vad det party. Det var konsert med Hansam, Ametist och Lancifer. Sen var det sent så vi gick och la oss i våra sovsäckar. Jag måste flicka in att vi fick plats längst bort på campingen så det var en liten bit att gå för att komma dit också... Ikväll var jag redigt trött.
 
LÖRDAG:
Det var segare att vakna idag, vi vaknade sisådär halv elva (bibelstudiumet börjar 11). Fakta; vi missade bibelstudiumet. Det fanns inte heller riktigt något seminarium som vi kände att vi ville gå på så vi tog det ganska lugnt. :)
 
Vi tittade lite på fotbollscuppen och i pausen när Hansam var med och kickade fotboll så hände det otroliga. De behövde två frivilliga tjejer så Frida pekade på mig och jag blev den andra tjejen han valde. Vi skulle spela fotboll. Jag med Samuel och den andra tjejen med Hannes. Det gick lite sådär för mig till en början men sen lyckades jag få in västa Zlatan sparken och gjorde ett perfekt måååål! Alma och Frida jublade :D. De var också de enda som gjorde så. Bäst är nästan att det hela kom på film! Vårt lag förlorade trots mitt fina mål med två-ett, jag var dock stolt över att jag hade gjort mål och att i det andra laget så hade det bara varit Hansam-killen som gjorde mål.
Eftersom det var så späckat schema så han vi tyvärr inte med Lindy-hopp, vilket många av oss hade sett fram emot. Klockan tre var det dock dax att börja röra sig igen för Frida och jag skulle delta i missionsloppet.
Lobbet blev svettigt då det var mycket varmt och nästan vindstilla. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte klarade fler varv men som jag ser det nu så får jag ta igen det på byastafetten.
Totalt sprang jag åtta varv och samlade in 736 kr.
 
Gudstjänsten senare var för första gången mycket uppskattad, det var mer variation i lovsångerna och Lisa (som också predikade på Livskraft, även mycket bra där) höll i en bra predikan om "mig" och "inte mig" och om "tanter". Lisa kommer förresten från Kristianstad! :)
 
Kvällen var sedan späckad med dans, konserter och sent fika.
 
 
 
SÖNDAG:
 
Dax att packa och åka hem. men innan dess, gudstjänst. Även denna gudstjänst var mycket lyckad. Han som höll i den pratade engelska och fick oss att klappa i händerna när han sa "Jesus" eller "Lord" och knäppa fingrarna när han sa "Sakeus". Han läste berättelsen om Sakeus och Jesus och fick oss alla att vakna. 
 
Vissa stressade med packningen och vissa chillade, vi åkte ändå inte förrens tre. Vi hade till och med hunnit äta lunch innan vi åkte, vilket jag är ganska säker att vi inte hade planerat. Karen stack långt innan vi åkte och lämnade oss med några Kristianstadbor och kuratorn på Österrängsgymnasiet. Bilfärden var redigt najs även om vi kom hem en gnutta sent. Det var speciellt roligt eftersom att jag fick vara dj i previan och verkligen lyckades för första gången med att vara dj. Det var fett också när kuratorn körde previan och vi pumpade "Smoke weed everyday" ända in i Rickarum (bokstavligt talat).
 
 
 
Det var min upplevelse av frizon15!
 
Kram, Sara! ses nästa år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2015-08-06
06:11:18

Frizon nudåååååå

2015-08-05
11:16:08

Cykeltur och blixtrar kl 22
Halv tio satt jag vid datorn i mitt rum när plötsligt Frida smyger inn. Vi hade nämnligen tänkt spela volleyboll men fick inte på grund av den sena timman och att min päron ville sova. Rasmus, Alma och Allis väntade utanför huset med sina cyklar. Allis fick Iris att hänga med också och sen cyklade 6 ungdomar runt Evertsrundan. När vi kom ner mot vägen igen körde vi vänster. Vi stannade bara några 50 meter eller så efter svängen för att titta på blixrarna. Ovädret var långt, långt borta men vi kunde ändå se blixtrarna lysa upp hela den mörka skyn. Ovädersmolnet var svart och stort. Vi stod där och tittade en bra stund och sen cyklade vi mot Åkessonsarnas hus efter att ha konstaterat att vi nog hade bättre möjlighetet att se blixtrarna därifrån då ovädersmolnet rörde sig ditåt. Iris cyklade dock hem och när Allis kom till sin väg cyklade hon också hem. Vi fick se en blixt som verkade slå rakt ner i åsen. Vi såg några till men inte lika många som på det andra stället. När det sen började droppa från skyn cyklade jag, Frida och Rasmus också hemmåt. Rasmus och Frida var jätteshyssta som följde mig till min infart då det kan var lite smått läskigt eftersom den ligger precis efter en kurva där bildar kör jättesnabbt, det finns INGA lyktor och det är skog runt om så det är totalt beckmörkt om man bortser från Helens hus som brukar vara tänt om kvällen.
Klockan var nog elva när jag kom hem.
 
Idag stack Frida, Alma och Rasmus till stan men jag valde att stanna hemma. Jag hade jättegärna föjlt med då man alltid har roligt när man hänger med dem. Jag kände dock att jag har en del packning att göra inför frizon och dessutom tänkte jag pyssla om Sammy lite extra mycket idag innan jag åker imorgon (halv sju!). Jag måste även hinna med att skriva ett brev till min vän Elin jue!
 
bye, bye,
/Sara 
Ps. här kommer några bilder från när vi badade i Bosarp igår också (Rasmus, Frida, Alma och jag).     
 
 
 
 
 

2015-08-03
19:30:59

För mycket köttfärssås...
Hoppträningen med Loise gick jättebra. Jag lär mig så mycket nya saker varje gång jag tränar för henne. Den här gången så förändrade hon min sits helt och hållet, jag kanske kan visa det i en video då jag tycker att det är värt att visa det för andra med. Tallium skötte sig exemplariskt och vi samspelade verkligen. Anns barnbarn hängde med igen, det är bara roligt att hon hänger med :).
 
 
Den var ju så god! Men jag åt för mycket och kanske en gnutta för snabbt...så nu har jag ont i magen :(. Spagetti och köttfärssås får man ju inte varje dag så det gäller och passa på när det serveras.
 
Nu ska jag till Bosarpssjön med my people <3 och golfa lite.
 
Ha det najs!
/Sara
 

2015-08-03
16:04:00

Girls just wanna have summer
Idag har jag chillat, jag har tagit ett bad, ätit lunch i solen med hönsen och gått en riktigt härlig promenad. Nu sitter jag återigen i trägården, på trappen utanför mitt rum. Hästarna står i vindskyddet jämt för att få skydd mot bromsarna. Snart ska jag iväg och hoppa Trollen igen.
 
Igår gick det förresten jättebra med Tallium när vi hoppade i Sösdala. Fast... han blev ganska trött snabbt, ändå  var han på hugget under uppvärmningen och när vi hoppade. Han galopperde i normaltempo mot hindret, strax innan hindret saktade han inn och sen sköt han sig upp i luften över hindret, det hände några gånger och nån gång blev jag så förvånad av uppskutningen att jag hade svårt att hänga med i språnget. Anns barnbarn hängde också med på sin goa ponny Fredde, de passar verkligen tillsammans och gör ett gulligt par ihop. Hon hoppade en bana på honom och sen kom vi på en till bana som hon skulle hoppa som en omhoppningsbana, med fart då. 
 
Det var intressant på fjärilssafarit igår, det var så mycket som jag inte visste. När vi hade kommit in från safarit i Sjögrens hus så hängde jag med Agnes, Elsa, Olof, Iris och inte minst Emma. Vi hade det gött ihop och sen halv ett var det dax att bege sig hemmåt...eller inte. Vi hade andra planer ;). Vi stack på vildsvinssafari igen. Vi såg tyvägg inga vildsvin men vildsvinslätena jag hittade på youtube för att locka till oss vildsvinen förhöjde iallafall stämmningen. Vi såg en rävunge vid sidan av skogsvägen också men vi trodde först inte att det var en räv. Vi trodde nämnligen att det såg ut som en shakal först.
 
Det var verkligen skönt att gå Evertsrundan barfota i shorts och linne, jag hade även med mig kameran och spotify som jag precis aktiverat på sån "testa spotify premium i sju dagar gratis". 
 
 
Hej hopp och galopp!
/Sara
 
 

2015-08-02
21:35:00

Fjärilssafari
klockan är halv tio, klockan tio ska jag på fjärilssafari. Natt-fjärilssafari! Jag hoppas att Agnes kommer, det vore roligt :).
Jag kanske tar en bild vem vet.
 
Igår var det fest på vången(gatan där jag bor)! Det grillades för fullt, både kyckling och veg-korv. Vi snackade, körde stafett, bränboll och åkte in till byn med Simons maffiga traktor för att fira Schweiz nationaldag lite hoss pastorn emd smällare. Vi åkte även traktor senare under natten men då var det vildsvinssafari och den här gången var det Rasmus traktor och han som körde. På tal om Rasmus, jag fick låna en av hans tjocktröjor på grund av kylan som jag måste komma ihåg att lämna tillbaka.
Jag skulle vilja tacka allesammans som var med igårkväll hoss Olssons för jag hade jättekul och jag tycker att det finns nästan inget bättre sätt att spendera sommarkvällar på.
 
Nu drar jag iväg med pappa och förhoppningsvis så får vi syn på nån fjäril :)
 
/Sara
Ps. jag har precis tittat på Wallander med mamma och pappa