Varmblod är Charmblod

2013-09-29
22:14:52

Vad hände på Gärds?
Det är en väldigt bra fråga, nu är det faktiskt så att jag är en normal människa (nu ska vi inte överdriva...) och jag har faktiskt skola imorgon. Jag har en jättebra idé om hur jag ska skriva inlägget och vad det ska handla om för det har nämligen hänt en del... och jag ville inte att det ska bli ett sladdrigt inlägg bara för att min hjärna är död så tyvärr guys inlägget får vänta till imorgon så jag hoppas att nu pallar vänta och inte hoppar ut genom närmsta fönster :D

Ciao,
Sara och Sammy
memories last forever

2013-09-29
11:32:38

Taggad!!!
Ska iväg tll Gärds Ryttarförening och ha ridlektion efter maten! Taggad!!!
Om Sammy är på bra humör så kanske vi hoppar! :D
Fast lite nervös är jag över hur det kommer att gå... Fast igår var han ju en ängel <3 hoppas att han är på lika bra humör idag!
Bara så att ni vet! Jag jobbar på att ladda upp nästa avsnitt av the lost girl men datirn är inte lika snäll som Sammy... (den gillar inte mig alls!) Men jag fortsätter att kämpa man säger j att envishet lönar sig i längden.
Ciao, 
Sara!
btw, tycker ni att jag ska klippa lugg igen? Vet inte riktigt men jag tror att jag gör det...
lugg eller inte lugg?
 
 

2013-09-29
07:06:34

godmorning everyone!
Jag vaknade kvart över sex och sen dess har jag bara pillat på mobilen... Idag ska vi iväg till gärds och ha ridträning, vem vet Sammy ocg jag kanska tar nårra hinder om han e på bra humör :)

Har tänkt på dig Sammy hela morgonen <333

/Sara

2013-09-28
16:17:00

Tempoväxlingar... hehe
Red en fantastisk tur!!!
Sammy var helt underbar och enligt Frida så var också Mille megafantastisk!!!
Vi red lång rundan och vi galopperade jättemycket!!! Sammy var jättetaggad men jag kunde ändå få ner honom när jag ville och jag kunde också öka så mycket jag ville... hehe 
Vi så en räv!!!! Den var väldigt liten och satt bland höremsorna på en åker, så söt den var. Fast den kanske had skabb vi är inte riktigt säkra eftersom att vi inte diret hade med oss en kikare men det såg nästan ut som det. :(
 
Man både vill och vill verkligen inte att den ska skjutas. Jag menar om den har skabb så kommer den att klia sig till döds eller så kommer det bli en massa infektioner i såren men tänk om den skjuts och den INTE har skabb då vore det väldigt sorgligt..
VARNING FÖR KÄNSLIGA PERSONER!   För er som inte vet var skabb är så är det ett litet djur (kvalster) som gräver sig in under huden och lägger sina ägg under huden, detta kliar jättemycket och till slut är skinnet bara som ett löst lager. Skabb är väldigt smittsamt! Skabb förekommer ochså på människor. I Guatemala så var det en liten bebis som drabbades av skabb, hon hade sår över hela kroppen och fullt med infektioner. När mamma hittade henne så var hon nästan död, i sukhuset så tog dom hand om henne men samma dag så skickades hon hem igen och dog hemma. Mamma säger att om hon hade stannat kvar på sjukhuset så hade hon överlevt.
Nog pratat om skabb!
 
 
Det är underabara sträckor där vi red och man kan rida brevid varandra på stora delar av vägen så snackade ganska mycket vilket var väldigt mysigt! Och vilket väder sen! Man hade kunnat tro att det var sommar om inte träden hade varit så förgglada!!! Så skönt det var!!!  När vi hade kommit typ halvvägs så kom vi till den mest fantastiska galoppsträckan nånnsin!!! Sammy var helt... magnifik!!! Vi bara for fram, som en pil! Fast vi gjorde lite tempoväxlingar oxå, man kan ju inte bara köra fram genom skogen HELT vilt! Så vi växlade mella jättevrålfort och vrålfort vilket passade Samm och mig väldigt bra i smaken. Men det var inte den galoppen som han gör ibland när han rusar efter ett hinder (det ser ut som om varje ben lever ett eget liv...) utan det var en jättefin skön galopp. Frida skrev senare på sin blog "Sara var långt före! När vi till slut kom i fram sa hon "vi övade tempoväxlingar mellen snabb galopp och jätte snabbgalopp" sååå typiskt sara och Sammy." (http://dponnybruden.blogg.se/2013/september/dagens.html). 
Medans jag väntade på att Frida skulle komma ikapp så mumsade Sammy på gräset brevid vägen :)
Här kommer en film från när Frida och Mille kommer ikapp oss i en dundrande galopp :D
 
 
På hemvägen så red vi förbi ett par hinder i skogen och hoppade dom, Sammy var jätteduktig och hoppade jättefint <333.
Sammy hoppar
 
Mille hoppar
 
Det gick jättebra får både Frida och mig :)
Nu vet jag säkert att det är höst, för när det stora trädet inne i Rickarum skiftar färg då, DÅ! Är det höst!
 
På hemvägen så blev Mille rädd för alla kor medans Sammy verkade tro att dom var hans kusiner (det skulle verkligen inte förvåna min om dom var hans kusiner). Frida upptäckte också att Sammys skor var lösa så jag fick hoppa av och leda hem honom. Han har sån otul lille gubben <3. Men vi hade jättemysigt ändå o
ch solen sken så det var bara mysigt att bara gå med honom. Vara på samma våglängd om ni fattar, att bara "vara", vara kompisar och att inte kräva något alls inte ens att han ska bära mig.
Men mamma sa att det inte var något farligt och att jag kunde rida honom, hon skulle kolla med tränaren imorgon om det var något som vi borde göra något åt omedelbart. 
Lille Sammy du är mitt allt, vet du det?
 
 
XOXO,
Sara och Sammy
 
 
 
 
 

2013-09-28
09:48:14

Rädda Arktis!!!
I över 800 000 år har is varit en del av det Arktiska havet. Den smälter på grund av vår användning av fossila bränslen. För första gången sedan vi människor började leva på jorden, riskerar vi att Arktis inom en nära framtid blir helt isfritt. Det vore katastrofalt, inte bara för de människor, isbjörnar, narvalar, valrossar och andra arter som lever i Arktis, utan även för resten av världens människor och djur. Isen på toppen av klotet reflekterar mycket av solens varma strålar och håller på det sättet temperaturen nere och vädersystemen stabila. Arktis är världens kylskåp.
 
 
Samma oljekoncerner som fått Arktis is att smälta är redo att göra vinst på katastrofen. De vill suga upp de sista dropparna, trots att det bara finns tillräckligt med olja i Arktis för att hålla världen med olja i tre år. Det kan ge dem ekonomisk vinst, men riskerna är enorma. Regeringsinstanser över hela världen har uttryckt att det är så riskabelt att borra efter olja i Arktis att man bör avstå helt. Ett oljeutsläpp i de isiga vattnen är omöjligt att hantera. Det skulle få katastrofala konsekvenser för den arktiska miljön. Stora isberg på kollisionskurs med oljerborrplattformarna måste bogseras undan, och för att smälta de mindre isbergen använder oljebolagen jättelika vattenkanoner. Om vi tillåter oljebolagen att borra i Arktis är det bara en tidsfråga innan en olycka inträffar. Det får inte ske!
 
Flera länder gör anspråk på Nordpolen. Både Ryssland och Norge har skapat "arktiska bataljoner" redo att skydda nationella intressen. Men Nordpolen bör hållas fritt från politiska och militära konflikter. Nordpolen ska vara ett gemensamt naturreservat som gagnar allt liv på jorden.
 


Vi är människor på planeten. Varenda en påverkas av Arktis, eftersom den vita, Arktiska isen reflekterar solens strålar och därmed håller temperaturen nere och vädersystemen stabila.

 
 

Arktis är klimatkrisens frontlinje. Här stiger temperaturen dubbelt så fort som i resten av världen. Det är också en ny front för oljeindustrin som är beredd att gå till ytterligheter för att få ner slangen i de sista oljereserverna.

 
 

Genom att stoppa den giriga arktiska oljekapplöpningen skapar vi grogrund för ett skifte i vår energiförsörjning, och påskyndar utvecklingen mot en framtid utan olja, kol och gas. Ju snabbare vi skiftar till förnybara energikällor desto bättre är det för våra barn.

Vi vet att vi har världens mäktigaste företag emot oss. Men tillsammans är vi starkare än något företag eller land. Vår gemensamma strävan efter en hållbar framtid överskrider gränser och annat som skiljer oss. Tillsammans är vi den starkaste rösten i världen.

 

För 30 år sedan lanserade greenpeace en motsvarande kampanj för Antarktis i syd. Ingen trodde att det skulle lyckas, men det gjorde det, och Antarktis har sedan dess varit fredat.

 

 

 

 

 

 

Var med och skriv under!

http://savethearctic.org/sv

 

 

Eller skriv under här!!! 

 

Ska jag fortsätta uppdatera om detta om jag får ny information?

 

XOXO save the arctic!

Sara 

 

2013-09-28
08:46:58

Bondkamp
Det var jättekul i Knislinge.
Vi körde bond-kamp. Typ som 5-kamp men på bonnevis.
I varje gren kunde man få högst 3 muttrar och den som hade flest muttrar i spelets slut vann!
  1. Rulla en rundbal (för er som inte vet så är dom ganska stora). Man skulle rulle en rundbal runt en stubbe och tillbaka. Vi fick 2 muttrar på den här grenen.
      
  2. Spika. Om man spikade ner spiken på 9 slag så fick man 3 muttrar, om man spikade ner den på 12 slag så fick man 2 muttrar och om man spikade i den på 15 slag så fick man en mutter. Ingen klarade att slå ner spiken på 15 slag... men vi fick en mutter ändå för vi fortsatte kämpa efter 15 slag tills den var nere så vi fick en mutter ändå för att vi hade kämpat.
  3. Stöta stock (slana). Man skulle stöta iväg en slana så långt som möjligt och nästa person som stötte fick stöta från den punkt där slanan hade hamnat. Vi fick 2 muttrar på den här grenen :)
  4. Kasta en frontvikt (den vägde 40 kilo) så långt som möjligt. En front vikt har man fram på traktorn om den har mycket vikt där bak och den är VÄLDIGT  tung. Jag kastade den 1,20 meter! Jag tror att vi fick 2 muttrer på den här grenen... eller så var det 1 jag kommer inte riktigt ihåg.
  5. Sammarbeta på en planka (såklart gör alla bönder detta ofta...). Vi trängdes på en planka och sen utan att nudda marken så skulle vi ställa oss i en ordning så att den som hade flest syskon ställde sig på ena sidan av plankan och den som hade minst syskon (0) ställde sig på andra sidan. Vi klarade detta jättebra och fick 3 muttrar!!! :D
     
    Vårt lag hette ko. "Kossa kossa mu mu!"
     
    Vi vann inte. Men vi fick varsin kexchoklad ändå!
     
    Det var fruktsallad och glass efteråt! Jättegott!!! 
    Vid vårt bord (Nävlingebordet) så hade vi jetteinteressanta diskussionen, bland annat om kärnkraftverk och annat. 
     
    På hemvägen så blev vi jätterädda för vi berättade en massa spökhistorier.... När jag blev avsläppt så sprang jag så fort jag kunde till dörren och sen sov jag med lampan tänd...
     
    XOXO,
    Sara
     
     
     

2013-09-27
17:24:08

Knislinge here I come!!!
Nu bär det av till Knislinge!!!
Undrar vad vi ska göra där??? 
Alla som är på scouterna som är på tonår/frekvent sa på hajk så kommer inte att vara så många från Rickarum... hehe...
 
Iallafall... Jag tränsade Sammy i hagen och red en urskön tul i skogen.... vrååålfort (ridturen tog bara 20 min!!!!). Han var jätteunderbar och det gick jättefort!!! 
 
Jag kanske skriver ett inlägg när jag kommer hem om hur det var i Knislinge... om jag orkar.
 
XOXO,
Sara och Sammy <33333
 
ps. visste ni att iris (min syster) har ett ex i Knislinge föresten? Dom var jättefina ihop! 
 
 
 
 

2013-09-27
15:59:00

My day Today

Nu har jag nyss kommit hem och ska snart ut o rida, ska bli en fartfylld barbackaritt tror jag eller så hoppar jag lite barbacka men oavsett vad så kommer jag att rida barbacka :)

Sen ska jag till Frekvent som idag är i knislinge! :D

Btw. Jag är enda tjejen (kanske Ros-Marie också men hon visste inte) som ska sova över på lägerskollan!!! Asså jag fattar inte varför ingen vill det är ju bara såååå kul!!! Jag längtar sååå mycket!!!

Ciao,
Sara!

Sommaren 2011 den bästa av dom alla! Rest in Paradise my beautiful friend <3 :*
 

2013-09-27
08:11:00

Engelskauppsats om att vara en vegetarian...
Vad tycks?  :)
 

Sara Franklin Franklin

9th grade

Antonskolan Österäng

A meat free story

 

 

To tell you this story we have to start from the beginning. I was born in Guatemala 1999, my family have always cared for the animals, people and the ecosystem. I have traveled a lot, I have been in Costa Rica, Honduras, Mozambique, India, Germany, Spain, Morocco, Mexico and many more countries and places. Because of this, I have seen a lot.

I care a lot about animals, since I was a baby we had this dog, Luna. She was like my sister but last year she fell asleep and didn´t wake up, I can´t believe it´s a year since she left us. It feels like yesterday. I have also a close relationship with horses, that probably affected me to, When I was four years old we borrowed two small ponies and ever since then what I can remember I had horses in my life, only for those three and a half years we lived in Guatemala I did not have a horse at home but I still went to an equestrian stable and took riding lessons. Now I have my own pony, his name is Sammy and he is my biggest and only love. This affected me in the matter of way that I became very close to animals.

I think my first real project about Animal Rights was when I was in 6th grade and we were working about North Europe, I chose to work about links, about how they are hunted and killed even if they are just 3,000 left in Sweden. I was very upset about this and wrote to the newspapers and collected a name collection to see how many would like to stop the hunting of links totally. Last year one of my biggest dreams was to be a member in ”Greenpeace” and fight for the whales´ rights and stop the killing of them.

The idea has always been there I think, but it really started last year when I stopped eating pork because they are treated very bad. This spring, I decided to not eat chicken at all because I visited a chicken farm and saw how bad they had it. This summer, I worked in a farm to earn some money but when I started to work with the pigs, I felt really bad. They had no place to ”play” and walk outside. Their ”cages” were very small and they didn´t have much place to move around on. The baby pigs were almost walking around in dirt. This experience made me even more strong, and I would NEVER eat any pork after this! When I started 9th grade, I started to eat as little meat as possible, and since I started school, I have not eaten any meat at all.

I think it was a good idea to start with not eating pork and then climbing up to not eating any meat at all. That gave my body a chance to accommodate. Now, when I smell meat, I think it smells disgusting, and when I see someone eating pork, I always think of the pigs where I worked.

My mom is a vegetarian, so at home, we mostly eat vegetarian food, and when I became a vegetarian it did not change so much at home. I like vegetables and the vegetarian options; so since I have been a vegetarian, I have been open to new suggestions, and I have tried more different types of food. Sometimes, when I am somewhere else and they don´t have any vegetarian option, it might get very complicated.

I don´t think that my close friends were so surprised over my choice to be a vegetarian, but most people were kind of ”shocked” that I was a vegetarian. Many persons ask the most common question - ”Why?” Sometimes, I get irritated when I have to explain it over and over again, and often they still think I´m ”crazy”.

However, mostly I like to tell people about the pigs and how the ecosystem is affected by our big amount of meat producing. Often, they think it´s interesting, but sometimes they start to argue with me and try to convince me to start to eat meat again, and when people do that, I get very annoyed and sometimes angry. I don´t tell them that they are stupid because they eat meat so they shouldn’t´t tell me that I am stupid because I don´t eat meat. When I get really upset, I just say ”mind your own business!”.

I like being a vegetarian. Since I became one, I have started to care more about the world around me. 

This is my story about being a vegetarian.

 

 
Vad tycks?
Ska jag fortsätta att lägga upp sånt här och kanske en och anna novell? Eller är det tråkigt att läsa?
 
XOXO,'
Sara :)

 

 

 


2013-09-26
22:02:23

Studiedag för plugghästar?
Idag har jag haft sudiedag, fett chill!!!!
Hela förmiddagen har jag klippt på det nya avsnittet av The Lost Girl och nu är det färdigt, har jag tur och allt inte förstörs eller den inte går att svara eller ladda upp (kommer troligtvis att hända bara för att jag skriver det här). Jag kan säga att det var jättejobbigt om jag la in en ny fil så hoppade två andra filer till helt andra ställen och bakgrundsmusiken ville verkligen vara till så stort besvär som möjligt! 
Jag vill inte avslöja allt men jag kan ju i alla fall säga att hon träffa en GALEN mistery boy... 
Btw. Detta avsnittet är ännu längre än det första. Jag kommer att lägga ut avsnittet på youtube och sen nån gång i helgen så lägger jag ut det på bloggen (pga. av att jag inte hinner med både och samtidigt imorgon).
Det var iallafall JÄTTEKUL att spela in det och jag tror att jag ska göra en blopper av alla fajl!!! Hahaha det kommer att vara såååå kul XD.
 
Iris som hade varit lite nere igår eftersom hon inte hade nån att va med fick ett samtal (eller så ringde hon) av Allis och vips så var hon inne i mitt rum och sa att hon skulle vara hoss Allis och sen så var hon borta. 
 
Till lunch gjorde jag fiskpinnaroch snabbmakaroner, supergott!!! ...Medans jag tittade på serier på swefilmer hehe...
 
Igår tänkte jag att Iris och jag skulle ta en lååångtur till mormor och morfar (Axelboda) men det blev ändrade planer så först tänkte vi att vi bara skulle ta en tur till köpcentret (lanthandeln) och shoppa glass men morfar kom förbi med tre nya hinder som han hade byggt så vi bestämde oss för att hoppa lite istället.
 
Som alltid när jag rider med Iris så tar det lite längre tid än planerat att komma iväg men vad har man inte syskon till om inte till att kivas XD. Jaja, vi kom iväg iallafall.
Zalza är verkligen en GUD när de t gäller att hoppa, jag menar, även om han kommer helt fel så rättar han till det och hoppar jättefint och han hoppar exakt i den fart som Iris vill att han ska hoppa. Dessutom är han ju så sööööt!!!
 
För mig och Sammy gick det Kanonbra!!! Han gjorde fantastiska galoppbyten och i början.. som han hoppade!!! Han såg verkligen ut att ha roligt men det gick ändå jättefint och långsamt!!! Pappa filmade med sin kamera så jag ska se om jag kan ladda upp filmen! I slutet så gick det väl liiite för fort antar jag men det var nog bara för att han var så glad!!!
Frida kom förbi med Mille. Den kvinnan kan verkligen inte låta bli att skada sig! Den här gången Så hade hon sträckt benenet på nåt sätt när dom hade höjdhopp på gympan så hon kunde inte hoppa nu. Vi red evertsrundan tillsammans och galopperade på en jättebra galoppsträcka, åhhhhhhhh Sammy! Jag skulle kunna äta upp honom om jag inte vore vegetarian!!!! Han är en sån goding! Det gick så bra i början av galoppen så jag ökade... och ökade... och ökade!!! När man galopperar med Sammy så känns det verkligen inte som om det går fort alls!!! Hans galopp är inte alls skumpig! I LOVE HIM!
 
Jag har kommit på den här ideen som är helt galen, (troligtvis kommer det aldrig att hända) att anordna en pytteliten tävling för dom som bor i eller utanför byn. Ända sen Pyret och Gaja 2011 så har Frida och jag velat anordna en tävlig, problemet är att vi har inte haft nånstans att ha tävlingen men om vi frågar bonden som har sagt att vi får rida på åkern om att få ha en tävling på hans åker så har vi ju iallafall en plats att ha tävlingen på! Jaja! Jag kan ju iallafall drömma!!!
 
När mamma kom hem så hade hon med sig en "present" hon hade köpt 2 sportbhar. (Jag har inga sånna). Dom var jättesnygga och jag blev jätteglad! Jag ska ha dom (jag kan såklart bara ha på mig en bh) på gympan imorgon! :) 
 
Nåt som är konstigt idag var att jag har ju tränat inför NO provet imorgon men inte tränatihjäl mig! Vanligtvis brukar jag stressa jättemycket och vara jätteorolig men nu känner jag mig helt cool! :) Ska faktiskt bli kul att se hur det går imorgon! :D                                                                                                                                                                                                            
Ciao,
Sara och Sammy!
 
här kommer lite bilder från fotograferingen :)
Fotograf: Frida Olsson, hennes blogg heter dponnybruden.blogg.se
 
Byebye!
 
Ps. Vilken bild tycker ni att jag ska ha som header?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

2013-09-15
07:39:00

Morgonbilder :)
 
 
 
Love you <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
vi har gått från botten till toppen <3
 

2013-09-13
07:12:00

Dressyr på fältet
Hej! Jag lägger ut två videoklipp på när vi rider lättb programmet som vi ska tävla i på nästa söndag, vad tycker ni? Videon är från förra torsdagen och det är första gången vi rider programmet på fältet så ci är väldigt nöjda, fast Sammy körde på lite för mycket och Sara hade lite svårt att få stop på honom... XD
 
Första gången vi red:
 
Andra gången vi red: (såg ni första klippet måste ni se det andra!!! eftersom att det går bättre på det anda!!! ;))
 
XOXO
/Sara och Sammy

2013-09-12
22:13:00

Chilling in tha Vramsån
Idag så red ja en helt kravlös tur ner till ån med Frida, det gick jättebra och både Sammy och jag tyckte det var roligt. När vi skulle galoppera upp för en jättebrant backe i skogen så höll jag på att halka av för han var så blank så det var riktigt näsra att jag hade ramlat av :) 
Sammy var faktiskt jättemodig, fast han inte vågade gå ner till vattnet så hittade vi en stig vid sidan om som vi red på en bit tills Sammson fegade ur men det var iallafall jättefint, måste gå ner där och fota nån gång!
När vi kom hem till stallet så gjorde vi en jätteironisk video om stallet ;) 
 
tack Iris för att du hjälpte mig att fota lite :), kika gärna in på hennes blogg (bonalurkarna.blogg.se)
 
                   Mille                                            Zalza                                          Sammy
 
Första Natten utan grimma!!! :*
 
 
Godnatt allihopa!!!
 
Här kommer videobloggen jag gjorde innan vi hade ridit :)
 
Här kommer den ironiska videon på stallet :D
 
 
 
Här kommer min första "seriösa" videoblogg, vad tycks?(gjorde den hemma i mitt rum när jag hade kommit hem)
 
 
Så här mörkt var det när jag cyklade hem...
(Tog hem schabraket för att tvätta det inför tävligen)
 
Natti, Natti <3
/Sara och Sammy
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-09-11
21:47:00

Ridlektion med Emmely + videoblogg!
Dett gick jättebra!
Han bockade bara till en gång men det var nog utav ren glädje :)
Känns jättekul när det går bra, speciellt efter igår när det gick så dåligt. Känns verkligen som om det går uppot nu och även om jag inte förväntar mig så mycket av tävlingen på Söndag så ska det bli jättekul att kolla vad vi kan, tänk på det klippet som jag la upp i slutet av våren i våras och han inte ens kunde rida på en volt utan att konstra!!! Tänk vad han kan nu!!! Varje gång jag ser honom blir jag glad och fylls av ny klaft. Ingen kan göra mig lika glad som han. Efter ridlektionen så pysslade jag om honom extra noga och borstade jättelänge ända tills Iris kom hem från sin lektion som hon hade efter mig, då tog jag ut Sammy och cyklade hem :) Det var jättemörkt när jag cyklade hem!
 
 
Här kommer viodeobloggen som jag gjorde när jag red hem :)
 
XOXO
/Sara och sammy
 
 

2013-09-11
12:38:29

tidigt!!!
det blev inget projekt idag så vi slutar tidigt (12!) mormor hämtar mig snart :)
#knarkmössa





2013-09-11
12:35:53

REKOOOOOORD!!!
jag slog extremrekord!!!
på gympan idag skulle vi springa 3km i björket, mitt förra record var 16.05 men jag sprang som bara den och när jag kom fram så frågade Andreas (läraren) mig vad jag ville få och jag så att jag ville komma under 16 minuter då så han att jag hade fått 16.07 jag blev så besviken på mig själv att jag bara sjönk ihop på marken men efter en minut typ så så han "jag skojade bara du fick 15.08" ni skulle sett min min jag blev så glad att jag hade kunnat springa ett extra varv!
15.08!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


XOXO
/Sara :D

2013-09-11
07:45:47

råttbebisar
Min systers råtta är gravid (inte planerat) Råttan heter Jolly och är en blandning av dumbo och Rex :)
säg gärna tills om ni är interesserade av att skaffa råttor :)

2013-09-10
11:56:04

chillar med kompisar
vi har håltimme i en timme och förtio minuter :/ hade hellre slutat tidigare :/
så jag chillar med kompisar :) (Matilda och Timmy)







2013-09-10
08:28:53

I must be craizy!!!
På Söndag så ska jag ställa upp i en dressyrtävling och det är första gången för både mig och Sammy! Vi ska ställa upp i ett lätt B program!!!!! OCH klubbmästerskapen!!!!! Så alla ni som tänkt vinna på Söndag kan glömma det för jag är suuuupertaggad!!!!!!!!!
När jag kommer in på datan kan jag lägga ut ett klipp på när jag rider programmet :).



Ps. sitter på bussen ön my Wat ti School!

XOXO
/Sara och Sammy




2013-09-09
21:00:00

vildsvinen kommer att äta upp mig!!!!!!!!!!
Kom hem seeeent idag så hann inte med att rida så fick sticka dit bara för att ge dom mat efter maten. Men när jag var på väg att gå hem så upptäckte jag att det var beckmörkt + att regnet bara öste ner!!!
Dom vita prickarna på fotona är regndroppar!
... titta noga på hur torr jag är nu.....
... i gämförelse med nu..................
 
 
 
 
 Här är ett videoklipp precis efter att jg gett Sammson mat :)
 
 
Här kommer ett klipp på när jag springer genom skogen för att komma undan vildsvinen och komma hem!
 
 
Här ser ni mig när jag överlevt attackerna från vildsvinen!!!
Snälla kommentera!!!!!
 
XOXO
/Sara och Sammy
 
 

2013-09-08
16:44:00

Ridbanan...
Ridit på ridbanan, gick inte jättebra precis men ändå nöjd :) Han gick i fin form i bland men oftast så rusade han mest på... jag undrar hur det kommer att gå på dressyrtävlinge nästa Söndag... Frida fotade mig på ridbanan :)
 
 
så jag fotade Frida lite :)
så duktiga <3!
 
Galopp med Sammy :D
 
 
 
 
När Vi kom hem så käkade vi av min hemmagjorda limeglass (den var underbar! :D)
jummy, jummy!!!!!
Vi passade min mobrors hund Morran under tiden :)
 
Sen så fotade vi hönnsen och "tonåringarna som ska säljas :)
Vicky, inte till salu :)
Liljan, inte till salu :)
Stella, inte till salu :)
Grynet, till salu med en av sina syskon :)
Polly, inte till salu :)
båda till salu :)
                      Sammy gillar majs
 
och det var inte alla hönns/tuppar! :D
 
XOXO
/Sara och Sammy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-09-07
14:23:00

Gärds RF med Sammy
Varit på Gärds RF med Sammson idag <3 gick både bäst och sämst!
  • Han har aldrig hoppat så glatt/sansat/lungt tidigare!!! På en ridbana!!!
  • Jag kunde lasta honom utan för mycket strapatser både dit och tillbaka!
  • Vi lyckades gå igenom dammen (som var en halvmeter djup) efter lite övertalning... två gånger!!!
  • Vi hoppade över en liten stock två gånger utan problem
  • han bar sig i galoppen!
 
 
  • Han totalt vägrade på resten av hindrena vi försökte hoppa
  • Även när vi kom tillbaka till ridbanan så började han att vägra på alla hindrena som han hade klarat innan!
  • Han spännde sig jättemycket på slutet
  • jag blev arg på honom :´(
 
 
 
XOXO
/Sara och Sammy
 

2013-09-03
07:47:49

rest in paradise♥
Minnena kommer och minnena går, men nåt som är säkert är att tiden inte alltid räcker till. Dom som man önskat man fick se en gång till, dom är borta efter en sekund.
Man undrar och frågar hur många man kan mista innan hjärtat går mitt itu. Dom som en gång var finns inte klar.
Men många glada minnen finns och snart så ses vi åter igen.
Idag fick pappa ett telefonsamtal av farmor som så att hanns morfar har gått bort.
~Rest in paradise Bertil~♥



/Sara