Varmblod är Charmblod

2015-02-25
20:18:31

Stoichiometry är bättre än Concentration
Jag och ploy sitter vid matbordet och gör läxor, Iris och pappa spelar musik för full rulle! Nananana What more in the name of love? In the name of love! What more in the name of love? In the name of love! nanana.... Det låter riktigt maffigt ;D! Besta hemmabandet i Sverige!
 
Nu är det färdigläxat, Ploy och jag hänger på mamma som ska titta på perception (deckarserie). Jag tror jag ska springa lite också .).
 
 
Btw, jobbig sak hände idag. Jag mådde jätteilla i bilen så jag hoppade ut vid brevlådan för att få lite frisk luft. Då kändes allt bra men fem sekunder senare så spydde jag lite.... när jag kom inn så käkade Ploy och jag massa frukt och speciellt vattenmelon som vi hackade!
 
Vi ska äta vattenmelon nu igen
 
bye, bye! :* <3
 
 
Livet är bra!

2015-02-17
23:39:01

Hälsningar till släkt och annat från Allis, Agnes, Ploy, Linn och mig!

Allis- jag åkte svart backe det var jätte kul. Jag älskar att åka offpist i skogen med alla gupp. Jag åkte upp på en brant utan att kunna komma ner, men jag körde endån fett kul. Jag ramlade typ fem gr, tre när jag var stilla, lol.

 

Agnes- Detta är den 3:e veckan i mitt liv som jag åker skidor och idag var första gången som jag provade att åka några svarta backar, det var jätte kul. I slutet av dagen gick det superbra att åka jag åkte fort i alla backar och det var en skön känsla när vinden blåste mot ansiktet. Jag gillar verkligen att åka skidor. Jag har även trillat en del. Jag trillade i nästan alla backar eftersom mina skidor fastnade i varandra, men Elina och Karen lärde mig många bra knep, Imorgon ska vi åka i nya backar och jag hoppas attde backarna är lika bra som idag. Vi har alltid en värmestuga som vi äter lunch i. Jag gillar inte värmestugorna. De är så trånga, lucktar svett och det är blött över allt.

 

Ploy- ”jao´ e full”, something Sara tought me today when I was very tired after skiing and laughed at everything, it means ”I am drunk”. Today I see a lot of nakd people, very, very bad. And Sara don´t have any cloth so she walked upstairs from the basement with only a towel! ”Alla e galna, speciellt Sara” (=Everybody is cazy, especially Sara!). Right now I play flute, I love it, fun, I have an own in Thailand. Today I go to ski, I go up with lift but I walk down. Skiing is really hard but fun, hatemyself beboard i cause I´m to scared. Tomorrow Sara (and Allis) will go skiing with me on green hills! And today I have spagetti have spagetty for lunch, but the line to the microwave was to long so I eat cold spagetti, bad. The worm house is to small. Sara teaching me skanish language but Emma say no and they have a fight in the bus, very fun!

 

Linn- jag åker snowboard. Jag har åkt snowboard i fem dagar och åkte idag en svart backe. Första dagen tilla jag hela tiden. Jag hoppas det blir bra resten

av veckan. Gud vad jobbig data.

 

Sara- Det har varit en grym dag! Jag har ramlat fem gånger! Även fast en del annat folk kanske inte skulle hålla med lika väl, men jag skulle vilja påstå att det känns skönt! Första fallet var när jag skulle testa att hoppa på ett mellanstort hopp för första gången. Jag har faktiskt varit lite rädd för att hoppa...men dt är ju så kul! Iallafall, tillbaka till mitt fall. Jag kom i ganska god fart mot guppet, upp luften, ”Oj! Var det SÅHÄR högt och oj! Vad jag tappar balansen...naj, naj, naj!” Sen låg jag där med en skida pekandes åt ena hållet och den andra skidan pekandes åt andra hållet! Sen fotsatte jag med lite fall här och där :)!

Frida lyckades råffa åt sig dagens abbe genom att först försöka åka under Rasmus, Toms och Simons ben (killarna åkte ihop =tåg, nerför backen), hon fastnade dock...sen skulle hon lägga sig ner och åka under ”slow” bannern, får jag påpeka att det inte gick så ”slow”? Iallafall, krash boom och bannern var i luften, men dock snart tillbaka på sin plats. Hon försökte skylla det hela på Tom. Just det! Detta var efter Viktor redan hade konstaterat (innan upprepad händelse) att det inte gick att åka under slow skylten uttan att halft riva ner den.

Vi har åkt en del off-pist idag, fast dock inte lika extremt som Rasmus, Frida och jag gjorde igår.... Jag har tränat mer på mina hoppskills och kan konstatera att det går bättre och bättre!

Vi har fått varsin Semla idag (fettisdagen), dessutom har Ploy och jag mumsat i oss två var kladdkakemuffins som min syster bakat innan vi hunnit hem med bussen. Inga älgar syntes till idag men jag är 99% säker på att det var älgspår jag såg vid sidan om liftspåret!

Vi har nyss haft andakt och några goa tjajor ligger redan och sover.

 

Godnatt från Vemdalenfolket!

 

Ps. jag, (Sara) har lärt Ploy en massa bra användbara skånska ord mm. Tex ”mög”.


2015-02-15
13:44:05

Best regards of Ploy and Sara going to Vemdalen

My name is sara. I'm a crazy girl cuz I do everything that I shouldn´t do (acording to and written by Ploy ).

 

Right now we are going with bus to Vemdalen, (some place in sweden).

 

Martin is a man, he has lots of movies in his hard-drive.

Karen is a really nice wonam, she gives us everythng we need.

Behind us are no people at all.

Everyone is in the back (including Samuel, Victor, Simon, Tom and Rasmus). In front of them sits Alma and Frida, Elina and Amanda.

And in front of them siste Geoffrey, Agnes and Isak. Isak has his feet on the seat.

 

Ploy has been to the toilette in the buss ”i don´t know how to switch on the light, and how to flush, I think the toilette is way to complicated. Btw, the wates smells alkohol...”.

 

We are searching for mooses. Ploy has learned that moose is ”älg” in swedish. Though she still thinks that the spelling of ”ä-l-g” is very wierd indeed. We are searching for mooses so we can win the ”bingo”!

 

Right now we are driving past a river, Ploy did not se the river, because she is only searching for mooses. She says that the moose might be scared of the car (=bus) therefor it will be hard to find any. The mooses dont like to swim (Ploy says, in reality they do lie to swim, Agnes just confirmed that. But you never know with Ploy!).

 

We are right now driving past a lake. The lake is really big and there is no ic on it. Very bad according to Ploy. We just saw a litlle of ice so now Ploy is satisfied.

 

Frog (but frog will sleep because it is winter- Ploy), rabbit, squirrel, birds and Sara! These are different animals you could find when strolling aound in the Forest of Sweden. Ploy thinks that you also could find a buffalo, though seriousley I am nos so sure.

 

Best regard from Ploy and Sara who are going away on a skicamp this holiday week!

 

/Ploy & Sara


2015-02-12
12:59:07

Idag

Pappa flög iväg med jobbet igår, han kommer hem ikväll. Därför kunde jag sova i mammas och pappas mjuka säng igår kväll. :3

Det blev lite dålig stämning hemma igår men allt löste sig innan jag hade hunnit drömma mig bort.

Idag cyklade jag till busshållplatsen eftersom att jag vill kunna ta tio över fyra bussen efter skolan.

Jag har haft tyska (german), samhällsvetenskap (social studies), nu har jag haft svenska och snart ska jag ha matte och idrott (PE, physical education).

Love,

/Sara


2015-02-10
13:18:12

Sara skriver uppsats!

Jag har precis fått reda på hur det gick på min antiken-uppsats och håller på med ännu en uppsats nu.

 

Hur det gick med antikensaken?

Jodå! Det kunde verkligen inte ha gått bättre! Men ärligt talat så var jag riktigt nervös när jag gick in i det andra klassrummet för att få beskedet om hur jag hade presenterat. Jag hade verkligen gjort mitt bästa på min antiken-uppsats. Jag hade skrivit mer alla fina/formella ord jag kunde komma över när jag satt och läste, jag sökte upp massor av synonymer och skrivsätt. Jag gick i stort sätt igenom alla mina anteckningar och sen skrev jag så pennan glödde ;). Jag hoppades verkligen på det betyget!

Lyckan och glädjen man får då när läraren berättar att man fått det betyg som man hade önskat om! 

 

Vidare till nästa uppsats då, den är jag precis färdig med jag har renskrivit den. Titeln heter ”Född fri”.  Den har 598 ord (max är 600 ord, minimum är 300).

 

Jag börjar uppsatsen såhär

” Frihet, ett vackert ord. Här i Sverige ses det ofta som en allmän vardagssak. Bortanför Sveriges gränser kan vi dock se och höra om de som skriver ”Frihet” på stora plakat och som demonstrerar för att uppnå frihet. Frihet är något dyrbart, något värdefullt, frihet är vackert. Att få uttrycka sig hur man vill. Att kunna kritisera de som bestämmer. Att få gå emot normer. Allt detta är frihet. I inlägget kommer jag att diskutera vad jag anser om frihet och vad det innebär för olika människor på vår jord. Det är en artickel om frihet. ”

Det bästa av uppsatsen är nog inledningen :). 

 

Hejdå! Nu ska jag till idrotten, vi får väjla mellan första hjälpen/HLR (first aid/CPR) eller badminton eller pingis. Jag har inte bestämt vad jag ska välja än.

 
 
 
 

Love, Sara

 


2015-02-08
21:06:02

En solig, söt, söndag

Jag vaknade senare än vanligt, cirka vid nio eftersom att jag varit uppe till sent igår kväll eftersom jag var värd vid en stor haitigala som min kyrka anordnar.
Under förmiddagen packade jag inför skidlägret som jag kommer att åka på om en vecka. Det tog ganska lång tid men till sist blev jag (nästan) klar. Under eftermiddagen red jag ut barbacka på Sammy. Vi slog följe med Frida och hennes ponny Mille. Solen sken och det var bara några få moln på himlen. Fastän solen sken så blåste det och vi var kalla om våra tår, men det var ändå en helt underbar ridtur.
Till kvällsmat så lagade jag pannkakor, som blev väldigt smarriga, även de som jag pajade.

Jag har tittat på The Mentalist med mamma och pappa framför TVn och nu ska jag nog packa det sista innan jag lägger mig.

 

Kram, Sara


2015-02-06
09:12:00

I´M back on track!

Det här året har verkligen börjat bra! 

Sammy och jag har varit på tre hoppträningar varav två av tre gick bra, en av gångerna så gick det så bra så att jag kan säga att det aldrig har gått bättre! Vi har varit med på en julklappshoppning också och det gick faktiskt jättebra!

Jag har hållit på en del med förberedelserna inför Haitigalan, det kommer att bli stooort!

Vi förbereder:

– flera grymma låtar

– tre/fyra olika teatrar

– fett god mat!

– och mycket mer men det får ni se när ni kommer dit!

Imorgon gäller det! Klockan 18.00 bör en hel del människor börja strömma in genom Rickarums missionskyrkas dörrar! I måndes hade vi möte om programmet, det kommer att bli så kul och det kommer att hända så mycket häftiga grajor! Vi har räknat med att galan är slut halv tio :).

Igår kväll tränade jag, Iris och pappa på låtar och olika komp! 

Idag kommer platsgruppen "bygga om" kyrkan till en fest/galalokal! Imorgon på morgonen ända fram till galan så kommer olika grupper att samlas i kyrkan för att förbereda! 

Idag är det dessutom frekvent! Karen, den nya glada pastorn har meddelat att Elina står för programmet, men var det blir för program är än så länge mycket hemligstämplat...!

 Anda saker som har hänt mig den senaste månaden är till exempel att jag har skrivit en hel del dagbok (lite för mycket om man frågar mig). Det är en skoluppgift, Trainingdiary heter uppgiften. Vi ska skriva ner varje dag hur mycket vi tränar och diverse andra saker. Men jag har tryckt in lite annat i den också så den är nog mer lik en vanlig dagbok än en träningsdagbok. Jag har också skrivit lite dikter (i dagboken). Jag har faktiskt upptäckt att det är lättare att skriva vad man känner i en dikt för då behöver man inte vara så organiserad! :)

 

Mamma och pappa har varit borta en vecka för att åka skidor. Den veckan kom farmor och bodde hos oss :). Jag har simmat med Ploy i tivolibadet och jag har anmält mig till det nationella FN rollspelet! 

Tänk att det var en månad se som jag var inte på internet "på riktigt"! (jag har ju fått göra en hel del läxor och diverse pliktsaker på dautan ;) ).

 

Idag ska jag storhandla med Ploy och sen ska hon hänga med mig hem! 

 

Idag tänker jag ha en bra dag och det borde du med!

Många, många kramar från Sara! <3