Varmblod är Charmblod

2015-03-30
22:30:25

SWEMUN15!!! Det hände!
Fantastiskt, lärorikt, upplevelsefullt, helt AMAZING!!! 
För er som inte vet det redan, den 24-26 mars förra veckan åkte jag på nationellt FN rollspel (Sweden Model United Nations). Jag, tillsammans med tre vänner från skolan åkte iväg till Tidaholm för att spela delegater från Ryssland!
Förhandlingarna i generalförsamlingen. Det gick hett till men två resolutioner med Ryssland som framläggarland gick igenom! Bland annat en om...hbtq som jag hade skrivit.....
Den högt ärade delegaten från Ryssland hänger inte med i svängarna... eller ;)
Jag sjunger "I wont give up"-Jason Mraz på delegatfesten!
Den högt ärade delegaten (jag) från Ryssland håller tal i generalförsamlingen! Nervöst (i början) men otroligt kul!!!
 
Mitt tal som jag håller här handlade om barnets bästa, annorlunda och respekt m.m.
 
Ryssland i blåsväder påväg till utskottsförhandlingarna och sista delen av lobbyingen under andra dagen.
När jag blir stor ska jag hjälpa till och förändra världen till en mer rättvis och human plats!...men vänta nu! Jag är ju redan stor! Jag kan göra skilnad nu!
 
Delegatfesten med trerätters förstklassig middag. Tal, dans, diskokula och massor av skratt (ps. m.m ;) ).
 
Det var sjukt kul att dela rum med så "skojsiga" kvinnor, tack för det! och man får inte glömma Oscar som hängde mer i vårt rum än i sitt eget så han var praktiskt taget en rumskompis han med (iallafall under det vakna delen av dygnet).

Waslat, min otroliga kompis vann priset för bästa delegat i säkerhetsrådet 8securitycounsil) som hölls på engelska! En otrolig kvinna!
 
 
De andra delegaterna i min delegation Oscar och Lilian gjorde också ett jättebra jobb, de är fantastiska människor, verkligen allihopa och jag tror att vi tillsammans utgjorde ett bra team!
 
Det var väldigt utmanande att spela rollen som delegat från Ryssland men jag tror att jag har fått ut otroligtmycket av det, nu tror jag att jag förstår lite bättre varför de säger som de säger, men bara för det betyder ju inte det att jag personligen håller med!
Det var en upplevelse som jag sent glömmer och om jag får chansen igen så kan jag säga till 100% att jag skulle vilja göra det igen! Dessutom, till alla er som funderat eller nyss höde talas om det här, gör det! Man lär sig så otroligt mycket av att åka/ delta i FN rollspel!
 
Många, många kramar /Sara!
 

2015-03-20
11:26:08

Varför du borde lära känna mig!
Jag undrar varför det ska vara så svårt att säga något bra om sig själv!... Jag har svårt för det och de flesta jag känner har svårt för det. Det kvittar hur bra man är på att peppa andra genom att säga på så många sätt hur bra och fanstastisk personen är, när man frågar personen om det finns nåt bra med DIG, då blir det med ens längre tanketid och sedan hasplar man ofta ur sig något snabbt i´bland säger man inget alls. varför ska det vara så svårt då?
 
Dels tror jag att det är därför att vi sätter höga krav på oss själva, krav som är svåra att nå upp till, dels tror jag att det är därför vi inte är vana vid det.
 
Därför har jag bestämt mig för att skriva 16 bra saker om mig själv!
 
 
Jag...
  1. Har en pyjamas som ser ut som en onepiece designad under 80 talet, detta är faktiskt sant då min mamma sydde den när hon gick i 8an.
  2. Älskar second-hand butiker.
  3. Tycker att jag är söt, vacker och...sexig, såg mig i spegeln och tänkte att idag är jag verkligen söt och sexig ;) dessutom tycker jag att alla människor runt omkring mig också är så otroligt vackra!
  4. Går gärna emot strömmen.
  5. Tycker om att debattera.
  6. Älskar att skratta och ha roligt.
  7. Vågar ta risker, är modig.
  8. Möter alla med ett leende, får andra att le.
  9. Är äventyrlysten.
  10. Älskar naturen och alla djuren, uppskattar det som finns omkring mig.
  11. Är säker på mig själv och tycker om mig själv.
  12. Tycker om att uppträda och att sjunga, jag älskar att stå framför publik. Jag är bra på det dessutom.
  13. Bryr mig om omvärlden, mina medmänniskor och om framtiden.
  14. Tycker faktiskt om skolan och är inte den som klagar (i första hand).
  15. Har fyra hippiebyxor hemma!
  16. Jag är bra på att simma.
 
Det kanske är svårt att säga bra saker om sig själv men jag tror att skriva ner dem såhär kan ta dig en bra bit på vägen!
 
Här kommer förresten några bilder från imorse.
 
Puss och kram /Sara 
 
ps. Vi har fått kycklingar idaaag!
 
 

2015-03-20
11:06:23

Nästan solförmörkelse (om det inte vore för de dumma molnen)!
Sitter i biblioteket med min laptop. Vi var precis ute för att åskåda solförmörkelsen men det var istället total solför"moln"ing. Som tur var han vi ändå se lite av den från mattelektionen genom fönstret! 
Efter lunchen har jag biologi och klockan 16 ska jag rida halv/fullblodet Tallium, hästen som jag hoppade i Tisdes. 
Det gick bra å simma igår, ps. jag äääälskar att simma! Om man vet hur den stora lekpoolen ser ut så kan man tänka sig att jag dök i från kanten med trampolin och simmade under vattnet (djupt) ända till nästa kant som gränsar till den grunda poolen. Det är progresss för min del och jag var inte ens andfådd!
 
Ikväll är det frekvent i kollektivet och sen ska vi sova över hoss brottarn Elin, ser fram emot övernattningen! Ploy kommer dock att stanna hemma från frekvent idag.
 
/Sara
 

2015-03-19
07:55:00

Flytta väskan!
Idag på bussen på vägen hem så var den nästan full.. eller rättare sagt lite mer än halvt full, det satt en person nästan på alla dubbel sätena. Ploy och jag delade upp oss så hon satt bakom mig. 
 
Till saken nudå, från där jag satt kunde jag klart och tydligt se flera personer som satt vid fönstret  på utspridda platser. Alla hade en väska på sätet bredvid. Att man gör på detta viset, speciellt i en buss som (verkar, om man inte räknar med alla väskor) vara helt full förstår inte jag. Missförstå mig inte, det var inte så att de hade mycke packning och hade haft svårigheter att lägga  väskan framför sig eller i knäet utan snarare  verkade det för att fylla upp sätet.
 
Tänk om folk kunde sätta sin väska i knäet, eller framför sig? Det är en fråga om artighet. Man ska inte ens behöva fråga om personen skulle kunna flytta på väskan, den borde helt enkelt inte vara där! Att sedan sitta med hörlirarna i och med sin mobil i högsta hugg så att personer som letar lediga platser inte ens kan fråga om hen kan sätta sig ner där det är en väska i vägen...!
 
Jag ser fram emot en fortsatt bra vecka och jag håller tummarna för färre väskplatser, annars kanske vi skulle kunna införa biljett till lilla väskan! ;). 
 
see you later aligater!
/Sara
 

2015-03-18
20:53:06

Ridtur med bästa Frida
Vi kom hem extra tidigt idag eftersom mamma kunde hämta oss i Linderöd. Frida och jag hade bestämt sedan tidigare att vi skulle rida idag, eller närmare bestämt 16.30. 
 
Det var en solig ridtur. Sammy var lite trött (troligtvis på grund av igår) men efter ett tag slappnade han av och då gick det flera gånger snabbare. 
Frida är nog iallafall en av mina favoritperoner när det gäller att prata med, man blir nästan alltid på bättre humör! 
 
Min presentation idag gick bra, men jag glömde helt bort att filma, tyvärr. Jag hade översatt min senaste dikt, den "jag får ingen lift, inget syre..." till engelska och pratade om vad författaren hade menat och tänkt på när hon skrev dikten. Jag sa saker som jag inte ens skulle kunna skriva här på bloggen. Inte förräns efter applåderna så sa jag "and... I wrote it". Responsen jag fick känndes jättrebra och jag blev väldigt glad. 
 
sammy vilar utanför stallet medans jag försöker få av så mycket vinterpäls att fråglarna kvittrar av glädje! Man kunde riktigt se hur han njöt av att "sola" i vår-värmen.
 
Mille var gullig och gudasnäll som vanligt.
 
/Sara, nu ska jag skriva ännu mer.....kanske
 
 

2015-03-17
21:03:37

Svitt efter dubbelt hopppass och dessutom idrott, btw, det gick bra!
Jag hoppade både Sammy och Mr. T (Tallium) idag, båda två gör stora framgångar! 
 
Dessutom hade jag idrott idag så nnär jag kom hem var jag rejält trött, och hungrig! Jag slevade i mig en stor portion spagetti & köttfärssås och sen satte jag mig vid köksbordet för att finslipa på morgondagens presentation i engelskan! Jag ska se om jag kan få det filmat, dels för att det är super för att kunna kolla efteråt för att se vad som gick bra eller dåligt, dessutom kan jag kanske lägga ut filmen på bloggen också!
 
Nog om det och mer om hur det gick på träningen! det vore en underdrift att säga att det gick dåligt på förra helgens tävling!Jag menar, mamma var ju tvungen att lägga ner 7 av 9 hinder för att vi skulle komma över....... idag hoppade han med mycket fart ti skilnad från föörra helgen! Även om det gick liiite för fort (till och med för min smak) så kändes det ändå att han försökte och han var inte alls på sånt där tråkigt sur-humör! Jag älskar honom alltid, men jag älskar honom liiite mer när han verkligen försöker! Vi hoppade hela banan och det gick jättebra. Jag var mycket nöjd efter träningen!
 
Träningen som dessutom drog ut lite på tiden tog dock slut till slut och då börjae nästa pass. Vi tog av Sammy hans sadel och hivade på den på "lilla" pållen (halv/full blod) . Sedan svingade jag mig upp i sadeln och in på ridbanan. Jag kände nästan hur hela hästen vibrerade. Det var en helt annan häst om man jämför med hur han är på hemmaplan i sin paddock! Hela hästen köndes mjuk, frammåt och framför allt, villig! 
Det gick jättebra från början till slutet! Mr. T var verkligen jätteglad och han visade det då och då genom att ta ett bocksprång upp i luften men eftersom att det bara var för att han var glad lät jag honom hållas!
Jag lärde mig massor och jag kunde anända det mesta jag tränat på med Sammy på Mr. T. Det var ett krävande men absolut ett helt fantastiskt hopppass, löv him! Sista hoppet på  diagonalen vore en underdrift att säga att det inte blev det bästa hoppet och det bästa av alla hoppen. Jag ser fram emot att hoppa busen igen!
 
Nu är jag som jag skrev tidigare ganska trött, ändå har vi bestämt att Ploy och jag ska simma i Tivolibadet imorgon efter skolan. Det ska bli roligt, den här gången får jag dock inte glömma och ta med simglasögonen.
 
hajdååzzzzzz
/en glad men trött tjej med namn? -Sara!
 

2015-03-17
08:24:22

Första bilden är min favorit! Vemdalen!
Jag har inte gått igenom alla fotona än men här är de bästa hittills!
 
 
 
 

2015-03-17
08:17:49

Syrran
Nu är hon äntligen officiellt en fjortis (igår)
 
Vi har våra moments men du ska veta att jag älskar daj ändå!;*
 
 

2015-03-16
15:59:59

16 på den 16e en måndag!
Jag firades av släklen igår med 6 stycken olika bakverk, så många bakverk har jag aldrig sett på ett släktkalas i Franklin-huset. Två tårtor hade vi bakat själva, en prinsesstårta och en glasstårta, resten av bakverken hade vi köpt på aktionen under scoutinvigningen. Ploy gjorde prinsesstårtan och den blev fantastiskt god, enligt ploy så var det den bästa tårtan. Jag och mamma gjorde en glasstårta av hemmagjord hallonglass och hemmagjorda marrängbottnar, den blev alldelles, alldelles underbar, enligt mig så var det den bästa tårtan. 
 
Jag fick bland annat hippiebyxor av mormor och ett typ stativ som man kan snurra på så att det kan sitta fast var som hellst!
 
Jag red Sammy igår... Frida kan själv vittna om hur (kasst) det gick. Vi testade att hoppa och om man ska ta det kortfattat så... gick det inte alls bra! jag tror vi ska tillkalla Sofie Kalmar som hjälpte oss (bland annat med Sammys rygg) förra gången om inte specialtränaren på tisdag har några råd att ge, eller kanske rent av en lösning!
 
Idag så var jag alldelles alldelles frisk (äntligen, jag har haft en ättrig förkylning ända sen fredes), eller iallafall om man bortser från att jag haft lite rinnig näsa, varit täpt och dragit runt en snart halvtom toarulle. Morgonen var lugn. i matsalen så ställde mina friendoes sig upp och sjöng Happy Birthday! Visst folk kanske inte gillar och tycket att det är såååå pinsamt när folk sjungen ja må hen leva, SPECIELLT om detta inträffar i skolans matsal. Sanning är at jag faktiskt tycker om det, det är mysigt, man känner sig speciell och bäst av allt så känner man sig älskad <3. Så tänk på det nästa gång dina friendoes ställer sig upp för att sjunga för dig, göm inte ditt ansikte utan möt deras blick med ett leende!
I biologin snackar vi gener (dna och rna) och jag är minst sagt ute på hal is, dock tror jag att när jag väl fått grepp om det kommer det att bli (åtmindstånde) någorlunda lättare! ;)
 
Inget speciellt har hänt annars idag (förutom alla gulliga gratulationer på facebook) men vad vet jag dagen är inte över än och vad jag vet från sist jag kollade ut genom fönstret så sken solen (jag sitter vid ett fönster nu).
 
Ploy och jag ska snart ta bussen till Rickarum och sen cykla hem, sen får jag hitta på nåt skojs med Sammy!
 
Hajdå!
Ps, tröjan är köpt på röda korset! (80 tal?)
 
 
 

2015-03-03
10:29:58

ekonomifläta
Vi diskuterar ekonomi och flätar håret :). Snart är det lunch, idag är det paj. Jag älskar skolans paj den e jättego!  Mycket cred till mattanterna !  Ikväll ska jag hoppa Sammy på träningen.  Tävlingen! Det gick jättebra! Visst, första omgången (80) rev vi en bom annars gick det verkligen jättebra!  Nästa klass (90) vägrade vi tre gånger och blev uteslutna.  Fast det var Pay and jump! Sammy var iallafall jätteduktig och han försökte verkligen!  Nästa helg tävlar vi igen,  i Vilands (stavning) 80, 90 igen :). 


2015-03-02
21:03:46

Simmat och nu är det labraportdax...snart är det dax!!!
Idag har jag simmat mycket längder i Tivolibadet med Ploy. Hon simmade en längd och jag simmade tre och så höll vi på. Vi tränade också på att kråla. Vi simmade i två timmar. Eller... vi simmade ju inte bara! Vi åkte rutschkanan bak och fram, vi hoppade, vi dök och vi bastade.
 
Kalle har ätit kvällsmat hoss oss, det var mysigt. Han är en go person!
 
Nu gör jag labrapport-läxor och Ploy spelar piano. Jag börjar få grepp om del här med moles, consentration, molarmass ect. nu! Det känns riktigt bra!
 
Till läxorna lyssnar jag på Michael Jaksson (inspirerad unde engelskalektionen utav Imad). Men inte bara det, lite John Lennon också. Speciellt en låt som jag lyssnar på om och om igen "Imagine".
Den låten talar verkligen till mig :3.
 
Snart är det nationellt FN rollspel, vi hade möte idag! Det ska bli megaroligt! ;D
 
Här kommer lite bilder också!
 
Hajdå!
/Sara
 
ps. vindruvor e gött också!