Varmblod är Charmblod

2014-07-31
22:40:01

Full rulle på vången!
När jag red ut på vägen för att möta så såg jag på höger sida knappt två meter från oss, ett rådjur som nyfiket tittade fram. Jag lådsades som om jag inte hade sett det men i ögonvrån kunde jag se att den höll ögonen på oss tills vi kommit ut på vägen och begav oss bort.
Jag undrar vad rådjuret tänkte när det såg oss...?  
Jag var tidig så jag red igenom honom lite kort på ridbanan innan vi stack iväg. Det visade sig senare under ridturen att det var nyttigt för honom att värma upp på ridbanan. När vi skulle galoppera så måste vi nämligen rida väldigt sakta bakom Ann och då var det till stor hjälp att han redan var samlad! :)
 
I slutet av ridturen så frågade Ann om jag skulle kunna tänka mig att hoppa hennes häst (ett fullblod!). OM jag ville!? Jag nästan sprack av lycka! Vi bestämde att vi ska hoppa imorgon klockan nio, viket passa jättebra eftersom att jag ska iväg på en "fest" och ska vara i stan redan klockan ett. En typ afterfest som an av konfirmanderna fixar! Det ska bli grymt! Fast jag är lite nervös, men bara lite. Det ska bli så spännande!
Det är alltid en speciell känsla att rida ett fullblod! Jag minns när jag red fullblod i Tyskland när jag var där en vecka själv på PRAO. Det var... fantastiskt! Det är en helt annan känsla att rida stor häst i gämförelse med att rida ponny!
 
Jag red hem själv från Ann och sista sträckan mot huset satt jag av och gick brevid honom. Jag tror nämnligen att det stärker våra band! <3 En av våra katter, Tösen kom fram till oss och ville kela. Så vi stannade en stund och myste. Hon måste ha missat att en stor häst betade bakom oss därför när Sammy frustade till så blev hon livrädd och nästan hoppade rakt upp i luften. Hon höll sig på säkert avstånd ett tag men sen kunde hon inte låta bli och kom fram för att kela lite till! ;)
 
Kram
/Sara, vi hörs imorgon bitti!
 
 
Min konfagrupp! <3
                                                                                                                   /\
                                                                                                             Här är jag XD    
 
 
 
 
 

2014-07-31
00:20:05

Min hjärna, en enda röra
Jag känner att jag behöver skriva av mig lite nuuu. Därför ber jag dig att inte lägga alltför stor vikt i det jag kommer att skriva nu då det kommer att vara mycket osammanhängande och ganska mycket utan någon ordning alls! ;)
 
Vad ska jag börja? Det ska bli jättekul på fredag jag verkligen längtar jag har sakat alla jättemycket dessutom ska jag få tillbaka alla eller snarare nästan allt glömt typ som en tjocktröja som jag fått ärva ikväll var dock också mysigt då jag sett på film i min säng och snapat men mobilen pajade så kameran funka inte lngre så jag kan inte svara honom vilket ju är synd snapchat är bra varje nästan varje gång jag får en snap som är gullig knasig eller bara ett hej, social så blir jag glad jag hoppas att när jag börjar gymnasiet så träffar jag många som är som dom kompisar jag träffat på läger jag längtar sakmtidigt som jag är nervös och faktiskt lite rädd jag har ingen aning om vad som väntar där och året efter det är ännu suddigare studerajag undrar om dfyj skrev det där fyhnmk isåfall skulle jag bli väldigt glad jag blev förvånad men på ett possitivt sätt jag undrar om det fanns nån gömd ctgyhujiokl i det rftgyhujiko fgyhuji i den där vbnm jag önskar att vi kunde bli vänner fr jag tycker verkligen ghjghjklfguik  utomlands eller inte det vore jättekul men det är en så lång tid jag tvekar jag vill inte....jibvtfctyu ibland känner jag mig så bbib9bewh jag vet inte vad jag ska ta mig till och jag vet inte vad mitt hjärta säger ibland så är det så svårt att veta och så svårt att veta om ubybiuby verkligen hyyrbyb sig hemma är det väll bra men iuwt7vwgy wbeb9ewu mig inte och allt det som rvbuyiu säger nej inte allt med ofta så yuhopy det mig och jag blir heuwuhwb och förvirrad ibland vill jag bara skrika men hur skulle dte gå varför ska allt vara så kompiserat jag vet inte ens längre vad jag vtyui men jag blir alltid glad av at vara med sammy han vet nog alla mina hemigheter vid det här laget jag har funderat ett tag över varför det blev som det blev i ghjk vad gjorde jag edrftgyhujiok jag vill aldrig mer ha det så jag dfghjk en mycket ära vän jag saknar fghjk ofta undrar jag hurfghjkl mår och men mest av allt undrar ag om fghjkl tänker på mig det blev som det blev och jag önskar jag visste det fanns ett annat sätt jag saknar dig när jag pratar med fgyujnml så fattar dfyuik inte alls jaja jag hoppas att framtiden blir bra och bringar mycket glädje vem vet?
 
 
En enda röra jag bara skrve allt och ingenting hehe... nä, nu får jag gå och lägga mg!
 
Puss och kram!

2014-07-30
23:59:27

Fort, Fortare, Stopp!
Sammy är fantastisk! Jag skulle inte välja att byta bort honom mot någon annan häst eller all världens rikedomar! Han är min och för det är jag oehört tacksam!
 
Vi tränade dressyr på ridban idag. Vi tränade bland annat tempoväxlingar. I början var ha lite stel och hård i munnen men han lossade efter en stund... och vad han kan! Min Sammy! Har gick så vackert på tygeln! Varje liten muskel under mig vibrerade, han lyssnade till vad jag än hade att komma med. 
Han fattade galopp som aldrig förr och jag kunde känna att han också tyckte att det var kul.
Han fick så mycket berröm som jag kunde erbjuda honom. För det säger jag dig; oavsett vilken häst du rider så fokusera nte på att vara sträng och tillrättavisande utan ge beröm varje gång din häst gör som den ska. Efter hand kommer du att lära dig att se hur glad din häst faktiskt blir av detta. En glad häst är en häst som vill, en häst som vill göra rätt för att göra också DIG glad! Jag kan lova dig att det är tusen gånger roligare att se ett ekipaje på dressyrbanorna som har roligt TILLSAMMANS än ett ekipage som "bara" gör rätt!
 
Det roliga med att träna tempoväxlingar är att du kan utmana er själva oberoende på hur duktiga ni är.
Sammy och jag håller nu på med att träna "fort, fortare, stopp!". Jag kallar det så när jag rider i e gångart (trav eller galopp) mycket samlad, sedan ökar jag och sedan stannar vi så snabbt som möjligt! 
Det är väldigt roligt och mycket svårare än det låter! Testa det!
 
Kram
/Sara :*
 
Ps. Jag är en mycket lycklig tjej!
 
 

2014-07-29
21:48:48

Two blondies=this can´t go well...
Sara och Johanna häääär!
 
Idag hämtade Johanna upp mig vid ica i Tollarp där vi stötte på en gullig tant. Sen tog vi en omväg förbi östra vram där Joel bor. 
 
Det var najs....
 
Sen åkte vi hem till johanna på hennes moppe, det var solnedgong och vad mer behöver jag säga än att skånes landsbyggd är fantastisk om kvällen?
 
Vi har köpt en massa godis så troligtvis kommer det att sluta med en chock! (en sockerchock). 
 
Bye, bye 
/two blondies ;*
 
 

2014-07-28
17:34:42

Jul. 28, 2014
Just nu sitter jag i bilen på väg mot bosarpssjönn. Regnet fortsätter envist att falla, men! Finns det något bättre än att nakenbada i regn!?

Dagen blev faktiskt inte så tråkig som jag trodde att den skulle bli!

Puss & Kram
/Sara



2014-07-28
09:32:46

Blev hög av kolan
- Sara, SAARA! Jag åker nu.
*jag tittar yrvaket upp*
*vi kramas*
- Hejdå.
- Hejdå.
 
Så började min morgon. Min syster Iris ska nämnligen på scoutläger i fem dagar. Jag hade också tyckt att det vore jättekul att åka, men jag fick inte. 
Förra årets scoutläger var grymt! Det vad ett scoutläger för hela sverige. Det kom 4,000 scouter!
 
 
På kvällarna var det fyra olika gudstjänster, bland annat gosspel och taitze. Även fast det var en pina så var gosspelgudstjänsterna mina favoriter, jag kunde nämnligen inte sjunga med. Och att inte kunna sjunga med i en gosspel gudstjänst är rena rama pinan! Jag kunde inte sjunga eftersom att jag var så hes att jag inte kunde prata alls (jag skyller på alla lägerbålsrop). Jag gick runt med penna och papper för att kunna förmedla mig med andra.
 
En kväll bestämde jag och Elin oss för att vi skulle gå runt i lägerområdet lite. Jag bör påpeka att lägerområdet är ganska stort. Vi gick kort sagt vilse, så vilse att vi var tvugna att fråga om vägen!
 
En kväll så gjorde vi hemmagjord kola, den blev jättegod! Fast jag blev hög av den XD. 
 
 
 
 
Puss & Kram
/Sara
 
 

2014-07-27
22:56:01

Ragnhild gör framgång!
Jag har som ett litet sommarjobb att träna min lillasysters ponny Ragnhild (Magic Blue Ragnarök) då hon är väldigt lik Sammy. Eller ja, som han var iallafall. ;)
 
Problemet är att hon rusar iväg och strassar hela tiden.
 
 
Jag ville se hur hon var att rida ut ensam med så därför började jag med att rida evertsrundan (en kort runda på 1,5 kilometer).
Hon var faktiskt jättelugn och samlad!
När vi började trava så stressade hon upp sig lite först men efter bara några meter så hade hon lugnat ner sig! Hon hr en knasig trav, hon tar så snabba korta steg att det känns som om det går mycket fortare än det egentligen gör!
 
Vid galoppsträckan så fattade hon galopp på komando. Hon kändes jättefin, jag ställde mig upp i stigbyglarna så att hon skulle kunna galoppera på lättare. Hon lyssnade hela tiden myckt spänt!
 
När vi skulle gå förbi kossorna så blev hon väldigt rädd och ville inte alls gå förbi. Då gjorde jag det jag brukar göra när jag rider en rädd/osäker häst (annars också), jag började sjunga! Jag sjöng den låt som jag kom först att tänka på, ingenting (låten heter faktiskt så!). Det är en lugn lovsång som handlar om att det inte finns någonting som kan göra att gud ska älska mig minde än han gör.
 
Hon sansade sig faktiskt och gick förbi korna. När vi väl kom förbi korna så vad dom genast bortglömda och vi skrittade på med långa tyglar. 
 
Resten av ritten gick också bra men eftersom tt rundan inte är så lång så red vi lite på ridbanan också. Hon var lika fin där med.
 
Väl hemma i hagen så rullade hon sig i hagens dammigaste ställa!
 
Kram
/Sara (och Ragnhild).
 
Ps. vi kommer nog att rida fler gånger i den kommande veckan eftersom att Iris ska iväg på scoutläger!

2014-07-27
22:37:55

Sammy fattar galoppen!
Ingen programmridning här inte! 
 
Det var flera hinderstöd och bommar på marken i ridbanan. Jag ville inte flytta på dom och det gick inte att rida program med dom på ridbanan så vi fick testa något annat.
 
Jag gjorde som jag brukar när det blir ändrade planer: jag värmde upp och kollade vad som behövdes träna på!
 
Jag kom fram till att det nog vore en bra idé att träna galopp. Både galoppfattningar, tempoväxlingar och att gå i en fin form i galoppen ränade vi på.
 
Sammy trilskades lite i början men som min ridtränare hade sagt förra gången så hjälpte det att bara ta upp spöet i handen för att han skulle bruka allvar! Det är verkligen jätteskönt att inte använda ett spö! :)
 
Vi tränade på ganska länge. När vi var klara så skummade han! Vi var båda väldigt nöjda när vi lämnade ridbanan!
 
Imorgon ska jag rida ut med Ann (kvinnan som äger ridbanan) efter kvällsmaten!
 
Kram
/Sara

2014-07-27
18:21:35

Nya Krafter!
Mitt förra inlägg var kortfattat sagt deprimerande. Det känns nu som om jag har fått nya krafter! Sammy och jag är kompisar igen och vi har kul som aldrig förr! För nån dag sen så åkte vi tillochmed iväg för att hoppa lite och det gick jättebra!
Vi har klarat värre saker tillsammans förr så nog borde vi väll ändå klara detta! 
Efter kvällsmaten så ska jag sticka iväg för att träna lite på ridbana! Kanske får jag med mig mamma dit och då kanske hon kan fotografera lite! Isåfall låvar jag att lägga ut bilderna här på bloggen! ;)
Vi ska träna på programridning idag! Jag har nämnligen en dressyrtävling i sikte!
Vi satsar stort på att få över 60%!
 
Sen om jag hinner så ska jag träna Ranghild också. Hon är Iris, min systers nya ponny.
 
Kram
/Sara