Varmblod är Charmblod

2016-06-18
18:49:20

Destination Hong Kong
Lör, 18 Juni 2016 - Destination Hong Kong
 
När jag vaknade imorse hade ingen annan vaknat än, jag gick därför upp på mitt rum igen och skrev i dagboken. När jag var klar och gick ner till andra våningen (mitt sovrum är på tredje våningen) så såg jag att Ploy och hennes mamma hade vaknat. Igårkväll packade jag och Ploy våra saker till dagens resa. Ploys mamma hade packat in sakerna i väskorna när jag kom ber. Efter att vi hade packat lite till gick ploy och jag ner för att äta fruckost. Vi åt våra mackor och sedan tog vi på oss våra skor och treaskade ner till butiken i hörnan. Där lånade vi två cyklar som vi tog oss till post-kontoret med. Det var en liten utmaning att ta sig igenom morgontrafiken på cykel men det var kul och jag fick alla mina brev postade! 
 
Efter ytterliggare lite väntan kom taxin som vi åkte till flygplatsen med. Allt gick lätt och smidigt på flygplatsen...förrutom när jag skulle igenom immigrationskontrollen. Det var egentligen inget fel på mina papper men personen framför mig hade problem så det tog jättelång tid. På grund av att det tog så lång tid bytte jag kö, personen där tog också ganska lång tid på sig men när hon väl var klar kom det en annan person som tydligen hade företräde för hon fick gå före mig i kön. Till sist kom jag fram till en bitter man som satt bakom glasrutan. Allt var dock okej och jag fick gå vidare. Vi gick för att hämta ut några saker som de hade köpt på köpcentret igår. Ploy hade bland annat köpt en After Eight. Hon förklarade att det enda bra med hennes första host-familj var att man fick ta hur mycket after eight man ville, hon hade blivit jätteglad när hon såg chokladasken i duty-free affären. Det kanske vore nåt för pappa att ta med sig till Thailand när han kommer i slutet av sommaren?
 
På planet satt jag bredvid Ploy. Maten jag fick var fisk i currysås med ris. Det är lite lustigt för jag får alltid frågan om jag verkligen kan äta maten för att den är väldigt stark. Ploy däremot får aldrig fågan och hon är mer känslig för stark mat än vad jag är. Det var ett sådant flygplan där man kunde titta på film. Jag hittade en film jag inte hade sett, "Pan". Det var en ny tolkning av vad som hände innan de orgiginella peter-pan filmerna. Jag älskar disney, jag är till och med lite av en nörd när det gäller disney-filmer. Den här var dock sannerligen en besvikelse, det var nämnlimnligen ytterst kulturellt olämplig. Jag hade hört att den var lite dålig tidigare när bara trailern hade kommit ut, jag hade dock avfärdat det och tänkt att personerna hade överreagerat, så var dock inte fallet. Det var mycket värre än jag nånsin hade kunnat tro. Indianerna i filmen målades upp med färggranna fjädrar, ansiktsmålningar, nästan inga kläder och dansandes samtidigt som de utbrast i indiantjut. Prinsessan, Tigerlilja, som var klädd lika färggrannt och som var en av huvudkaraktärerna var vit... Hur svårt hade det varit att skaffa en skådespelare som faktiskt såg ut som om hon hade kunnat vara Tigerlilja. Det är hade inte varit så farligt om det hade varit i en gammal film, men den här filmen kom ut 2015 och speciellt eftersom det är Disney som dessutom har en så stor publik borde de veta bättre.
 
När vi gick av planet gick allt bra. Vi tog en buss till där vi skulle övernatta på hotell. Bussresan tog en timma så Ploy och jag spelade "ticket to ride" under tiden. Ploy vann! Något hon var väldigt stolt över. Hotellet var ganska gammalt och hissen var av trä, men samtidigt var det rent och mysigt på ett sätt som bara små hotell kan vara. Ploy och jag delade på ett litet rum. Vi satt i rummet och spelade en till omgång av "ticket to ride" och jag skrev i dagboken tills det var dax att gå iväg för att äta något.
 
När man kommer ut på gatan i Hong Kong så möts man av massor av olika lukter. Lukten från matstånden överallt, avgasen från bilarna, cigarettröken, nån söt lukt från ett stånd, soporna och restaurangerna blandas till en och samma. Vi gick till en restaurang som låg lite undangömt vid en gata upplyst av lysande skyltar. Vid ingången fanns det en hink med vatten och i där fanns det en massa krabbor. Vi hittade ett eldigt bord i innersta hörnet av restaurangen. Menyn var på väggen, allt stod dock på kantonesiska så Ploy fick översätta. Jag beställde en fisk och nudelsoppa, just denna soppan var tydligen en delikatess i Hong Kong. För att beställa drickan gick Ploy och jag iväg från restaurangen, svängde runt ett hörn och beställde två mangosmoothies från en liten affär där. När vi stod och snackade fick jag reda på att Ploy tycker lika illa om röklukt som jag, det är iallafall skönt så att hon inte tycker att jag är en mes ;). Vi gick tillbaka till restaurangen och åt våra soppor. Det blev ett perfekt tillfälle att diskutera vett och ettikett. Jag lärde mig bland annat att:
  • Om man sörplar i sig nudlarna visar det på att man tycker att maten är riktigt god. 
  • Man ska inte stötta i skeden i tallricken för då betydde det att man anropade spökena. Vilket inte var bra. 
  • Det är helt okej att sörpla i sig soppan bara det inte är föör högljut, "bordet bredvid borde inte bli störda av det".
 
Efter maten gick vi runt i Hong Kong. Där fanns en marknad som såg ut som den i Antigua i Guatemala med en massa gränder och småaffärer med plåtbitar och pressänningar som tak. Det var jättemysigt och Ploy och jag gick själva där. Ploy berättade att man köper matpinnar i present till brudparet om man vi -önska dem lycka till så att det ska få en son-. Vi köpte ett par fina örhängen också.
På vägen hem så tappade vi bort oss lite men jag hittade en gata vi hade gått på tidigare som vi kom hem till slut. Nu sitter vi på rummet och medans Ploy tar en dusch ska jag skriva färdigt det här. Ploys syster har också kommit! men jag har intre träffat henne för hon kom medans vi strosade i storstan och nu är hon i ett annat rum. Imorgon får jag träffa henne, det ska bli kul!
 
 
Bakom dessa blomsterstycken fanns restaurangen.
Ploy lär mig om vett och etikett.
Ploy har lärt mig hur jag ska introducera mig själv på mandarin!
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: