Varmblod är Charmblod

2016-06-14
18:18:36

Tog mig runt i Bangkok själv!
14 Juni 2016 - Tog mig runt själv i Bangkok
 
Imorse vaknade jag upp kl 6.20, som jag skulle. Jag satte på mig den blåa skoluniformen som Ploy hade givit mig och åt fruckost. Senare när Ploy och jag satt i the skytrain påväg till hennes skolutflykt fick hon ett mejl från sin lärare, där stod det att jag behövde en permission-slip för att få hänga med på deras utflykt, något som jag inte hade. Vi kollade på Ploys mobil och hittade ett ställe ganska nära nästa hållplats som lärde ut thailänska. Jag hoppade av vid nästa hållplats själv och gick ner till vägen medans Ploy fortsatte till sin utflykt. Jag förklarade för en motorcyckelkille (Ploy hade skrivit ner adressen på thailänska) vart jag skulle, SP international kindergarten, och hoppade på. När jag kom dit fick jag reda på att 1. organisationen hade en annan adress då den här var nerlagd, 2. de öppnar inte förren klockan tio och då var klockan halv åtta och 3. jag måste ta mig till den andra adressen.
 
För att ta mig till deras andra kontor så var jag först tvungen att ta en motorcyckel till närmsta BTS (Skytrain) och sedan ta BTS:en till en station som hette "Alok", därifrån gick jag en bit och sedan tog jag en motorcyckel till "Lake Rajada", där tog jag hissen upp till 5e våningen. Där uppe fanns deras kontor. Jag ringde på en ringklocka och då dök det upp en vakmästare. Han kunde inte engelska men jag förstod så mycket att de öppnade klockan tio (klockan var då halv nio typ) och att jag kunde vänta i soffan om jag ville. Jag satte mig i soffan och tog fran min ordbok. Jag läste, läste, väntade, skrev ner lite saker, väntade lite till och till slut kom det en kvinna klockan tio som kunde prata med mig. Vi gick in på hennes kontor. Där fick jag reda på att man vanligtvis hade 50-100 timmar av lektioner och en lektion var två timmar. Jag förklarade att jag nog max ville gå på 10 lektioner (20 timmar). Det gick om man joxade lite. Hon var väldigt trevlig och deras program verkade bra men när mötet var klart funderade jag lite och jag är ännu inte säker om kanske 10 lektioner är för mycket, hinner jag verkligen det den tid jag är i thailand? Jag vill ju bara lära mig såpass mycket att jag kan ta mig fram och kommunicera lite grann. Mamma sa nåt om en internetkurs, jag ska nog kolla upp det. Internetet fungerade inte på mobilen om jag inte hade wifi så jag bad om lösenordet och kontaktade Ploy.
 
Ploy och jag kom fram till att det bästa nog var om jag kunde ta mig till "Terminal 21", en galleria där jag kunde äta lunch. Jag strosade runt lite mellan gatustånden, för det luktade så gott! Sedan tog jag en motorcykel till "Terminal 21". Jag trodde att chauffören menade att jag behövde ta BTS:en dit, för han släppte av mig precis vid den. Jag gick upp för trapporna och frågade i informationsdisken hur man kommer till "Terminal 21". Jag gick åt det hållet hon hade pekat åt och - kan ni tänka er? Bara runt hörnet stod en stor skylt med "Terminal 21" i stora bokstäver. Ibland är det man söker efter bakom nästa hörn, man behöver bara veta vart man ska leta. Gallerian var mycket intressant, den var skyltad som en flygplats. Våningarna hette "Paris", "Tokyo", "Hollywood", "Rome" och adra destinationers namn. Jag fick åka upp till den översta våningen för att komma till restaurang-området. Jag satte mig i en mysig hörna på en restaurang och beställde "mixed vegetable soup with mushrooms". Några minuter senare fick jag min mat, och det blev minst sagt en het måltid. Soppan var väldigt stark. Den gick nätt och jämt att äta upp, man fick ta lite lemon-soda, lite soppa, lite ris, lite soppa och så vidare. Jag åt faktiskt upp nästan hela soppan (det var ganska mycket soppa så jag blev mätt). Efteråt gick jag runt och kollade på saker och köpte några vykort som jag sedan satte mig på en bänk och fyllde i. När jag kände att det inte fanns nåt mer att göra så ringde Ploy mig, hon sa till mig att ta BTS:en till den sista hållplatsen och ringa hennes mamma därifrån. Jag gjorde det och hennes mamma kom och hämtade upp mig. När vi kom hem fikade jag och hennes mamma mango, hon och pappan hjälpte mig att fixa internetet på min mobil och sedan gick jag upp till mitt rum och skrev dagbok. 
 
Senare på eftermiddagen meddelade Ploy mig och hennes mamma att hon ville köpa en present till sin lärare så jag och hennes mamma åkte till Central (köpcentret vi hade varit vid igår) för att möta upp med Ploy. Efter några om och men hade vi köpt en tröja till hennes lärare och sen gick vi och tittade på klänningar till oss själva. Jag är en sån person som kan tycka om att titta på en massa kläder och testa det jag tycker är fint, men det är sällan jag faktiskt köper plagget om jag verkligen inte vill ha det, just för anledningen att jag inte tycker att det är värt det, det är roligare att spendera pengarna på annat. Ploy och hennes mamma tycker inte som jag. Därför gick vi från köpcentret med ovanligt (för mig) många plagg... 
Vi åt kvällsmat på köpcentret också. Den var god! Ploys mamma hade beställt isté. Jag smakade det och tyckte att det smakade choklad. Ploys mamma höll med men Ploy trodde att jag var galen, crazy, bá! Haha. 
 
När vi kom hem chillade vi lite och jag och Ploy skissade på klänningar. På det sättet är det ju lättare för mig att visa vilka sorters klänningar jag gillar. Sen kom vi på idén att ha en spakväll. Ploys mamma hjälpte oss och fixade ansiktsbehandling och ansiktsmasker. Därför sitter jag nu med ett prima fint och rent ansikte. Ploy är inte färdig med sin mask än men snart kommer hon nog upp till rummet tror jag. 
 
Idag har jag åkt motorcyckel totalt fyra gånger! Imorgon ska vi till ett museum och sen kanske vi ska åka till ett fint tempel. Där får man bara ha på sig långbyxor och långarmade tröjor så det måste jag packa ner i min väska. 
 
Godnatt!
Ice Cream!
Vi provar klänningar i gallerian.
Min framtida man, dvs om jag inte gifter mig med ploy XD!
En hund vid Ploys hus var jättelik Luna!
Spa-time
Den superstarka soppan jag åt till lunch!
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: